egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.12.19.

Az Struccok számára az év utolsó terepfutó versenye volt a Bakonyi Karácsonyi Félmaraton. Helyszín Bakonybél, a Kőris hegy lábánál egy hegyi kis faluban. Mindhárman (Kelemen Attila 1:45:40, Palkovits Attila 1:51:08, Dr. Farkas Imre 2:03:35) a félmaratoni távon indultunk, sikerült a szervezőknek egy nagyon pontos kört kijelölni, mert a táv a GPS mérések szerint pontosan 21,1 km volt, megspékelve 430 m szintkülönbséggel. Igazi téli időjárás fogadott minket, a versenyen mínusz 1 fok körül hőmérséklet volt, az elmúlt napok időjárásának köszönhetően minden kőkeményre volt fagyva. Az erdészeti gépek egy-két helyen nagyon tönkretették az útvonalat, 40-50 cm mély keréknyomok sem voltak ritkák, minden egyes lépésre nagyon oda kellett figyelni, főleg a lejtős részeken, de a terepfutó versenyek ilyenek. Nagyon jól éreztük magunkat a téli Bakonyban, a célban finom vadragú leves várt minket. Újabb fontos verseny kilométerek kerültek abba a bizonyos alapozás nevű puttonyba.

bakonybel1 

2016.11.28.

Újra szilveszteri futás a Strucc Futóklub szervezésében.
Folytatva a hagyományokat idén is futással búcsúztatjuk az évet. Szeretettel várunk minden futni vágyót az év utolsó napján délelőtt 10:30-kor Mosonmagyaróváron a Trófea vendéglő előtt, cím: Szellőrózsa u. 13. Nem verseny, hanem egy beszélgetős buli futás. A Halászi kerékpárúton kifutunk a Halászi hídig, meg vissza. Tempó nem számít, mindenki olyan tempóban fut és annyit, amennyit akar. Tavaly több mint százan voltunk, reméljük, idén még többen leszünk.
A futás végén egy koccintásra mindenki a vendégünk.

230

2016.11.21.

A Balaton Maraton vasárnapi félmaraton rajtjánál Takács Laci és Smuk Zoli képviselte a Strucc színeket. A verseny után volt a Wizz Air Félmaraton korosztályos eredményhirdetése, ami egyben Magyar Bajnokság is volt, ahol Takács Laci átvehette a 45-49 korosztály legjobbjának járó serleget. Laci beszámolója a futásról:

siofok1     siofok2

A 11 órás rajtnál és az egész verseny alatt ideális futóidőt kaptunk, akár egyéni csúcsot is dönthetett, aki erre a versenyre időzített. Bögi Attila barátunk ezt meg is tette - bár ő nem tagja egyesületünknek. Nálam azért más volt a helyzet, én a kassai félmaratonon (október 2.) már teljesítettem ez irányú tervemet, a mostani pihenő időszakban nem volt különösebb célom, mint egy jó edzés. Tulajdonképpen a Wizz Air félmaraton korosztályos eredményhirdetésére jöttem, egybekötve a balatoni futással. Két éve ugyanezen a versenyen végig esett az eső, de most vasárnap bőven kárpótolt az időjárás.

A táv első felét kicsit erősebben kezdtem, de nem volt ezzel semmi probléma, mert sikerült egy 3-4 fős egyenletes tempót futó csapatnak összeállni. Csak a nedves falevelekre kellett figyelni, nehogy elcsússzak a sok kanyar valamelyikében. A táv második felében hosszan vezetett az út közvetlenül a tóparton, helyenként a füves ösvényen. 15km körül éreztem már a fáradtságot, itt azért előjött, hogy nem vagyok már a versenyidőszakban. Szerencsére 5-10 mp-et lassítva a tempót ismét visszakerültem a komfort zónába. Az utolsó kilométer már a célegyenesben volt és az utcába befordulva mindjárt megláttam a célkaput és speaker is hallatszott. Ez adott még egy kis lendületet a végére, kellemesen elfáradva értem célba. Strucc Eredmények:

21. Takács László 1:23:20
487. Smuk Zoltán 2:00:39

Nagyon jó hangulata volt a versenynek, nem volt tömegelés, de mégis viszonylag sokan voltak. Tea, forralt bor, étkezési lehetőség minden mennyiségben! De ami a legjobb volt, az a futás utáni zuhanyzás / fürdés az Erzsébet szállodában. A gyorsabbak még egyedül birtokolhatták a szobát ez idő alatt.

