egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2020.02.08.

Tóth Attila beszámolója:
Az évet idén is egy maraton versennyel sikerült indítanom. Január 25 -n részt vettem a Dubai Maratonon amit 4 óra 9 perc 13 másodperc alatt sikerült teljesítenem.  Ez jóval elmarad az általam kitűzött céltól ,de ennek sajnos voltak előzményei. ( Majd erre még kitérek . pár szóban.)
2019 okt.12 . -én  Bécsben láttam Kipchoge -t futását , mely során a maratoni futás idejét két óra alá vitte (1 óra.59 perc 40 másodperc ) . Artúr fiam is ott volt és a felfokozott hangulatban megfogadtuk egymásnak , hogy amennyiben sikerül a csúcskísérlet mi is megpróbáljuk az egyéni csúcsainkat megjavítani. Én 3 óra 30 percet tűztem ki célként a maratonon  , míg Artúr az 1 óra 30 percet félmaratonon. Gondolkodtam melyik verseny lenne jó. Dubai ideálisnak tűnt. Kiszámítható az időjárás. Januárban ott is tél van ezért a hőmérséklet 22 fok körül van reggel. Minimális szél lehetséges , de az jól is jön , mert hűt. A pálya nyomvonala széles, szellősen elfér rajta kb 4000 futó.  teljesen sík terepen halad végig. Négy fordító hajtűkanyarral.  A másik opció a Spar  Budapest Maraton lett volna . A budapesti pálya nem rossz, viszont az időjárás eléggé kiszámíthatatlan.
A mezőny ottani idő szerint 7 órakor rajtolt, ami 3 órás időeltolódás miatt haza  hajnali 4 órának felelt meg. Ehhez jött még hogy a a versenyre ki is kellett érni  időben úgyhogy  hazai idő szerint 1 órakor keltem. De az időeltolódás nem jelentett gondot. A futás az elején jól ment. 25 km-ig bőven szintidőn belül futottam 4.49 volt a percátlagom. ( 5 elég lett volna  a 3. 30 hoz. )  25 km után elkezdett fájni a bal farizmom.( Ez a lábam volt eltörve és velőürszeg van a csont belsejében. Valószínű a csontból kiálló fém vége kicsit irritálta az izmokat és  ez volt a fájdalom oka. ) Lelassultam, többször meg kellett állnom. A kitűzött idő elúszott.  
Nem vagyok elkeseredve, mert tudom megtettem mindent a célért. A Sparon szeretném újra megpróbálni. Remélem sikerülni fog. 

dubai1    dubai2   dubai4

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500