Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2020.09.13.

motherson 1

   


egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

Agrowirt Logo Color

 

villapark

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

ujmofemlogo

 

Logo greiner bioone 2c RGB

 

lajtamag 1

 

For top

 

ufmlogo2

 

chio

 

GGE RGB

 

wb jpg

  

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

08.13.

Egy hónap múlva jön a XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton.

Újra benépesül az UFM Aréna és környéke, de kicsit másképp, mint eddig. Sajnos a vírus nem ment el, itt van, egyelőre nem tudunk tőle megszabadulni. Folyamatosan követjük a kormányzati intézkedéseket, figyelünk minden híradást. A júniusi korlátozások feloldása óta több futó, terepfutó és triatlon versenyen jártunk versenyzőként, de minden esetben rajtunk volt a versenyrendezői szemüveg is, mások mit, és hogyan csinálnak. A májusi kormányrendelet érvényes továbbra is a futóversenyek rendezésére, ez a kiinduló alap. Jelenleg minden feltétel adott, egy sikeres sportesemény rendezésére. Viszont több finomítás jön, hogy meg tudjunk felelni a járványügyi előírásoknak és mindenki biztonságosan futhasson a Szigetköz Félmaratonon. Az idei versenyen létszámkorlátozást vezetünk be, mind a négy versenytávon 250 főben maximalizáljuk az indulók számát. Ha elérjük a nevezési létszámot valamelyik távon, akkor a nevezési felületről levesszük az adott távot és arra a továbbiakban már nem lehet nevezni. Az elkövetkező hetekben minden további, versennyel kapcsolatos intézkedésről tájékoztatunk mindenkit. A verseny hetében egy hírlevél formájában minden indulónak összefoglaljuk majd a fontos tudnivalókat. További sikeres felkészülést kívánunk:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

0913

2020.07.27.

Kelemen Attila: egy kis hétvégi piknik a Börzsönyben.

A célban, mikor nyakamba akasztották az érmet, egy szó jutott eszembe: megvaaaaaaaaaaan. A múlt heti triatlon féltávból nem sikerült teljesen regenerálódni, ezt tudtam előre, hogy így lesz, aztán az időjárás még rendesen rákontrázott. Péntek, szombat bőséges eső esett a Börzsönyben, vasárnap pedig kisütött a nap, elég rendesen, szél semmi, ezt a brutál párás meleg időt, meg nagyon nem bírom. A meleggel nincs bajom, de ha jelentős pára kapcsolódik hozzá, főleg az eléggé zárt erdőben, az nagyon nem az esetem. Vasárnap a 10 órás rajt után, egy dolog járt az eszemben, hogyan lehetne a sz@rból várat építeni, hát vár az nem lett, de azért egy földsáncot összehoztam. Újra megbizonyosodtam róla, hogy hazánk legszebb hegysége a Börzsöny, valószínűleg erősen elfogult vagyok. A leghosszabb „L” távon indultam, 32km, 1500m szint, elég húzós. Egy esélyem volt, csiga tempó és hibátlan frissítés, élvezzük a versenyt, gyönyörködjünk a táj szépségében. Nagyon szép útvonalon futottunk, jó volt újra látni a Nagy-Hideg hegyen a retró turistaházat, megérinteni a Csóványoson a kilátót. A Börzsönyben elég meredekek a hegyek, itt a 20 % feletti emelkedő és lejtő az teljesen megszokott, a sok eső miatt volt bőven sár is, volt egy-két veszélyes rész, de a sár az a terepfutás része, tartozék. Mászás, majd drasztikus lejtő, megint mászás, tüskés málnadzsungel többszáz méter hosszan, nagyon technikás, kanyargos, szinte félember széles ösvények, ez a Börzsöny, sosem adja magát könnyen. 4:14 percet bolyongtam az útvonalon, nem is lett olyan rossz, ha azt veszem, hogy a droidoktól hemzsegő élmezőny sem tudott 3 órán belül futni, a győztesnek 5:45-5:50-s átlagtempó sikerült. Nem estem szét a végére sem, de ehhez kellett a tűpontosan végrehajtott, előre megtervezett frissítés. Hihetetlen élmény volt itt futni, patakokban gázolni, Csanya hozta a szokásos hibátlan szervezést. Tipikusan az a verseny volt, amire szokták mondani, ami nem pusztít el, az megerősít. Nagyon meg kellett dolgozni az idei 6. érmemért, de megérte, imádtam minden méterét, kedves Börzsöny, jövök újra, akármilyen kezelhetetlen és vad vagy.

b3  b2      

 

2020.07.21.

