egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2015.04.19.

Folytatódnak tovább a tavaszi versenyek, most a Vivicittá volt soron a Struccok számára. A 30 év alatt a legnagyobb magyar tavaszi futóversennyé nőtte ki magát a rendezvény, idén több mint 26 ezren futottak ezen a hétvégén Budapesten. Egy ötfős csapat képviselte a futóklubbot, kicsit hűvös, de remek futóidőben a Margit-szigeten. Kiválóan futottak a fiúk, ötből hárman 1:30-n belül teljesítették a távot, eredmények:

Takács László 1:23:38
Domonkos Péter 1:23:57
Kelemen István 1:28:49
Domonkos Róbert 1:33:36
Dr. Farkas Imre 1:48:08

 

101vivi

Élménybeszámoló Takács Lacitól és Farkas Imitől:

A remek ötösből két élménybeszámoló, először legjobb Strucc futást produkáló Takács Lacitól: 

Tavaly futottam először ezen a versenyen, tetszett a hangulata, így már elég korán eldöntöttem, hogy idén is nevezek. A Strucc Futóklubból öten indultunk a 2015-ös félmaratonon. Az időjárás hasonló volt a tavalyihoz, hideg a reggel, de az erős napsütés komfortos hőérzetet biztosított már a 9 órás rajtnál. Talán a szél volt kicsit erősebb, de még nem zavaró. Be kell vallanom, hogy régen volt már ilyen gyenge a tavaszi felkészülésem. Leginkább a térdproblémám miatt hanyagoltam az edzéseket, gyorsítás szinte semmi, inkább csak hétvégi közös futásokkal edzegettem. Gondoltam, legalább lesz egy városnéző futásom, az eredménnyel jobb most nem foglalkozni.

A rajtcsomag felvétel, öltözés, ruhatár pillanatok alatt lement, de ehhez azért időben ott kellett lenni (és ez igaz minden versenyre). A beállónál sikerült egymással találkozni, jó hangulatban vártuk a rajtot. Óvatosan kezdtem, aztán jött a 3:55 – 4:00 közti utazósebesség, amit stabilan tudtam tartani. A hiányzó edzések miatt végig bizonytalanságban voltam, hogy vajon mikor fogy el az erő. Örültem az első tízesnek (39:44) de azzal is tisztában voltam, hogy 16-nál még jöhetnek gondok. De nem volt semmi probléma. Mindig volt a tempónak megfelelő kisebb boly, ami nálam sokat számít. Az Árpád hídra felmenni már nem volt olyan könnyű, de lélektanilag jólesett, hogy 18 km-nél befordultunk a célt jelentő Margitszigetre. Néhány száz méter múlva a cél helyett majdnem a vég jött el. A futással nem volt gond, a fal helyett az aszfalttal találkoztam. A szigeten elég durva úthibák voltak és valamiben megbotlottam. Iszonyatosat estem előre, mindkét térdem és könyököm egyszerre fogott talajt és még az álam is felrepedt. Ennek ellenére néhány másodperc után felálltam és ugyanolyan tempóban futottam tovább. Az esés előtt még egy hosszabb hajrát terveztem, de így nem volt hozzá hangulatom. Az időeredményem abszolút meglepetésként ért (1:23:38), mert egy percen belül megközelítettem az eddigi legjobb időmet . Az igazsághoz tartozik, hogy most futottam először kompressziós zokniban félmaratont, és ez érezhetően sokat segített a lábamnak – és természetesen a verseny utáni hangulatomnak is!

És Dr. Farkas Imi egyéni csúcsáról pár gondolat:

hát így ment…..!

Kicsit sajnálom így utólag, hogy az első kilométeren elúszott legalább fél perc, de hát annyian tipegtek előttem, meg kézen fogva futottak, hogy még kikerülni sem nagyon tudtam őket. Rengeteg futó volt nagyon szűk helyen, el is estek előttem, elég meredek volt az első 1-2 km ebből a szempontból. Utána meg már nem tudtam visszahozni ezt az időt. Hiába álltam be a rajtnál az 5 perces kilométerek rekeszbe, totál nem érdekelte a kocogókat, azok ott dekkoltak és az elején nagyon feltartottak. Különben nagyon szép futás volt, kényelmes, 15 kilométerig még lazának is éreztem, gyönyörű panorámával. Egy erőfelmérésnek jó volt, de tuti, hogy legközelebb előrébb fogok helyezkedni. Reálisan ennyi volt benne, max. -30 mp.

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500