14 órakor kezdődött a Wizz Air Félmaraton/ Spar Budapest Maraton eredményhirdetése a szálloda nagytermében, amit több száz ember teljesen megtöltött. Külön öröm volt számomra, hogy a díjakat Monspart Sarolta – világbajnok tájfutó – adta át. A legnagyobb, szűnni nem akaró tapsot a 75-79 és a 80+ korosztály győztesei kapták, akik fiatalemberként pattantak fel a dobogóra. Őket látva mindig arra gondolok, vajon sikerül-e idáig eljutni nekem is…

2016.11.21.

Hárman a futóklubból, Palkovits Attila (2:25:47), Dr. Farkas Imre (2:18:05) és Kelemen Attila (1:55:57) egy újabb terepfutó versenyen vett részt a Bakonyban, a családias, első alkalommal megrendezett Szőlősi Cuvéé Trail-n. Nagyon változatos volt a terep, futottunk hegyen-völgyön, mert vízszintes az nem volt a pályában, erdőben, mezőn, szőlő ültetvények között, kavicsos, sáros talajon, patakon keresztül, egy picit aszfalton is, turistaösvényen, bokrok és cserjék között. Az időjárás megkegyelmezett nekünk, az esőt elkerültük, novemberre nem jellemző, kimondottan jó futóidőben hódolhattunk kedvtelésünknek. Ebben az időben a három frissítő állomás elég volt a 22,5km hosszú, 400m szintkülönbséget tartalmazó útvonalon. A pálya remekül ki volt szalagozva, de voltak, akik annyira elmerültek a táj szépségében, hogy a pályához nem tartozó szakasszal növelték meg saját futótávjukat. Imi csak pár száz métert, de Palkovits Ati kb. 2 kilométert repetázott. A verseny után finom Jókai bableves várt minket, nagyon jól éreztük magunkat, folytatás december 18-n Bakonybélen, a Bakonyi Karácsony Terep Félmaratonon.

szolos1     szolos2

2016.11.20.

A leghosszabb táv kijelölésének egy dologban nem akartunk kompromisszumot kötni. A 16 kilométeres körnek maradnia kell. Ez a verseny névadója, a rövidtáv többször változott, de ez mindig maradt, és a hagyományok is köteleztek bennünket. De az új versenyhelyszín megváltoztat mindent, ha kör marad, akkor hosszabb lesz a táv. Ha növeljük a távot, akkor csak egy jöhetett szóba, ami ma Magyarország legnépszerűbb futó versenytávja, a félmaraton. A versenyünk neve mostantól Szigetköz Félmaraton. Az ovis futás mellett a három távon futhattok majd jövőre, 3, 10 és 21,1 kilométeren, reméljük, ebből mindenki tud majd választani május 7-n. Januárban publikáljuk a versenykiírást, február elsejétől indul a nevezés. További sérülésmentes felkészülést kívánunk.

21 km

2016.11.20.