A vírus miatt késve, de megkezdtük a triatlonszezont. Tata remek helyszíne a triatlon sportnak, csodaszép környezet, úszás az Öreg-tóban, bringa a környező utakon, futás a tó körül. Szombaton rövidtáv (1,6km úszás, 40km bringa 230m szinttel, 10km futás) szerepelt a programban, ami egyben OB is volt, itt két Struccnak lehetett szurkolni, Seiwerth Anna 10 hónappal a szülés után most tért vissza, Győri Misi pedig első Strucc versenyét teljesítette. Vasárnap a középtáv (1,9km úszás, 91km bringa 700m szinttel, 21km futás) volt soron, itt Farkas Imre, Szentesi Nándi és Kelemen Attila képviselte a klubszíneket. Kiválóan szervezett verseny volt, közel ezren versenyeztek a hétvégén, a triatlon igazi ünnepe volt. Anna beszámolója:

Hosszú kihagyás (1,5 év) után elkezdődött számomra is újra a versenyszezon. Nagyon vártam ezt a versenyt, hiszen az idei sportrendezvények sorozatos elmaradása miatt ez volt az első biztos alkalom, hogy elindulhassak.
A szombati verseny egyben a 2020-as olimpIai távú országos bajnokság is volt, 13:45-kor rajtoltunk Tatán az Öreg-tó partjáról. Féltem az úszástól, hiszen a koronavírus miatt az elmúlt hónapokban sok lehetőségem nem volt uszodába menni, de az 1500 méteres úszást meglepően könnyen vettem. A vízből kijöttem, következett a 40 km-es kerékpár, egy kört kellett megtennünk, Kocson keresztül Nagyigmándig mentünk el és vissza. A pálya inkább hullámos volt, mint szintes, de az aszfalt minősége nagyon feladta a leckét: állandó koncentrációt igényelt, hogy esés és defekt nélkül fejezzem be a bringakört. Meglepően erősnek éreztem magam, de attól tartottam, nehogy elszámítsam az erőm és a futásra elfogyjak. Szerencsére az erő kitartott és a gyors depó után elkezdtem a 10 km-es futást. Terveztem egy tempót, amit végig tudtam tartani, így különösebb nehézség nélkül teljesítettem a távot. Összegességében szombaton minden összeállt, hogy elégedett legyek a teljesítményemmel: az időjárás (szélmentes, hűvös), a frissítés, és nem utolsó sorban a szurkolók lelkes tábora...
A triatlon egyéni sport, de a felkészülés egy csapatmunka. Szeretném megköszönni Édesanyámnak, hogy vigyázott kislányunkra, amikor biciklizni mentünk, és kislányomnak, Franciskának is, aki szélben és melegben is kitartóan jött velem, amikor futni mentem. És végül Iminek, hogy végig támogatott az egész felkészülés során mindenben.

 tata1   tata2

tata3   tata4

2020.05.27.

Kelemen Attila beszámolója. Egy hónap, három kör, három érem.

Mik is ezek a terepfutó instant körök? Kb. 2-3 évvel ezelőtt indult a műfaj, azóta sikertörténet lett a virtuális terepfutó versenyek, teljesítménytúrák világa, a mostani versenymentes időszakban nagyon sokan futják őket. Bármikor lehet teljesíteni, mindent egyénileg kell megoldani, nincs frissítés, nincs szalagozás, a futónak mindent magával kell vinni, amit szeretne enni, inni, és használni a teljesítés során. Általában QR kódos időmérés van. A futáshoz kell egy okostelefon mobilinternet kapcsolattal, rajta egy QR kód leolvasóval. Rajt helyszínen leolvassuk a kódot, ezzel elindult a versenyidőnk, futás indul. A navigáció extra fontos, pontosan követni kell az útvonalat, meg kell találni a közbenső kódokat, ha egy kimarad, akkor bukott a mutatvány. Nagyon sok multisport óra már tud navigálni, rátöltjük a track-t, ez jelentősen könnyít a futókon, de vannak olyan útvonalak, ahol ezzel is lehet hibákat véteni. Az elmúlt egy hónak termése:

Április 21. Betyár kör, Zirc, 40,5km, 860m szint, meglepő, de még áll a pályacsúcsom.

