egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.08. 01.

Szenzációs szereplés Nagyatádi Ironman-en, a Strucc Futóklub mind a nyolc versenyzője, közte három első bálozó, sikeresen teljesítette a versenytávot, ami már önmagában hatalmas dolog, de még érmet is nyertünk, nem is egyet, hanem két bronzérmet az Országos Bajnokságon!! Na de menjünk sorjában.

Csütörtökön már megérkeztünk a helyszínre. Kaszón volt a szállásunk, onnan ingáztunk mindenfelé. Az esti tésztaparti előtt, levezényeltünk magunknak egy nagyon kellemes órás bringás átmozgatást. Pénteken délelőtt meglátogattuk a Gyékényesi tavat, az úszás helyszínét. Rövid futó átmozgatás után úsztunk egy negyed órát a tóban, aminek kimondottan kellemes volt a hőfoka. Délután leadtuk a futófelszerelésünket a depóban, este átbeszéltük még a versennyel kapcsolatos teendőket, készülődtünk az év leghosszabb napjára.

Szombat reggeli fél ötös ébresztő után összeszedtük a csomagjainkat és már robogtunk is Gyékényes felé. A rajt előtt másfél órával a helyszínen voltunk, következtek a szokásos rituálék, depózás, hangolódás a versenyre. Hatalmas volt a nyüzsgés, 641 egyéni versenyző várta az ágyúszót. Szóltak a felvezető zenék, majd jött a helyi plébános, derékig bement a vízbe, szembefordult a mezőnnyel és megáldotta őket. Majd Vangelis zenéjére fél nyolckor eldördült az ágyú és forrni kezdett a 26,1°C-s víz a sok versenyzőtől, ez még a kívül állóknak is megható, hogy mit érez a parton álló triatlonista, talán le sem lehet írni. Az első szám 3800 méter úszás két körben. Palkovits mesternek köszönhetően sokat fejlődött a csapat ebben a számban, hatan is 1:20-n belül úsztunk, ami egész elfogadhatónak számít. Gyönyörűen sütött a nap a nézők nagy örömére, de ez nem sok jót jelentett a versenyzőknek a továbbiakra. Következett a leghosszabb része a triatlonnak a 180 km kerékpár, előbb egy 75-s kör vissza Nagyatádig, majd onnan három 35-s kis kör. Az új elkerülő út használatával javult az egész verseny útminősége, de sajnos a Nagyatád Ötvöskónyi szakasz azért mutatta, hogy ébredjünk fel, Magyarországon vagyunk, de talán egyszer ezt is felújítják. A bringa végére már nagyon meleg volt, harminc fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. Nem volt technikai probléma senkinél, a bringák jól bírták a terhelést. Az utolsó szám a 42,2km futás. Délután 2-3 körül 3800m úszás és 180km bringa után maratonit futni 30 fokban tűző napon, ez egy iszonyú nehéz feladat. Ha egyszerű lenne, sokan csinálnák, de ez nagyon sok felkészülést kíván, keveseknek adatik meg egy ironman versenyen való célba érkezés. Küzdöttünk, birkóztunk a távval, meg a körülményekkel, de nem volt megállás. Ezt akartuk, ezért jöttünk ide, tudtuk mi vár ránk, nem hátrálhattunk meg. Majd jöttek a legszebb pillanatok sorban, összesen a Struccok számára nyolcszor. Milyen célba érni egy ironman versenyen, azt csak az tudja, aki már megtette azt az utolsó 200 métert a célegyenesben, ez egy semmihez sem hasonlítható érzés. Nagyon fáradtan, de nagy örömök között fotóztunk a célban, a befutó érmek ott lógtak a nyakunkban. A segítő csapatunk, feleségek, gyerekek is remekül helytálltak, lesték minden kívánságunkat, nélkülük nem jutottunk volna el ideig. A triatlon egy egyéni sport, de egy nyugodt háttér nélkül ritkán lehet itt célba érkezni, bátran leírhatjuk, a félkészülés során néha nem könnyű elviselni minket.

Másnap eredményhirdetés a városi sportcsarnokban. Átvettük a megérdemelt okleveleket, majd az Országos Bajnokság eredményhirdetésen kétszer is Strucc éremnek tapsolhatott a nagyérdemű. Kelemen Attila korosztálya bronzérmét vehette át, a 40 feletti szenior csapatversenyben a Strucc Futóklub triója, Kelemen Attila, Palkovits Attila, Dr. Farkas Imre összeállításban szintén bronzérmet nyert.

iron6

További képek.

iron2  iron3  iron4  iron5

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500