Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2020.09.13.

motherson 1

   


egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

Agrowirt Logo Color

 

villapark

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

ujmofemlogo

 

Logo greiner bioone 2c RGB

 

lajtamag 1

 

For top

 

ufmlogo2

 

chio

 

GGE RGB

 

wb jpg

  

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2020.09.25.

Ambrusch Tomi kiváló úszónk beszámolója a nyári úszóversenyekről.

Az idei szezon nyíltvízi úszás tekintetében sem volt kiszámítható. Augusztusban azért volt lehetőség úszásra: 1-jén megrendezték a Balaton- átúszást Révfülöp és Balatonboglár között (5,2 km). A helyszínen jóval tovább tartott a nevezés a korábbi évekhez képest, emiatt csak 9 óra után tudtam nekivágni a távnak. Ekkor már elég meleg volt, enyhe nyugati szél és kisebb hullámok között sikerült teljesíteni a távot 1 óra 55 perc alatt, immáron 14. alkalommal. Másnap, augusztus 2-án a Pécsi-tó körbeúszáson vettem részt, idén először.  A Balaton átúszáshoz képest jóval kisebb volumenű rendezvény. A résztvevők száma valamivel 100 felett volt. Az előző napi úszást nem sikerült teljes egészében kipihenni de annál nagyobb lelkesedéssel vágtam neki a 4,2 km-es távnak, ami 1 óra 22 percet vett igénybe. Augusztus 15-n Balatonfenyvesen jártam a Balatoni Úszóiskola által szervezett kikötőúszáson. A 4,8 km-es távot a móló és a hajók között kijelölt 800 méteres pályán kellett leúszni. Az időjárás nem volt túl kegyes: szeles idő, nagy hullámok, de szerencsére a kikötőben ebből nem sokat érzékeltünk. 

A nyár utolsó hétvégéjén, 29-én a Budapest Urban Games keretén belül Duna átúszásra volt lehetőség. A rajt helyszíne a Szabadság híd pesti hídfője volt, a cél pedig a Műegyetem rakpart. Regisztrálni a budai oldalon lehetett, onnan vittek át minket autóbuszokkal a Duna túloldalára. Egyesével indítottak, félperces időközönként. Az úszósáv itt is bójákkal volt kijelölve, a sodrást figyelembe véve durván 45°-os szögben a Műegyetem irányában. Ezáltal 450 méter hosszú volt az úszófolyosó.  Azokat az úszókat, akik a bójasor alá sodródtak, a vízimentők azonnal kimentették. A helyszínen elhangzott instrukciók alapján a folyásirányra merőlegesen kezdtem az úszást. Ez be is jött, a bruttó időm 5 perc 16 mp lett. A nagy sodrás miatt a résztvevők több, mint 10%-át kellett kimenteni az erős sodrás miatt. Augusztus 30-án az Öreg-tó partján álltam rajthoz a Tatai tóátúszáson. A délelőtti 3,8 km-es távon kerek 1 perccel csúsztam le a korcsoportomban a dobogóról, viszont délután az 1,7 km-es távon sikerült megcsípni a korosztályos 2. helyet, aminek nagyon örültem. Visszaemlékezve szép emlékként gondolok ezekre a versenyekre, mert sikerült elérnem a kitűzött célokat a sok bizonytalanság és a megszokottnál kevesebb edzés ellenére is.

uszas1    uszas2   uszas4

2020.09.23.