Május 6. Gerence 35, Bakonybél, 34,4km, 1120m szint, csodaszép útvonal a Kőris-heggyel, de sok hibát vétettem.

Május 22. Ördög kör, Csesznek, 53,5km, 1150m szint, erről kicsit bővebben.

Ez már bizony ultra táv, minden szépségével és nehézségével együtt. Az instant körök nagyon sokfélék, vannak kimondottan gyors, jól futható útvonalak, na az Ördög kör az nem ilyen. Igazi bakonyi csemege, több futhatatlan résszel, de ez így szép és kerek. Rajt Cseszneken, fel majdnem a várig, majd egy szép erdős rész, itt 5 kili után az első kód, majd egy elképesztő csoda, az Ördög-árok, gyalog is nehezen járható, sokszor négykézláb a köveken, közepe körül az Ördög gáttal. Nehéz rajta haladni, de kihagyhatatlan. A második etap 3,2 kilije a pályacsúcstartónak is 35 percig tartott. Tovább Gézaháza felé, majd le a Cuha völgybe, a másik igazi bakonyi klasszikus szurdok, 9 átkeléssel a Cuhán Vinyéig, itt 19 kilométernél van a 3. QR kód. Majd Hódos-ér víz nélkül, a Malom erdő felé, majd Fenyőfő, itt már 30 felett ketyegett a számláló, sajnos a 23 fok körüli hőmérséklet, tűző nappal nem igazán segített. Az útvonal Bakonyszentlászló felé haladt, hát ez a 7-8 kili puha laza homokban annyira nem volt szimpatikus, mintha tengerpart lett volna. A falu után egy sokkal szebb rész jött, majd érkezés az Ördög rétre. Sátorozok éppen bográcsban főztek valamit, nem tudom mi volt benne, de szívesen megkóstoltam volna. De nem ezért jöttem, fel a Remete hegyre, 100-150m hosszú, úgy 30-35% a meredekség, sáros talajon fogalmam sincs, hogy lehet oda felmenni már bőven 40 kili után, de a 6. kódért muszáj volt. Újabb csodaszép rész jön, az Alsó-Cuha szurdok, többször megint négykézláb. A vége már futható, vissza Vinye felé, és jön az utolsó komoly erőpróba, a Zörög tető. Fel a zöld jelzésen 47 kilométerrel a lábakban, nem éppen egyszerű, a földsáncnál a 7. kód, majd legurulva a másik oldalon 6 óra futás után nagy örömmel olvastam le a cél kódot Cseszneken. A helyiek gondolom nem igazán értik, hogy egy-két lökött futóruhába öltözött egyed minek nézi az információs tábla hátulját és matat a telefonján. Hatalmas élmény volt, a Raidlight Ultra kiválóan tette a dolgát a lábamon, hibátlan frissítés, bár ebben mindig jó voltam. Egész jól navigáltam az ismeretlen útvonalon, csak pár kisebb hibát vétettem, garmin kollégával egész jó volt az összhang. Még további köröket fogok futni, reméljük ősszel jönnek újra a valós terepfutó versenyek is.

ordog1  ordog2  ordog3

2020.03.16.

A koronavírus világjárvány lett, ami teljesen megbénította a világ sportját is. Reméljük, őszre normalizálódik a helyzet és meg tudjuk rendezni a Szigetköz Félmaratont. Nagyon sok verseny kerül tavaszról őszre, az amúgy is zsúfolt futószezonra. Tisztában vagyunk vele, hogy optimális időpont nincs, ami mindenkinek megfelelő, ennek ellenére igyekeztünk a lehető legjobban körbejárni a kérdést.

A XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton új időpontja 2020. szeptember 13. vasárnap.

