egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.07.19.

Bögi Ati fiókjából előkerült egy négy hónapja rejtegetett beszámoló, egy márciusi félmaratonról:

2017.03.23-26 között rendezték meg ezt a futást a Balaton körül a BSI rendezésében Siófoki indulással, amit úgy hirdetnek, hogy 4 nap futás, barátság, buli és csoda. Két betétszáma van, a 2. napon Keszthely – Szigliget között a Spuri Öböl Félmaraton és a 3. napon Badacsonytomaj – Balatonfüred között a Maratonfüred. A félmaraton mániát gyűjtőknek a Vivicittá előtt ez is lehet a tavaszi versenyük. Mivel tavaly tavasszal futottam már Budapesten, idén úgy döntöttem, hogy itt futom le a tavaszi félmaratont. A Balaton és különösen ez a része amúgy is kedvencem minden szempontból. Tudtam, hogy ez nem olyan sík terep, mint Budapest, de hogy mit jelent az futás közben az majd kiderül. Keszthely sincs messzebb, mint Budapest, igaz az utazáshoz kicsit több idő kell. Egy hátránya azért van, hogy a félmaraton péntekre, munkanapra esik.

Közel 700-an vágtunk neki 11 órakor a futásnak, kb. 14 fokos, kissé felhős, de szeles időben. A verseny teljes távon, a balatoni bringakörúton zajlott. Zónánként 2 perces szünettel indítottak bennünket, hogy a keskeny aszfalton a tumultust elkerüljük. Eltévedni nem lehetett, sok volt a segítő és elég frissítőhely állt rendelkezésre.Közel 14 km-ig a Balaton partján futottunk. A nádas és a házak fogták a szelet, szinte semmit nem lehetett érezni belőle. Itt még szintkülönbség sem volt, jó tempót lehetet menni. A neheze, mint kiderült itt következett, mert itt kellett a golfpálya mellett felkapaszkodni a Becehegyre. Ez nem csak jelentős szintkülönbség volt, hanem a teljes északi szembeszelet is megkaptuk. Felérve a 71-es út mellé sem simult ki a táj, hullámzott, mint a Balaton, ami azért nekem szokatlan volt. Éreztem, hogy itt már lassabban haladok, mint a mezőny elején, de hát ez egy ilyen hely. A szél is erős volt, de legalább nem lett sokkal melegebb. A feketelevest a rendezők a végére tartogatták, hiszen a cél a szigligeti vár alatti parkolóban volt. Aki járt már ott tudja milyen meredek kaptató vezet fel oda. Itt már sokan belesétáltak vagy alig haladtak. Nekem is csak egy cél lebegett a szemem előtt, hogy valahogy felérjek és a tervezett 2 órás időm meglegyen. Biztató volt, hogy a szpíkert már folyamatosan hallani lehetett és mindenkit biztatott, hogy a nettó idő még 2 órán belül van.

A terv meglett. Igaz csak 1:59:28-al végeztem, de ennek ellenére nagyon tetszett ez a futás. Kicsit más, mint egy budapesti, a táj meg szintkülönbségek miatt, de jövőre megint ide fogok jönni. Ez mégis csak a BALATON!

obol

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500