Sorozatban 4. alkalommal sikerült ismét dobogóra állni a Strucc futóklub két tagjának, Domonkos Péternek és Szentesi Nándornak (Zártosztály Racing Team) a szombaton megrendezett Szigetköz Cross Challenge versenyen. A májusról elhalasztott megmérettetés a reggeli hűvös időben kezdődött mely a vizes számoknál és akadályoknál még kellemetlenségeket okozhatott a korai indulóknak. Fél óránkként 10 csapat indulhatott neki a távnak. Szerencsére, ami rajtidőnk 11:30 kor volt, mire a hőmérséklet is feljebb csúszott és addigra a mezőny nagyobb része már teljesítette a távot, így indulásnál már nagyjából tisztában voltunk vele hogy milyen időt kell teljesítenünk, hogy dobogón végezhessünk. A pálya a tavaly már megismert Vártó, Várkert, Wittmann Park, Lajta töltés, zsilip, Mofém Lajta, Malom-ági Lajta útvonal akadályokkal nehezített futásával kezdődött, majd a Várnál a malom-ági Lajtára négyes túrakenukkal szálltunk vízre és a városi Lajta kört teljesítve értünk vissza a Vártóhoz. A verseny nehézségét az jelenti, hogy az akadályokkal tarkított pályán maximálisra tolt pulzussal kell a lehető leggyorsabban futni és egy viszonylag hosszú technikás evezést a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni. Ezt férfi páros kategóriában sikerült idén is 2. helyet abszolválni. Ezüstérmünk értékét növeli, hogy a fiataloknak (szinte fele annyi idősek, mint mi) méltó ellenfelei lehettünk és sikerült megőrizni a tavalyi második helyünket az abszolút második legjobb idő elérésével.

cross1    cross2    cross3

2020.09.21.

Győri Misi (3:12:13) a Balatonman triatlon verseny rendhagyó olimpiai távján (950m-45,9km-10,5km) versenyzett Kenesén:

Ez volt a második versenyem idén, ahol megméretettem magam. A felkészülésem nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, mert a versenyt megelőző két hétben makacs megfázással küzdöttem,  ennek köszönhetően szinte semmit nem tudtam edzeni. Ennek ellenére, nagyon vártam, hogy újra versenyezhessek. A versenyt megelőző napon, a rajtcsomag átvételekor már láttam, hogy professzionális a versenyszervezés, ami még inkább motivált.

8.15-kor rajtoltunk, az úszópálya a Balatonban volt kijelölve. ( 950 méteres körök) A vízhőfok optimális volt, 21,5 c. Úgy érzem jól ment az úszás, az időeredménnyel is elégedett voltam. Közel három percet töltöttem a depóban, és már indultam is a 46 km-es bringatávra. A táv 85%-ban kifogástalan burkolaton tekerhettünk, így a közel 300 méteres szintkülönbséget könnyedén abszolváltam. A második depóm gyorsabbra sikerült, úgy éreztem pihent lábakkal kezdhetem a futást. A pálya itt is nagyon rendben volt, az én távomon két kört kellett teljesíteni. Sajnos már a második kilométernél gyomorproblémák jelentkeztek nálam, amik végig hátráltattak. A nagy meleg sem könnyítette meg a dolgom, hiszen csaknem 31 c  fok volt. Az utolsó kilométereknél világossá vált, hogy számomra a célbaérkezés lehet az egyetlen reális célkitűzés.  Az egyéni legjobbamtól, így jócskán elmaradtam, ennek ellenére elégedett vagyok versenyteljesítményemmel.

kenese1   kenese2   kenese3

2020.09.19.

Magyarország legrégebbi triatlon versenye a Vasi Vasember. Három klubtagunk (Palkovits Ati, Szentesi Nándi és Hegyi Gyuri) járt Szombathelyen. Palkovits Ati írása:

Az idei év a vírus miatt kissé kaotikus lett, sajnos az előre beírt versenyeink nem kerültek megrendezésre, ezért úgy döntöttem, hogy elindulok az olimpiai távú versenyen, Szombathelyen. Az edzések március óta kissé megváltoztak, sokat nem úsztam, mikor már lehetett sem volt sok kedvem. Összesen 30 km-t úsztam azóta, abból is Nagyatádon a váltóban 3,8-t, tudtam az most nem lesz kimagasló, de azért annyira rosszul sem mehet. Inkább a bringa, de legfőképpen a futásom fejlődött, kíváncsi voltam mi jöhet ki belőle.