A beérkezett 521 nevezésről. A Szigetköz Félmaraton versenykiírása és ÁSZF-je pontosan rendelkezik az ilyen vis major helyzetről, amit minden nevező elfogadott, amikor regisztrált a versenyre. Két lehetőség van. Ha megfelelő az új időpont, akkor semmi teendő, automatikusan érvényes a nevezés. Aki nem tud, vagy nem akar részt venni a szeptemberi versenyen, annak március 31-ig lehetősége van visszamondani a nevezést, akkor átvisszük azt a 2021-s eseményre. Nevezési díj visszafizetésére nincs lehetőség. A nevezési felületet nem zárjuk, folyamatosan nyitva lesz.

Tovább folytatjuk a szervezést, szeretnénk minden eddiginél színvonalasabb Szigetköz Félmaratont rendezni és maradandó élmény nyújtani a résztvevőknek. Reméljük sok-sok erőtől duzzadó futóval találkozunk majd ősszel a rajtvonalon, Mosonmagyaróváron. Vigyázzatok az egészségetekre, tartsátok be a szakemberek ajánlásait, utasításait. További sikeres felkészülést kívánunk:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

6728 KBB Maraton Oriasplakat 20200913

2020.03.15.

Tóth Attila beszámolója a múlt heti versenyről.

Balaton Szupermaraton - ahogy futó körökben nevezni szokták BSZM - 2020-ban meglehetősen korai időpontban március 5 és 8 között került megrendezésre. Balaton megkerülésére egyéni, páros és 3-4 fős csapatok formájában van lehetőségük az indulóknak. A táv 196 km. Ezt négy egymást követő nap kell teljesíteni. Az első nap Siófok -Fonyód  48.46 km, a második nap Fonyód Szigliget 52.9 km, a harmadik nap Badacsony -Balatonfüred 43.6 km, a negyedik nap Balatonfüred -Siófok 51.3 km távot kellett lefutni mindig az adott napnak megfelelő szintidőn belül. A versenyen egy kedves futótársnőmmel Biacsics Barbarával indultunk páros kategóriában. Már 2019-ben teljesítettük ezt a távot, így nem volt teljesen új számunkra. Bár így is akadt azért izgalmas pillanat utunk során, amire nem számítottunk. Az egyik ami izgalmassá tette a versenyt az az időjárás. Futottunk napsütésben, szakadó esőben, szélcsendben, viharos szélben, pólóban, kesztyűben. Ahogy a rajtnál Kocsis Árpád a BSI vezetője mondta most a négy évszakban fogunk futni. A rendezvényen közel 3000 fő vett részt. A csütörtöki rajtnál csak a mezőny egy része volt ott, mivel voltak akik csak a fél távot vagy csak egy öböl maratont futottak szombaton. A napi távok három szakaszra voltak felosztva. Barbi és én 1:2 arányban osztoztunk a távon minden nap. Én lovagiasan lefutottam két szakaszt Volt amikor én kezdtem két szakasszal egybe, volt úgy hogy az elejét és a végét. Annak ellenére, hogy az időjárás meglehetősen szeles volt sikerült mind a négy nap tartanom az 5.29 körüli tempót.  A verseny 20 óra 3 perc alatt sikerült teljesíteni. Ez 1 óra 11 perccel jobb, mint az egy évvel korábbi időnk. A 149 párosok között pedig 97-ik helyezettek lettünk. A befektetett munka éreztette hatását. Nem fáradtam el és nem volt sem izületi, sem pedig izom problémám. Nagyon örülünk az elért eredménynek. Szeretnénk még máskor is elindulni ezen a versenyen együtt. Ajánlom másoknak is próbálják ki egyszer. Megéri. Sokkal bensőségesebb, családiasabb, mint a nagy tömegeket megmozgató utcai futóversenyek. Egy jól szervezett, már kiforrott versenyről van szó. Az idei volt a 13. BSZM.

bszm10    bszm11   bszm12

2020.03.13.
 
