egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.06.21.

Vincze Csabi beszámolója:

Idén 3. alkalommal rendezték meg a Sopron Trail nevű terepfutóversenyt és én versenyről 2 héttel előtte értesültem azután úgy döntöttem nevezek rá, hogy kipróbáljam magam egy terepfutáson is. 5 táv közül választhattak a versenyzők: 25,9 km 800 méter szintkülönbséggel, 10,7 km 370 méter szinttel, 5,9 km 200 méter szinttel, 1500 méter 60 méter szinttel és a gyerekek számára 500 méteres táv állt a rendelkezésre. Mivel a 25,9 km-es távot első ilyen versenyként túl keménynek találtam ezért a 10,7 km -t választottam. Az időmérés a dugókás - chipes módszerrel történt. Mivel még soha sem indultam ilyen versenyen, ezért nem volt különösebb célkitűzésem. Az elmúlt 2 év verseny időeredményeit böngésztem és már abból következtettem, hogy ez jóval nehezebb lesz, mint egy átlagos utcai futás. A verseny érdekessége az volt, hogy 2 ultrafutó már szombat este 10-kor megkezdte a futást és 4 kört tettek meg a 25,9 km-es pályán. Ez emberfeletti teljesítmény! 

sopron01    sopron02

A versenyközpont Soprontól 12 km-re lévő Brennbergbánya nevű településen volt. 8:40-re érkeztem a helyszínre, majd csomagátvétel, átöltözés és rövid bemelegítés után jöhetett is a 9:30-as rajt. Kellemes kb. 18-19 fok, hol napos, hol borús kissé szeles (de ez az erdőben egyáltalán nem érződött és nem is volt zavaró). Hiába helyezkedtem az elsők közt a rajtnál, addig állítgattam az órám, hogy a félmezőny elment mellettem és kb. 50 méter után kaptam észbe, hogy elkezdődött a verseny.:) Az első km enyhén emelkedős volt és a pálya is szűk volt ezért alaposan megküzdöttem az előzésekkel. Az első km végén már az élmezőnyben voltam és itt már a pálya is tiszta volt. A következő 2 km kellemes lejtős volt, helyenként 3:40 -es tempóval is tudtam haladni, így itt további 2 helyet előre léptem. Ekkor még nem is sejtettem, hogy milyen nehéz 1,5 km fog következni. Jött az extra kihívás nevezésű emelkedő, aminek az idejét külön is mérték és a leggyorsabban teljesítőt a verseny végén különdíjban részesítették. Az emelkedők soha sem voltak az erősségeim így nem is lepődtem meg azon, hogy többen is elmentek mellettem ezen a részen. Nagy öröm volt számomra, amikor megláttam a kilátót, mert tudtam ott a vége a brutális szakasznak. Így kimondottan örültem a dugókás módszernek, ami miatt meg kellett állnom chipelni.:) A következő km-ek is nagy küzdelmekkel teltek. Sokszor a lejtő sem volt igazán előny a meredekség és a talaj miatt. Volt alakalom, hogy szó szerint másznom kellett és minden lépésnél figyelni kellett nehogy összeszedjek valami sérülést. A mérésem szerint még 3,5 km volt hátra, amikor egy kontroll ponthoz érkeztem és hatalmas meglepetésre közölték, hogy kb. 2 km a célig. El is hittem, mert táblán is láttam, hogy cél 2,2 km. 2 dologra gondoltam: vagy az órám GPS jele kavarodott meg az erdőben és nem jól mérte a távot vagy a táv rövidebb, mint 10,7 km. Innen tudtam, hogy már kellemes lejtős rész jön ezért meg is indítottam a hajrát. Magam előtt kb. 100 méterre láttam 2 versenyzőt, ekkor csak az a cél lebegett előttem, hogy utolérjem őket. Szerencsére minden gond nélkül sikerült és egyre jobban el is távolodtam tőlük. Közben kezdett gyanús lenni az 2,2 km-es kiírás, mert már 2 km-nél tartottam, de célnak még nyomát sem láttam. Egyszer csak egy táblával találkoztam: 1 km a célig. Ennek a táblának nem igazán örültem, mert eléggé fogytán volt az erőm, de nem volt kedvem lassítani. Szerencsére tudtam tartani továbbra is a tempót (kb, 4:05-4:10) és kitartott az előnyöm a mögöttem lévőkkel szemben a célig. A célba enyhén megviselten érkeztem és boldog voltam, hogy nem kell futnom már 1 métert sem.:) Az időeredményem 54:35 lett, ekkor még nem tudtam, hogy ez mire lett elég.
Kicsit később, amikor a szervezők kifüggesztették az eredményeket nagy meglepetésemre szembesültem vele, hogy a küzdelmes futásom a 149 fős mezőnyben az abszolút 8. , korcsoport 3. helyre elegendő.

Összegezve az egész versenyt elmondható, hogy egy nagyon színvonalas és nagyszerűen megrendezett rendezvény. A rendezők mindent megtettek, hogy mindenki (beleértve a versenyzőket, túrázókat, nézőket, gyerekeket, stb.) elégedett legyen. Az erdőben az útkijelölés is tökéletes volt és szinte lehetetlen volt eltévedni. Azok, akik neveztek a versenyre még ebédet is kaptak, ami egy nagyon finom gulyásleves volt.
Továbbá az is különleges volt számomra, hogy a dobogóért nem serleg vagy érem járt, hanem szilvapálinka díszcsomagolásban!:) A jövő évi versenyt bárkinek nyugodt szívvel ajánlom!    

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500