Retek Zoli (3:44:18) beszámolója az Athén Maratonról:

Már a tavaszi futószezon vége felé tudtam meg, hogy Kerek Pál egy lelkes futó ismerősöm 42. születésnapjára az Athéni eredeti távú maratonijára készül, Itt született meg bennem a vágy és a lehetőség gondolata, hogy nekem is ott kell lennem, de a nevezést az utolsó pillanatig hagytuk, mert Pali bokája sérülés miatt, és az az én túlzott vállalkozásaim még bizonytalanná tették az álmokat. Ahogy közeledett az idő úgy alakult, hogy siketült nevezni. Az edzéseket lépésről lépésre követni, a repülőt és a szálódát lefoglalni, és márt ott találtuk magunkat, hogy itt van november 11 péntek, és Bécsből indul a repülőnk a 34. Athéni Autentic maraton eredeti útvonal teljesítésére. ( Tele voltam izgalommal kicsit félelmemmel az emelkedők miatt.)

athen1    athen2

Az utazásunk kényelmes, zökkenőmentes volt. Szállásunk tökéletes, a múzeumhoz közel az Akropolisz lábánál szomszédban kis kocsma, közel a metró megálló és persze a nagy napi gyűjtőpont is pár száz méterre volt tőlünk. Azt Pali nagyon ügyesen leszervezte.

2016.11.12.

A múlt héten már írtunk a rövidtávról, ami 3 kilométer lesz. Ez különösebb felkészülés nélkül is lehet teljesíteni, de a 10 km az már más. Ezt nem lehet csak úgy lefutni, ide edzeni is kell. A nyomvonal eleje hasonló lesz a rövidtávhoz, majd Bezenye felé fogunk futni a legszélesebb Óvár környéki kerékpárúton. Egy oda-vissza üzemelő frissítőállomás lesz az útvonalon, illetve a fordítónál chipkontrol. A rajt a kishíd túloldalán, a három kilométerhez hasonlóan, de a cél már sportcsarnok melletti célkapuban. Az eddigi négy kilisek, akik már kicsit hosszabb távra vágytak, a feladat adott, van fél év, lehet készülni az új kihívásra, hajrá!

10 km

2016.11.08.

Dr. Farkas Imre (2:01:51) és Palkovits Attila (1:52:13) hétvégén a Bakony Félmaraton futott, vagy inkább úgy mondhatnánk, hogy sarat dagasztott, de a terepfutás már csak ilyen.

csesz01    csesz02

Attila beszámolója a versenyről: Az elmúlt 2 napban leesett sok eső miatt tudtuk, hogy nem lesznek ideálisak a körülmények, de mi mégiscsak belevágtunk Imivel ebbe a jópofa kalandba. Legalábbis úgy tűnt, hogy jó lesz, bár én még nem futottam itt vele ellentétben. 2 órával a rajt előtt megérkeztünk Zircre a rajthoz nevezni, szerencsére nem kellett sorba állni, gyorsan elintéztük. Utána elkocsikáztunk Csesznekre a célhoz, innen busszal vittek minket a rajthelyre.
10-kor megérkeztünk, mivel még volt egy óránk, meg hideg is volt meglátogattunk egy kávézót. Beszélgettünk (az összes velünk edző triatlonost kibeszéltük), frissítettünk befelé és kifelé is, majd elindultunk a kezdéshez. Kevés bemelegítés, aztán ellőtték a rajtot. Az első 500 méter betonos úton, de aztán jött a neheze. 5 kilométert egy nyomon, egymás mögött haladva, előzési lehetőség nélkül kellett megtenni, ami kissé nehézkes volt, mert sok lassabb futó mögött indultunk el. De legalább a pulzusunk rendben volt ekkor még. Amikor lehetett előzni akkor mentem, Imi egy idő után mondta, hogy siessek csak, majd a célban találkozunk. A terep nehéz volt, mert az előttünk futók legyúrták, és már csak a sárba lehetett lépni.
6 km után kiszélesedett az út és már mindenki mehetett a saját tempójában, lehetett rendesen előzni. Innen begyújtottam a rakétákat, ami az 5 perces tempó volt ekkor még. A Cuha patakon 9-szer kellett átkelni, úgyhogy már a zokni és a cipő is vizes lett, meg a víz is hideg volt.
Azt gondoltam a nehezén már túl vagyunk, de akkor jött az utolsó 5 km. Ebben igazán egyenes nem is volt, fel-le, le és fel. Ami persze még nem lett volna probléma, de a szétgyúrt szántáson, erdőben, avaron semmit sem lehetett látni, érzékelni. Csapások, bokáig süllyedő sárban kellett megtenni 4 km-t. Lefelé 20-al korcsolyázva, fölfelé 3-al szenvedve haladtunk. Pulzusszám az egekben, adrenalin szint ugyanúgy. Estünk-keltünk ezen a szakaszon, igazából a célban mindenki úgy nézett ki, mint egy disznó (nem megbántva az állatot). De végre beérkeztünk Csesznekre a jó betonos útra, leráztuk a sarat a cipőről, aztán a maradék távnak is nekiindultunk. Vagy csak volna, mert eltévedtünk a kereszteződésnél, jobbra mentünk sajnos. Sokat mentünk meredeken felfelé mire szóltak, hogy ez nem a jó irány. Visszafordultunk kicsit mérgesen, de azzal a tudattal, hogy közel a cél. A vége szintén felfele végig, hosszan, nehezen, de boldogan értünk célba. Utána éremátvétel, meleg tea, kajálás következett, végre levehettük a vizes, átázott ruhákat.
Remélhetőleg a képeken is látszik a sok megpróbáltatás, amit átéltünk vasárnap. Boldogan hagytuk el Cseszneket, erre már az eső is rákezdett, mintha csak a Mi célba érkezésünkre várt volna. Valószínű ebben a szezonban már nem kell ilyen nehéz körülmények között futnunk, de az élmény megérte.

