egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.02.01.

Elkezdődött az idei versenyszezon. Nem is akárhol, Dubaiban, Dr. Tóth Attila járt ott a híres maratonin. Írt egy kis beszámolót a versenyről:

2016.január 22-én volt szerencsém részt venni a 16. Dubai Maraton-on.

A múlt nyáron gondoltam ki, hogy jó volna indulni ezen a versenyen. A nevezést az őszi futóversenyeken való szerepléseimtől, valamint a felkészülési lehetőségeimtől tettem függővé. A versenyeket (Wizz Air félmaraton, Spar Maraton, Balaton félmaraton) önmagamhoz viszonyítva jól sikerült teljesíteni. A siófoki verseny (nov. 15) után az időjárás és egyéb körülmények is jók voltak a további felkészüléshez.  Többnyire kint edzettem, csak 2-3 alkalommal voltam edzőteremben futni a kedvezőtlen időjárás miatt. Az edzőtermi futás jó volt, hogy szervezetemet a melegben való futáshoz szoktassam ezekben a hűvös téli napokban, mivel Dubaiban kb. 25 C fok van januárban.

dubai00     dubai01

Az edzések eredményeként 32 percet sikerült javítani őszi időmön és 3 óra 56 perc alatt teljesítettem a 42 km-es távot. Nem fájtak a térdeim, ami annak is köszönhető, hogy néhány hosszabb (16-32 km) futást is beiktattam felkészülésembe.A versenyre online neveztem. Erre dec. 29-ig volt lehetőség, majd a nevezés elfogadása után januárban e-mail-ben küldtek tájékoztatót a részletekre vonatkozóan .

Jan. 19-én (kedd) este indultam Dubaiba. Az éjszakai utazás kicsit fárasztó volt. 5 és fél órás repülőút + 3 órás időeltolódás miatt reggel érkeztem. De néhány órát aludtam. Délután a rajtszámot mentem felvenni a Meydan hotel aulájába, mely közvetlenül a dubai lóversenypálya mellett található 5 csillagos hotel.    A rajtszám átvétele kb. két percig tartott. Minden nagyon szervezett és rendezett volt, mint a verseny során végig.  A rajtszám felvételére a versenyt megelőző négy napon volt lehetőség.

Péntek a verseny napján 4 órakor keltünk, ami itthon még csak hajnali 1 órának felet meg.  6 órakor ugyanis már a rajtzónában kellett lenni. A rajthoz elkísért unokahúgom, aki Dubaiban dolgozik és lelkes „szurkolótáborom„ egyik tagja volt.  Még sötétben 6.30 –kor indult neki a mintegy 2500 futó maratoni távnak.  Időzónák nem voltak - csak az elit atlétákat (kb. 200 atléta a világ legjobbjai közül) indították külön a többi futótól - de ez nem jelentett gondot egyrészt nem volt olyan nagy létszámú futó, mint más hasonló versenyen, másrészt a pálya végig egy 4 sávos autóúton haladt. A rajt a Burj Al Arab-nál volt, majd 6 km a city felé és vissza a Burj Al Arab-ig és tovább haladva a másik irányba 15 km és vissza a kiindulási helyre. Tehát mindössze két fordító volt az egész pályán. A levegő kellemes volt a rajtnál kb. 18-20 °C, míg a célba érkezésemkor 25 C fok lehetett.  Mindvégig enyhe szellő hűsített. A levegő páratartalma nagyon kellemes volt, mert a versenypálya a tengerparttól kb. 300m-re haladt. Frissítés nagyon jól meg volt oldva 2.5 km-t víz, 5 km-enként energiaital, szivacs, wc, ambulancia.  A közönség mindvégig lelkesen bíztatta a futókat, ami nagyon jó löketet adott a futáshoz.

Külön élmény volt számomra, hogy a pálya nyomvonalából adódóan kétszer láthattam az élmezőnyt futni a szemközti autósávban.

A versenyen az etióp atléták arattak nagy sikert férfiaknál első helyen Abera Dibaba (2:04:24), míg nőknél az első helyen Tsegaye Beyene (2.19:41) végzett. Csak érdekességképen jegyzem meg ,hogy a  legjobb 10 férfi között nyolc etióp , míg a legjobb 10 női versenyző között kilenc etióp származású volt. A verseny díjazása is csábító az első női, ill. férfi versenyző 200.000 USD kapott.A maraton távon kívül volt lehetőség más távok lefutására is. 9.00-kor rajtolt 10 km –es ill. 11.00-kor 4 km-es mezőny.

Szeretném megköszönni egy ismerős ultramaraton futónak, hogy ellátott hasznos tanácsaival, a bíztatást és az edzéseket; valamint unokahúgomnak,  a segítséget, a szurkolást.

Összességében azt mondhatom, hogy nagyon nagy élmény volt számomra ez a verseny, különösen így hogy az eredményemmel is elégedett vagyok (célom az volt, hogy 4 órán belül fussak). Szeretnék még indulni ezen a versenyen és jó volna, ha más Struccos futótársak is eljönnének ide.

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500