Domonkos Petya beszámolója a múlt heti versenyről:
Az idei második versenyemet, mindjárt egy kemény ultra versennyel folytattam. Palsa Feri barátom erre is rádumált. Egészen pontosan a március 5.-8. között megrendezésre kerülő Balaton Szuper Maraton 2 napos versenytávjára. A felkészüléssel nem volt gond, mert a szlovén maraton óta le sem álltam igazán. Kicsit lazábbak voltak a rövid hetek, de a hosszúakat azért megnyomtuk mindig (80-100 km) között. Volt egy pár Móvár-Győri túránk is. Úgy, hogy a felkészülés viszonylag jól sikerült, de persze ez mindig a versenyen mutatkozik meg. Elérkeztünk a várva várt naphoz. Az első nap Badacsonyból indultunk és Balatonfüredig kellett futnunk, 43,6 km volt a táv és 10:20 perckor volt az indulás. A rajtszámot Feri barátom átvette, ez viszonylag gyorsan ment, az indulás viszont kicsit nyögve nyelős volt, mert kettesével engedték a futókat és ezt én ügye nem tudtam, úgy hogy kb.10 percet álltam és vártam, mikor kerülök sorra, hogy megkezdhessem a nagy menetelést. Így Ferit csak a 17. kilinél értem utol, egy laza (4:28 tempóval). Palkovics Attila klubtársam és barátom kísért végig a két napon, és a tőle elvárt precizitással segítette a frissítésemet, és figyelte minden kívánságomat. Az idő csodaszép volt, csak a Kisalföldön már megszokott komoly szél nem kellett volna, ami természetesen majdnem a táv 3/4-ben szemből fújt, és persze mindig akkor  a legerősebben, amikor valami brutál hegyet kellett megmásznunk. Sajnos egy kicsit figyelmetlenek voltunk, és a 2. mérőpontnál elfelejtettünk csekkolni, ezért kb. 200 méterről kellett vissza futnunk, amivel vesztettünk jó néhány percet. A célba érkezést már nagyon vártam, ami 03:25:24 lett az első nap és 6. helyen végeztem, Feri mögöttem jött be a 7. helyre. Egy nagyon kemény végjátékkal, mert a végére a gyomra feladta a küzdelmet. Indultunk a szállásra, hogy összekaparjuk magunkat a másnap ránk váró 51,3 km távra. A pihenésre és a regenerálódásra csak 20 óránk volt, amibe bele kellett férnie egy kis szaunának, hengerezésnek, alvásnak, és komoly mennyiségű szénhidrát bevitelnek, persze aki tudott enni. Hála istennek annyira mégsem hullottam szét, mint amire számítottam. A reggeli elfogyasztása után csapattunk a füredi rajtvonalhoz, ahol olyan komoly ultrás nevek között indulhattunk, mint Bódis Tomi, Csécsei Zoli, Simonyi Bali, Bogár Jani. Feri is összeszedte magát másnapra, és a gyomrában is helyre állt rend. Úgy hogy neki indulhatunk annak a baromi sok kilométernek a lefaragására. Próbáltam arra figyelni, hogy ne fussam el az elejét kicsit lassabban kezdtem és a (4:40) kiliket próbáltam tartani. Hála istennek a szél nem csendesedett, de legalább már nem szemből fújt, viszont az emelkedőkkel aznap is meg kellett küzdenünk. Balaton látványa sokszor akkorát dobot a lendületen, hogy alig bírtam vissza fogni magam, és én még mindig a dobogóra hajtottam, úgy hogy a tempót nem engedhetem el. Elég gyorsan fogytak a kilométerek, jól dolgoztak a lábaim, nem nagyon voltak holtpontok, jól ment a frissítés. Egyszer csak elérkeztünk a Siófok táblához, akkor már tudtam, hogy meglesz a 2 naposra tervezet verseny mind az összes 95 kilométere. Végül aznap a 04:07:27 idővel  a 4. helyre értem be, összesítésben maradtam a 6. helyen, így sajnos 6 perccel lecsúsztam a dobogóról. Gratulálok Feri barátomnak, aki javítva egy helyet, a 7. helyen érkezett be, gratulálok  Dr. Tóth Attilának és csapatának és persze klubtársamnak, akik nagyon ügyesen és megfontoltan a tavalyi idejüket felülmúlva értek célba a 4 napos versenyszámban. Nagyon köszönöm a szurkolást az Óvári Vadaknak, akik folyamatosan ott voltak és biztattak és nagyon gratulálok a sikeres szereplésükhöz. Ja és köszi Ati a segítséget, profi voltál. Jövőre jövök vissza az tuti.
bszm1    bszm2   bszm3
 
 

2020.03.11.