2016.11.07.

Rauchwart. Eddig azt sem tudtuk, hogy ilyen helység létezik, pedig rajta van azon a bizonyos futás térképén is. A szomszédos Burgenlandban található ez a kis 500 fős falucska, amely egy családias maraton, félmaraton verseny házigazdája.

rauch11     rauch13

Két klubtagunk is versenyzett itt a hétvégén félmaratoni távon, ahol Csapó Andris 11. Struccként csatlakozott az 1:30-n belüliek klubjához. Vincze Csabival együtt, írtak beszámolót a versenyről.

Csapó András 1:29:16  A 90 percen belüli félmaratonom története… 

Nem kapkodtam el, az első félmaratonomat 2007-ben futottam, ez már a 27. volt a sorban. Minden évben faragtam le egy kicsit, de így sem gondoltam, hogy idáig eljuthatok. Úgy látszik most értem meg erre, fokozatos javulással

2016.11.05.

A jövő évi Szigetköz Minimaraton legizgalmasabb kérdése: merre fogunk futni? Az új versenyhelyszín jelentősen átírja az eddigi útvonalakat. Rajzoltunk, számoltunk, egyeztettünk, majd megint rajzoltunk, számoltunk és újra egyeztettünk és így tovább. Mert az útvonalat nem csak a fantáziánk szabja meg, ezt a versenyt bizony a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársainak biztosítani is kell, hogy minél nagyobb biztonságban legyetek.

Egy dologban nem volt kérdés. Az ovisok, mert természetesen lesz ovis futás is, a gimnázium salakos atlétikai pályáján koptathatják majd a futócipőjüket.

A rövidtávból, ami eddig 4 km volt, lecsíptünk egy kilométert. Szeretnénk azoknak is lehetőséget adni, akiknek a 4 egy kicsit sok volt, talán a három már egy vállalható táv lesz. Íme, az útvonal, kattints a képre:

3 km

2016.10.29.

Már többször szóba került, hogy kicsit előrébb hozzuk a Szigetköz Minimaraton időpontját a naptárban, de most az Ultrabalaton szervező csapata eldöntötte a kérdést, hogy ne csak gondolkodjunk rajta, hanem tegyük is meg. Idén ezen a versenyen a Strucc csapata abszolút 6. helyen ért célba a 800 csapat közül, jövőre már két csapattal megyünk, ezen kívül még sok más Minimaraton résztvevő is érdekelt az UB-n. A két verseny ütközését mindenképpen el kellett kerülnünk, ezért a  XIV. Szigetköz Minimaraton időpontja:

2017. május 7.

mini11

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500