Már vártam a rajtot nagyon, a víz hőfoka számomra tökéletes volt (22,1), meglepően jól haladtam, mindenféle fáradtság nélkül. 6. helyen jöttem ki a vízből nagyon jó állapotban (szerintem 100 méterrel kevesebb is volt a táv), kicsit több mint 20 percet úsztam. A depóban még sok bringa volt, bár a felnőtt férfiak már tekerték a pedált, elég sokat utolértem a 39 km-es körben, sőt mint utólag kiderült 3 szeniort is megelőztem. Egyikük úgy döntött, hogy vigyem el a depóig, ezért kerékre állt, ezen elvitatkoztunk pár percig, a pulzusom is az egekig ment, aztán hagytam az egészet, ha a versenybírók nem szólnak érte, akkor had jöjjön (sportszerűségből 1-s).

1:02 percet tekertem, addigra már elég meleg volt, amit nagyon nem szeretek, kikészít, de jó frissítéssel jó állapotban szálltam le a bringáról. A futás 4 körös, árnyas fák alatt, jól futható, sokat találkozunk az ismerősökkel, nagy élmény. Egyenletes teljesítménnyel, körönként pár másodperc lassulással abszolváltam 45 perc alatt, ami ebben a hőmérsékletben számomra nagyon jó. Végül az abszolút 13. helyen, a szeniorok között 3., korosztályomban 2. helyen értem célba, kicsit 2:10 perc után, elégedetten, az egész éves jól végzett munka után.

vasi4

vasi1    vasi3    vasi2

2020.09.17.

A Szigetköz Félmaraton kicsit háttérbe szorította a saját versenyeinket, ezeket a beszámolókat a napokban pótoljuk. Először a WizzAir Félmaratonról, öt klubtaggal, Takács Laci beszámolója:

Idén ez volt az első versenyem, így érthetően nagyon vártam az eseményt. Reggeli futóként a nyolc órás kezdés nekem nagyon bejött, pláne ilyen nyári melegben.Viszonylag könnyű volt parkolóhelyet találni, ez már árulkodó jele annak, hogy a szokásosnál jóval kevesebb az induló. Rajtcsomag átvétel hőmérsékletméréssel és maszkban, de ezen már nem lepődünk meg. Várakozni itt sem kellett, a tavalyi létszám harmadával könnyen megbirkóztak a szervezők.

Öten álltunk rajthoz a futóklubból Domonkos Petyával, Dr. Tóth Attilával, Szabó Csabával és Varga Gyulával. Könnyedén mentek az első kilométerek, a budai rakparton összeállt egy nagyobb létszámú boly. Ennek kimondottan örültem, mert tökéletes tempót mentünk így együtt. Tíz kilométernél még azt számolgattam, hogy ez egészen jó, vajon mi lesz a végén… Aztán jött az Árpád-híd kaptatója, ahol szétszakad a csoportunk, majd felfutás a Margit-hídra. Akkor már én is kiestem a ritmusból, az emelkedők sokat kivettek. Innentől egyre nehezebben ment, de az igazi küzdelem 16 km-nél kezdődött. Egyre inkább feljött a női élmezőny, én pedig szépen lemaradtam tőlük. Na, ez nem esett jól. A küzdelem sajnos hiábavaló volt, egyértelműen látszott, hogy a lányok kerülnek ki győztesen. Annak örültem csak, mikor megláttam végre a célkaput. A versenyek hiánya és a kevés résztávos edzés nem hozta el a tavalyi formámat, de azért elégedetlenségre nem adhat okot, hogy eddigi második legjobb budapesti félmaraton időmmel értem célba. Eredmények:

34. Takács László 1:19:19   61. Domonkos Péter 1:23:08   389. Tóth Attila 1:40:52    1605. Szabó Csaba 2:05:17   1842. Varga Gyula 2:10:48

wizzair1    wizzair2    wizzair3

 

2020.09.13.

A vírusfutásból ennyit sikerült kihozni. A nagyon meleg idő ellenére reméljük jól éreztétek magatokat. Folytatás tavasszal, reméljük már vakcinával, egy teljes értékű versenyt tudunk rendezni. Előzetes eredmények:

Motherson 21km

Agrowirt 10km

Aranyossziget Villapark 5km

Pannonwork 2km

 

2020.09.08.