Magyarország Kormánya a mai napon határozatlan ideig betiltotta a zárt térben 100 fő, kültéren 500 főt meghaladó rendezvényeket. A Szigetköz Félmaraton jóval nagyobb 500 főnél, ezért az idei versenyt az őszi futószezonra halasztjuk. Az új időpontot jövő hét folyamán publikáljuk. Az áprilisi versenyre leadott nevezések automatikusan érvényesek az új őszi időpontra.

Világszintű probléma a koronavírus. Nem a versenyszervezők hibájából történik a törlés vagy halasztás, hanem kormányzati döntés született, teljesen jogosan. Nagyon sok verseny kerül őszre, az amúgy is telített futószezonra. Optimális időpont nem létezik. Igyekszünk körültekintően eljárni, de egy versenyidőpont meghatározásánál minimum 25-30 féle tényezőt kell figyelembe venni. Több mint 500 leadott nevezés van, nem fogunk tudni olyan időpontot kijelölni, ami mindenkinek jó. Ez egy vis major helyzet, amit nem mi okoztunk, mi csak szeretnénk észszerűen kezelni a szituációt, és versenyzési lehetőséget biztosítani a futást szeretőknek Mosonmagyaróváron. Fussatok sokat, vigyázzatok az egészségetekre, rövidesen jelentkezünk.

halasztas

2020.03.11.

Több versenyen is érdekeltek voltunk a hétvégén, Kelemen Ati a Pilisben járt.

Sajnos a Tajga Trailre nem tudtam elmenni a csapattársakkal, így ez lett az idei első verseny. A Pilisben még sosem futottam, nagyon szép környékkel ismerkedtem meg. A középső távon indultam, 25,8 km, 830m szintet tartalmazott. Szép napsütéses idő volt, de a pénteki monszun rendesen feláztatta a pályát, volt sár, meg sár, meg sár. De az új cipő, a Raidlight Dynamic nagyon jól tette a dolgát, öröm volt benne futni. Jó szervezés, bár a szalagozás nem volt igazán acélos. Van egy alapjátékszabály a terepfutásban, sose bízzál meg az előtted futóban, hogy jó felé megy. Követtem egy hármast, nem kellett volna, kb. 11 kilinél elfutottak rossz irányba, én meg utánuk, pedig futott a navigáció az órámon, csak nem figyeltem, dupla hiba. A hármas visszament 1 kilit, én meg kihasználva az óra lehetőségeit továbbmentem és visszanavigáltam magam a pályára, kb. 4-500m plusszal megúsztam a hülyeségemet. Utána már egyedül bolyongva teljes kontroll alatt tartottam a pályát. Nagyon komoly emelkedők voltak, igazi Pilis, pihenés nélkül érkeztem, nagyon jó edzőverseny volt, mert még komoly feladatok jönnek az idei évben. Sikerült az abszolút 11. helyen bejönni, a győztes Józsa Gabi rendesen leoktatta a mezőnyt, hogyan is kellene itt futni. Folyt. köv.

pilis1   pilis2   pilis3

2020.02.08.

Tóth Attila beszámolója:
Az évet idén is egy maraton versennyel sikerült indítanom. Január 25 -n részt vettem a Dubai Maratonon amit 4 óra 9 perc 13 másodperc alatt sikerült teljesítenem.  Ez jóval elmarad az általam kitűzött céltól ,de ennek sajnos voltak előzményei. ( Majd erre még kitérek . pár szóban.)
2019 okt.12 . -én  Bécsben láttam Kipchoge -t futását , mely során a maratoni futás idejét két óra alá vitte (1 óra.59 perc 40 másodperc ) . Artúr fiam is ott volt és a felfokozott hangulatban megfogadtuk egymásnak , hogy amennyiben sikerül a csúcskísérlet mi is megpróbáljuk az egyéni csúcsainkat megjavítani. Én 3 óra 30 percet tűztem ki célként a maratonon  , míg Artúr az 1 óra 30 percet félmaratonon. Gondolkodtam melyik verseny lenne jó. Dubai ideálisnak tűnt. Kiszámítható az időjárás. Januárban ott is tél van ezért a hőmérséklet 22 fok körül van reggel. Minimális szél lehetséges , de az jól is jön , mert hűt. A pálya nyomvonala széles, szellősen elfér rajta kb 4000 futó.  teljesen sík terepen halad végig. Négy fordító hajtűkanyarral.  A másik opció a Spar  Budapest Maraton lett volna . A budapesti pálya nem rossz, viszont az időjárás eléggé kiszámíthatatlan.
A mezőny ottani idő szerint 7 órakor rajtolt, ami 3 órás időeltolódás miatt haza  hajnali 4 órának felelt meg. Ehhez jött még hogy a a versenyre ki is kellett érni  időben úgyhogy  hazai idő szerint 1 órakor keltem. De az időeltolódás nem jelentett gondot. A futás az elején jól ment. 25 km-ig bőven szintidőn belül futottam 4.49 volt a percátlagom. ( 5 elég lett volna  a 3. 30 hoz. )  25 km után elkezdett fájni a bal farizmom.( Ez a lábam volt eltörve és velőürszeg van a csont belsejében. Valószínű a csontból kiálló fém vége kicsit irritálta az izmokat és  ez volt a fájdalom oka. ) Lelassultam, többször meg kellett állnom. A kitűzött idő elúszott.  
Nem vagyok elkeseredve, mert tudom megtettem mindent a célért. A Sparon szeretném újra megpróbálni. Remélem sikerülni fog. 

