egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.08.01.

Dr. Tóth Attila klubtagunk Budapesten versenyzett az elmúlt hétvégén és sikeresen teljesítette élete első féltávú triatlon versenyét. Az ő beszámolója következik:

Július utolsó hétvégéjén rendezték meg IRONMAN Budapest 70.3 triatlon versenyt. A verseny nagyon jól szervezett volt, minden gördülékenyen ment. Látszott, hogy nem első alkalommal, (ez volt a harmadik), kerül lebonyolításra itt Budapesten. Pedig nem volt egyszerű feladat a több mint 1700 induló koordinálása. 

Csütörtökön és pénteken lehetett regisztrálni, rajtcsomagot felvenni. Pénteken voltak a technikai eligazítások és a depózás. 

A verseny szombat reggel 9-kor az úszással kezdődött, a már megszokott helyen a Lágymányosi öbölben. Először a profik rajtoltak, majd utána következett az amatőrök "rolling" rajtja. Azaz mindenki beállt a saját úszótempójának megfelelő zónába, ahonnan három másodpercenként nyolcasával indították az embereket. Ezt az idei évtől vezették be az ironman versenyeken. A víz 22.5 fokos volt, ezért neoprén ruhát lehetett használni. 43 perc alatt sikerült leúsznom az 1900 métert. Majd következett a bicikli, ahol kétszer kellett megtenni ugyanazt a kört. Az útvonal többnyire  sík terepen haladt a rakpartokon, annyi nagyobb emelkedő volt, amikor a várba kellett feltekerni. Ennél a versenyszámnál kerek 3 óra alatt tekertem le a 90 km-t.  Az utolsó számnál, a félmaratoni futásnál, a Kopaszi gáton felépített versenyközpont és a Gellért téren elhelyezett fordító közti kört kellett 4-szer megtenni. Ezt  2 óra 6 perc alatt sikerült.  Sajnos itt sokat rontott az időmön, hogy negyedik kört csak nagy derékfájdalmak közepette sikerült teljesítenem, kisebb nagyobb pihenőket közbe iktatva. 

A verseny teljes távját a depóban eltöltött időket is beleszámítva  6 óra 6 perc alatt teljesítettem. 

Összességében nagyon élveztem a versenyt, felemelő volt célba érni és csodálatos érzés volt utána a fűben feküdni, a kék eget nézni és örülni annak, hogy itt lehetek.

 

bp70.3 01     bp70.3 02

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500