Az elmúlt hétvégén Farkas Imre (5:31:13) középtávon, Seiwerth Anna (2:39:26) pedig rövidtávon képviselte a Strucc színeket a podersdorfi triatlon versenyen. Farkas Imi írása:

Fast. Hard. Legendary. Ez a három szó volt a 33. Austria Triatlon szlogenje, amit a koronavírus árnyékában tartottak meg, szeptember 05-06-án Podersdorfban. Fast – gyors, bizony ez igaz, hiszen kifejezetten könnyű pályának számít, nincsenek szintek, nagyon jó időket lehet itt elérni. Hard – nehéz, ez relatív, a sekély víz az úszásnál és az erős szél a bringapályán lehet, hogy nehéz, szerintem ennek ellenére itt menni mégsem számít igazán nehéznek. Legendary – legendás, bizony ez már a 33. verseny volt itt, egyharmad évszázad telt el az első alkalom óta, hogy Podersdorfban triatlonosok lepik el a Fertő tó partját.

Szombaton korán reggel a bedepózásnál sorakoztunk maszkban, ami kötelező volt, de csak a regisztrációnál illetve a depóban. Négy hullámban kezdtük az úszást, én a második hullámban rajtoltam 10:15-kor. A rendezők egy bójasorral kialakított úszófolyosóba tereltek minket és egyesével, 5 másodpercenként rajtoltunk el. Nem volt a szokásos könyöklős, verekedős, tumultuózus rajt, kifejezetten nyugodtan indult a verseny. 21 fokos vízben, neoprénben úsztunk, zavaró tényező az volt csak, hogy rendszeresen leért a kezem a tó fenekére, még 700 méterre is a parttól, illetve az erős szél meglehetősen nagy hullámokat csapott az arcunkba. Gyors depó után máris a bringapályán találtam magam, három, 30 km-es kört kellett teljesíteni. Gurult a bicikli, bár a szél nem igazán segített, de mi itt a Kisalföldön ehhez hozzá vagyunk szokva. A szőlősorok között időnként díszlövésként hatott, amikor a seregély riasztó szerkezetek működésbe léptek, a második alkalom után már tetszett is (:

A futásnál viszont elég meleg lett, 28’C, a futópálya két körös volt, túlnyomórészt murvás, kavicsos talajon, sajnos árnyék nem volt semmi sem. Ami viszont még nehezebbé tette a futást, hogy a frissítés önkiszolgáló volt, illetve 3 frissítő pont volt mindössze a 10,5 kilométeres körön. Ez ebben a melegben, a tűző napon nekem nagyon kevés volt. Be kellett osztani az erőt, nehogy elfogyjak a végére. Az egyik ponton találtam végül egy fél literes műanyag vizespalackot, abba töltögettem aztán magamnak a vizet s végül azzal tudtam folyamatosan frissíteni. 5 óra 31 perc lett a vége, volt itt már sokkal jobb is. Azonban a felemás szezon és a sok elmaradt verseny miatt számomra mégis szép lezárása volt 2020-nak a triatlon szempontjából Podersdorf. A célban Szentesi Nándi várt, akinek külön köszönöm, hogy szakított rá időt, eljött és drukkolt nekem, nagyon jól esett!

Lábjegyzetként még csak annyit fűznék a beszámolóhoz, hogy a koronavírus fenyegetettség ellenére a verseny helyszínén rengeteg ember, fieszta hangulat, szurkolók, családtagok, kerékpáros turisták és nézelődők voltak, egymáshoz nagyon-nagyon közel. Szemmel láthatóan nem tartottak semmiféle fertőzéstől, ez a tény azért eléggé elgondolkoztató mindenféle szempontból.

pod1   pod2   pod3

2020.08.29.

Kicsit változik idén a XVII. Motherson Szigetköz Félmaraton lebonyolítása, sajnos alkalmazkodnunk kell vírushoz. Jobban széthúzzuk a versenyt, ezért kis mértékben módosulnak a rajtidőpontok. Változik az eredményhirdetés rendszere is, de erről majd külön bejegyzést írunk.

rajtidopontok

2020.08.25.

