Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2019.05.05.

gomb

   

egyszazalek

 

varoscimer

 

rsz greiner logo

Agrowirt Logo Color

 

virpay logo

 

6 mofem logo

 

smr

 

lajtamag 1

 

For top

 

pw logo

 

ufmlogo2

 

lajtaszig honlap

 

marathon dent

  

veritas

 

global europe

 

wb jpg

 

bauexpert

 

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

chicco

14_agnitiming_logo

 

 

2018.04.22.

Nevezés meghosszabbítva!

Mindhárom távon kb. 15db nevezést még tudunk fogadni. Amíg elérhető a nevezési felület, nevezzetek bátran. 

meghosszabitva

2018.04.16.

Népes, 11 fős Strucc csapat indult az egyik legnagyobb magyar félmaratonin, Budapesten a Vivicittán. Kiváló futóidőben több egyéni csúcs született, négyen is másfél órán belül teljesítették a távot. Printz Ákos életében először futott a bűvös 90 percen belül, az ő beszámolója következik:

A tavasz legnagyobb futóversenyén a 33. Telekom Vivicittá Félmaratonon vett rész Strucc Futóklub lelkes és nagy létszámú csapata. A téli és kora tavaszi felkészülések során már mindenkiben körvonalazódott, hogy milyen teljesítménnyel lenne elégedett a vasárnapi futás során, így mindenki nagyon várta a vasárnapi megmérettetést. Az izgalom és az előkészületek pontos végrehajtása érdekében a csapat korán reggel neki vágott az utazásnak. A jól bevált szokás parkolóhelyen sikerült a megállnunk, ami a budapesti közlekedést elnézve nem volt egyszerű feladat. A versenyközpont idén ismét a Margitsziget szíve volt. A helyszín minden igényt kielégített a félmaratoni illetve a kevésbé „bátor” városvédő futók számára. Az izgalom igazán csak 9 óra előtt érződött rajtam, mikor megláttam a rajtnál 1 óra 30 perces iramfutókat, hiszen titkos tervem az volt, hogy életemben először megpróbálok egy igazán ütőset futni és bekerülni az általam misztifikált 1:30-as álomhatár alá. A forgatókönyv a szokásosnak volt mondható start pisztoly dörrenése előtt Domonkos Peti is megérkezett, gondoltam akkor minden a helyén van. Kelemen Pistivel, aki már elég nagy tapasztalattal bír, hogy hogyan kell jót futni sokat konzultáltunk és tanácsát követve folyamatosan figyeltem az iramfutókat, hogy a jó eredmény meg legyen. Az első óra és egy-két holtpontot követően láttam, hogy meg lehet a cél, hiszen több mint 14 km volt már a lábamban. Az utolsó etap talán már a szív és az elme győzelme volt, hiszen ahogy az iram futók távolodtak tőlem én is egyre jobban kapcsoltam rá és a Margitsziget utolsó 1 km-ét örült sprintben teljesítettem. Mikor felnéztem a bruttó időt jelző táblára gondoltam ez meg lehet, és nem sokkal, de befértem a 1:30 álomhatár alá. Külön köszönet Kelemen Istinek, aki hasznos tanácsokkal látott el és természetesen Takács Lacinak, aki a felkészülésem utolsó időszakát koordinálta és nem hagyhatom ki Palkovits Attilát, aki szintén élete legjobbját nyújtotta vasárnap és az utazás során a jó kedvet biztosította számunkra.

Gratulálok minden csapattársamnak egytől-egyig ügyesek vagytok. Folytatás következik…..

vivi1  vivi2    vivi3

2018.04.14.

Győrújbaráti Terepfutás Kelemen Atival.

Szomorú látni, hogy egy atlétikai OB-t ilyen érdektelenség kísér, de sajnos a magyar atlétika sok más területén hasonló a helyzet. Én azért jól éreztem magam, kicsit tompán, fáradtan versenyeztem, plusz ez a hirtelen jött tavaszi meleghez még nekem is szoktatnom kell magam, pedig én jóban vagyok a napsugarakkal. A csütörtöki eső kicsit megdolgozta a pályát, sokat kellett kerülgetni a tócsákat, de érdemi sár nem volt. Jó kis futás volt, jó frissítés, jó szalagozás, hét kilis kör háromszor. Egy kategória bronzot itt is begyűjtöttem.

gyb5      gyb6     gyb7

2018.04.09.

Farkas Imi beszámolója:

Vasárnap, április 8-án rendezték a 18. Milánó Maratont. Miután megérkeztem, már szombaton átvettem a rajtcsomagot. Remek volt a szervezők munkája, annak ellenére, hogy sok induló nevezett, gyakorlatilag nem kellett sorban állni. Jutott még idő egy kis kötelező városnézésre és nyilván klassz tésztás helyet sem volt gond találni, a szénhidrát raktárak kötelező feltöltésére.

A verseny reggelén korán keltem, mivel a rajt helyszínére csak hosszadalmas biztonsági vizsgálat után mehettek be a versenyzők. Ezt előre közölték is velünk. Bő háromnegyed órán át várakoztam, mire sikerült átjutnom a detektoros kapun és az átlátszó csomagom tüzetes vizsgálatával is végeztek. A rajt előtt egy hegyivadász zenekar eljátszotta a vidám, pattogós olasz himnuszt, majd dudaszóra, piros-fehér-zöld konfetti esőben elrajtoltunk. Mintha a magyar futókat is köszöntötték volna!

