egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.04.11.

Két klubtagunk is versenyzett hétvégén a Bécs maratonon. Tóth Attila maratoni távon, Várallyay Zoli pedig félmaratonon gyarapította befutó érmei számát. 

becs

Mindketten írtak egy kis beszámolót a versenyről:

Dr. Tóth Attila maraton:

Április 10-án volt a Bécs Maraton futóverseny, immáron a 33. A Strucc Futóklub tagjai közül ketten vettünk rész rajta. Várallyay Zoli a félmaratonon, míg én a maratonon álltam rajthoz. Azért áll közel ez a verseny hozzám, mert öt éve itt indultam az első félmaraton versenyen. Az év elején úgy gondoltam ismét futok a bécsi pályán. De miután télen tudtam folyamatosan futni, sőt volt egy maratonom január végén, úgy gondoltam itt is a teljes távon indulok.

A felkészülés során heti három négy rövid (10-12 km), valamint egy hosszabb (20 -32 km) edzést tartottam. Rész vettem két versenyen: Pécs –Harkány 25 km és a Velencei tó megkerülése 28 km. Ez utóbbit nem sikerült teljesen kipihennem, mivel a bécsi maraton előtt egy héttel volt.

A versenyen együtt indították a fél és az egész táv mezőnyét (közel 20.000 ember) ami elég nagy zsúfoltságot eredményezett, megnehezítve az előre jutás lehetőségét.

Az időjárás is eléggé kiszámíthatatlannak bizonyult reggel a start időpontjában mindössze 8 fok volt. Így a viszonylag szelesnek mondható időben a futók egy része –köztük én is inkább a melegebb öltözetet választottuk.

A verseny egyébként nagyon szervezett volt. Nem véletlenül a 33 év alatt kiforrta magát. Mind a nevezés, mind pedig a rajtcsomagok átvétele egyszerűen gyorsan ment. De magán a helyszínen is könnyen és jól lehetett tájékozódni. A verseny során a frissítés nagyon jól meg volt oldva, bár erre most nem igazán volt szükség.

Összességében egy jó verseny volt és örülök, hogy ezen a helyen teljesítettem életem 5. maratonját, 4 óra 10 perc alatt.

Dr. Várallyay Zoltán félmaraton:

Egy kedves kolléganőmnek köszönhetően véletlenül talált rám egy „ajándékjegy” az idei félmaratonra, így amerikai néven futottam le a távot. Csak alig több mint 4 hét állt rendelkezésre a konkrét felkészülésre, mely így csak egy „gyorstalpalós” kísérletnek volt nevezhető, de végül is arra jó volt, hogy a „téli álom” alapozást követően egy kicsit ébredezzünk.

A versenyre Tóth Atival mentünk (Ő maratont futott), korai fél 6-os indulást követően, megérkeztünk, majd a cuccokat összepakoltuk, és az előre megvett metrojeggyel kimentünk a már 3. alkalommal látogatott startközpontba. Az öreg Duna megállóban szálltunk ki, majd nem messze tőle találkoztunk a kedves felajánlóval, és kellemes, biztató szavak közepette átvettem a rajtszámot, chipet is. Az időjárás elég szelesre, kb.9 fokra sikeredett, mely egy kis bizonytalanságot okozott a megfelelő menetfelszerelés kiválasztásában. Végül az egyszerű- nagyszerű alapon kesztyű le, 1 réteg póló le, combnadrág kombót válaszottam, mely a verseny alatt tökéletesnek bizonyult (csak előtte és után volt naggyon hiiideg benne).

A 3. startzónát sajnos a kissé kései érkezés, hezitálás, kamionba váltócuccok feladása miatt nem sikerült elérni, így az utolsó 5. zónából 30. perccel a hivatalos rajt után indultam. Ezen amatőr hiba miatt a verseny sorsa is megpecsételődött, soha nem tudom meg milyen időt futhattam volna. De megtanultam, rákényszerültem kerülgetni, előzni, fék-gáz rövid iramokat futni stb., mely sokszor súrolta a veszélyesség határát. A saját zónából indulók közt kitörtem, de még 2 zónányi futón kellett keresztül verekednem magam. Amolyan Han Solo az aszteroida mezőben hangulat volt, csak nekem a végén nem sikerült fénysebességre kapcsolnom. Saját szememmel láttam pár esést is, az óriási tömeg bár pszichésen lelkesít, de gyorsan haladni fizikailag képtelenség volt. Olyan is volt, aki saját ivókulacsát ejtette le véletlenül, majd megpróbált visszamenni érte, de a „cunamival” szemben ez a pár méter is szinte lehetetlen. A szurkolók szinte végig foghíj nélkül a pálya mentén buzdítottak. A „Mária segít” utcában már a hosszú egyenes lejtőt élvezve fokozatosan gyorsítottam egész komoly kis sebességet sikerült még felvennem az utolsó 5km-re. Az utolsó 1 km-en a maratoni táv mellettünk futó sávjában elhúzott mellettem célba az élboly, melyet egy ideig egész jól tudtam követni (a szememmel:)). Ők 2x annyit futottak le, mint én, bár fél órával korábban indultak. Végül 1.38.05-el értem célba (előzetesen 1.35-40 közti időt tippeltem), mely a futószezon elejéhez képest tökéletes, főleg ha figyelembe veszem a hátráltató tényezőket is. A befutást követően felvettem az ásványvizet, alkoholmentes sört, és a kis befutócsomagot, adidas „nejlont” és átvettem a csereruhát, átöltöztem, hogy ne fázzak. De csak gondoltam, hogy a sok réteg ellenére nem fogok fázni: megkezdődött a 2. versenyszám a várakozás (Atira, aki mindent megtett, hogy hamar beérjen, de csak több mint 2 óra múlva érkezett). Igy azután a csomagból mindent elpusztítottam, ilyen sokat még nem nyújtottam verseny után, sőt még németül is majdnem megtanultam annyit néztem a kapott promo anyagokat, volt időm kicsit átgondolni a dolgaimat a park kellemesen hűvös padján.

Végül Ati is megérkezett, derekasan helytállt, majd gratuláltunk egymásnak, komótosan visszagyalogoltunk a kocsihoz és elhagytuk Bécsnek büszke várát……

Ezt a versenyt azoknak tudom szívvel ajánlani, akik turistafutók, szeretik a giga rendezvényeket, a tömeget, ill. aki a távot először teljesíti és a cél a folyamatos biztatás, nem pedig az időeredmény.

Folytatás részemről a SZIGETKÖZ Minimaratonon (2016.05.22.), mely gyors, barátságos és jól szervezett verseny az idei legfontosabb! Mindenkinek jó futóidényt élményekben gazdag versenyzést, sérülésmentes futást kívánok!

Sportbaráti üdvözlettel: Zoles73

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500