Az idei évben is a High5 frissítésével találkozhattok majd a két hosszabbik távon. 2 és 5 kilométeres távon nem lesz frissítés menet közben. A 10km egy, 21km esetén a megszokott 5 frissítőállomás vár titeket, de idén kicsit rendhagyó módon. A frissítő állomásokon csak víz és High5 zero ital lesz, banán és szőlőcukor nem. A poharak az asztalon lesznek, nektek kell majd elvenni, nem fogjuk a kezetekbe adni, ott idd meg, ne vidd magaddal. A szénhidrát pótlást a High5 Aqua gél biztosítja majd, de ezt a rajtcsomagban fogjátok megkapni, 21km 2db-t, 10km 1db-t. Ezt kell majd magatokkal vinni, amikor szükséges elfogyasztjátok, de a szemetet csak a frissítőállomáson szabad eldobni. Ha az útvonal mellett valaki nem megfelelő helyen szemetel, azonnali kizárás jár érte és soha többet nem indulhat a Szigetköz Félmaratonon. 

12 nap múlva zárjuk a regisztrációt. Neveztél már?

gelzero

2020.08.16.

Amikor neveztünk erre a terepfutó versenyre, nagyon tetszett, helyszín a Porva melletti Szépalama Ménesbirtok, remek útvonalak a magas Bakonyban a Kőris-heggyel, 4 táv, jónak tűnő versenykiírás stb. Hát a verseny kicsit másképp alakult.

Öten indultunk, Seiwerth Anna (1:40:07) és Farkas Imre (1:37:55) 15km-s, Domonkos Péter (2:34:11), Szentesi Nándi (3:00:39) és Kelemen Attila (2:45:29) 27km-s távon, a 15-n kb. 400m, a 27 kilin 920m szint volt a pályában. Szép napos, igazi fullasztó párás idő volt, nézőknek ez elmegy, futóknak kevésbé. Már az meglepő volt, hogy a jónak kinéző eseményen összesen 105 induló volt a 4 távon összesen. Nembaj, azért jöttunk, hogy élevezzük a tájat, megküzdjünk a Kőris heggyel, a 27-n kétszer is. Sajnos a rajtok után jött a fekete leves. Az útvonalak között nagyon sok átfedés volt, pályán a 4 táv ugyanazzal a szalaggal volt kijelölve, ami nem baj, csak megfelelő irányítás kell a csomópontokon, amikor több irányban van szalagozva, na az itt nem volt. A találkozási pontokon vagy nem volt irányító ember, vagy későn ért ki, vagy fogalma sem volt, kit merre kellene terelni, tisztelet a kivételnek. A 27-n is voltak kisebb bakik, az nem volt vészes, de a 15 teljes káoszba fulladt, szinte teljesen elnavigálták a mezőny nagy részét, egy-két segítőnek fogalma sem volt, mit kellene csinálni, volt aki önerőből megpróbált végigmenni jelentős többlettel a pályán, volt aki visszafordult, gyakorlatilag 12-20 kilométer között azt futott a mezőny, ami éppen sikerült. Nem igazán idevaló technikával történt az időmérés, "fél kilós" bokachip nem idevaló, de a fő probléma a kiértékelés volt. Egy elvi kérdés, hogy lehet úgy eredményt hirdetni, hogy meg sem nézzük, hogy a versenyzők érintik-e az ellenőrző pontokat. Terepre a jól bevált dugóka a legjobb, ellenőrző pontokon csekkolás, a célban egyből ki lehet olvasni a az adatokat, hogy minden ponton áthalad-e a versenyző.

Összességében jól éreztük magunkat, szereztünk két dobogós helyet, Anna 2, Petya pedig 3. lett a saját távján. Nem valószínű, hogy ennek a  szervezőcsapatnak a versenyein mostanában megjelenünk. Terepfutásban nem a csecse-becse a legfontosabb, hanem olyan feltételeket kell teremteni a futóknak, hogy biztonságosan, eltévedés nélkül, végig tudjanak menni az útvonalakon. Ha megfelelő az útvonal biztosítás, és ennek ellenére a futó elnézi a szalagokat, nem figyel, az a saját hibája, de sajnos itt nem ez volt. Ötünk közül csak a Kelemen Ati tudott végigmenni hibátlanul a pályán, de ő az órára töltött trackkal, navigációval futott.

porva1

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500