dubai1    dubai2   dubai4

 

2020.02.02.

Tajga Trail: Legyél te a fény az éjszakában
Napsütéses február elsején érkeztünk az olvadástól és esőtől feláztatott Börzsöny hegységbe, a TAJGA TRAIL (23,6km, 1050m szint) idei téli megmérettetésére. A négy fős strucc nevezőket a betegségek sajnos kettőre csökkentették.  Így csak Domonkos Péter (24. 2:37:17) és Szentesi Nándor (31. 2:46:49) állt a márianosztrai iskolából induló rajthoz. Egy rövid aszfaltos szakasz után hamar következett az erdei kaptató. Nagyon csúszós hegyi erdei úton próbáltunk talpon maradni. Az első három négy kilométeren közel 300 métert emelkedtünk...ez még futva jól teljesíthető, de innen letérve a túra útvonalról nekiugrottunk a meredek hegyoldalnak. Fák között az avart tapostuk bele a sárba. Egy-két futólépés után beláttuk hogy ez már inkább a mászás műfaja lesz. A hegy tejét elérve koncentrált lejtmenet következett. Ez maximális figyelmet követelt. A völgybe érve nem esett jól az 5-8 fokkal hűvösebb levegő amit 0 fok körüli patakátkelések nehezítettek. A rajtnál beígért 17 km-nél lévő frissítést megelőzte, a 10,5 km-nél talált meglepetés frissítő. Ezután következett a legdurvább rész. Egy kilométeres szakaszon 300 méteres fallal találtuk magunkat szembe. Brutális volt. Megint másztunk, futásról szó sem lehetett. Túléltük.... Kicsit pihenősebb lejtő következett. A lámpákat lassabb bekapcsoltuk mert rohamosan sötétedett. A figyelem sem lankadhatott. Elértünk a beígért 17 kilométeres frissítőhöz. A létszám jelentősen megnövekedett, hisz becsatlakoztak a 12,5km-es futók. A látnivaló és a motiváció is több lett a reflektor fényében. Az újabb hegy megmászása után katarzis élmény fogadott. A lemenő nap fényében csodálatos panoráma tárult elénk, a szentjánosbogárként világító fejlámpás futókkal. Innen az utolsó kilométerek már korom sötétben zajlottak csak a fejlámpára hagyatkozhattunk. Nekem is elég volt egy rossz lépés és máris a murvás sáros talajon találtam magamat. Így értünk vissza Márianosztrára, ahol az iskola egyetlen zuhanyzójára elég sokan jutottunk nem kicsit mocskosan, mivel a 23 km-es távból mintegy 20 km-t sárban dagonyázva tettünk meg. Kárpótlásként a szervezők terülj-terülj asztalkámmal vártak a tornateremben: házi süti, zsíros kenyér és sok-sok finomság közül válogathattunk. Nagyon érdekes és új élmény volt ezt a sportágat kipróbálni. Úgy érzem becsülettel helytállva öregbítettük struccos csapatunk hírnevét.

 tajga1   tajga5   tajga2

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500