Kellemes időben az első 10 km gyorsan el is telt. Talán túlságosan is gyorsan, elragadott a lendület és a nézősereg temperamentumos buzdítása. Szokatlanul nem éreztem a tempót, csak vitt a futás magával. Elfutottunk a Scala-nál, a Dóm előtt, végig a belvárosban, s bár nézelődni nem volt idő, azért azt megtapasztaltam, hogy a városmag nagy, hepehupás kőlapokkal van borítva, rengeteg a villamossín és a járdasziget. Folyamatosan figyelni kellett, bár a legtöbb helyen szervezők álltak és irányítottak. Aztán kisütött a nap, egyre melegebb lett, talán túlságosan is, s mire kijutottunk a San Siro Stadionhoz, addigra már eléggé éreztem, hogy bizony elfutottam az elejét. 5 kilométerenként voltak a frissítőpontok, víz, izo, narancs, keksz, a szokásos frissítés, 30 km-nél gélt is lehetett venni. 

Végül visszavéve a tempóból, elég küzdelmesen, meglehetősen meleg időben, 3:49 perccel értem célba. Szép befutóérem várt, hatalmas hangulat és kedves szervezők a célkapu után. Volt már jobb eredményem maratoni távon, de rosszabb is, viszont a verseny helyszíne, a fantasztikus nézősereg, a mediterrán hangulat megadta azt az érzést, amiért elutaztam ide.

milan1      milan2     milan3

 

2018.03.28.

Bögi Attila beszámolója:

2017.03.23-án hirtelen elhatározással, tavaszi erőfelmérés céljával beneveztem a Keszthely – Szigliget közötti Spuri Öböl Félmaratonra. Tavaly is jártam itt és ez a kedvenc balatoni részem. Az előzetesen regisztrált 750 futóból végül 550-en álltunk rajthoz, valószínű a télies időjárás miatt. Kb. 5 fok volt és elég erős észak-nyugati szél, ami azt jelentette, hogy végig szembe fog fújni. A nevezéshez adott rövidujjú pólót néhány csak néhány futó vette fel, azok is csak a hosszú fölé. Tavalyról tudtam, hogy ez nem olyan sík terep, mint a Kisalföld és meg kell küzdeni a szél mellett az emelkedőkkel is, de mivel itt nem volt különösebb célom, elvárás nélkül vágtam neki a távnak. A verseny ismét a balatoni bringakörúton zajlott teljes egészében. Néhány helyen mellette kellett futni a magas belvíz miatt, de ez jól elő volt jelezve. Eltévedni nem lehetett, sok volt a segítő és elég frissítőhely állt rendelkezésre. Ahogy előre számítottam rá a szeles és emelkedős részeken lassabb tempóban tudtam haladni.

Már nem számított se a hideg se a szél, mert mindenképpen melegem volt pedig nem öltöztem túl. A vége nekem továbbra is nehéz ahol a vár alatti parkolóba kell felfutni. A legtöbben itt már sétáltak, de féltem, ha megállok, már nem tudok itt újra elindulni. A tavalyi eredményemet közel 3 perccel megjavítottam, és mint utólag kiderült az 1:57:10-es időm az M50-es kategóriában a 4. helyet jelentette. Tetszik ez a futás itt a Balatonon, szerintem jövőre megint jövök

obol

2018.03.26.

Ha terepfutás, akkor Kelemen Ati.

Vasárnap újra Vértesben futottam, ezúttal egy félmaratoni távot. A legjobb hazai terepverseny rendező idei első versenye volt, négy távon, a terepfutó mezőny színe javával együtt. Nagyon szép útvonalon, kicsit hűvös, de igazi terepfutó idő volt. Szerencsénk volt egy kicsit a hőmérséklettel, mert éjjel kicsit megfagyott a talaj és a brutál sár helyett, csak normál terepfutós sár volt. Kiváló kiszolgálás, jó frissítés, hibátlan útvonalszalagozás, remek önkéntes csapat segítette a futókat, akiket megint nagyon szép érem várt a célban. Kimondottan jól éreztem magam, nagyon tetszett a verseny, az eddigiekhez hasonlóan edzésből futottam ezt is lehet, hogy pihenten is kellene már egyet, na majd legközelebb.

vtm1     vtm3     vtm4

2018.03.23.

IV. Gátőr futáson Farkas Imi járt.

A víz világnapja alkalmából rendeztek futóversenyt Győrben, ahol az óvári struccokat idén én képviseltem. A Széchenyi Egyetem mellett, a Bahnhof étteremtől indulva tettünk meg két kört, végig a töltéseken futva. A futás célja az volt, hogy felhívják a szervezők a figyelmet a gátak és az azokat létrehozó, karbantartó emberek fontos és áldozatos munkájára.
A verseny kétharmadát terepen teljesítettük, a maradékot aszfaltborítású töltéskoronán, a táv 10 km volt. Szeles, viszonylag hűvös időben 46: 49 perc alatt teljesítettem az órám szerint mintegy 9,76 km-t. A szervezők babgulyással kedveskedtek minden célba érőknek, ezen az ingyenes, családias, viszonylag kis futóeseményen.
Minden struccnak csak ajánlani tudom jövőre a részvételt!

gat1     gat2

2018.02.12.

Kelemen Ati a szombati versenyről:

Az alapozó időszak ötödik terepfutó versenye volt és a harmadik korosztályos dobogót sikerült begyűjteni, a Téli Margita terep félmaratonon. A januári drasztikus Szombathelyi sárdagasztáshoz hasonló terepre számítottam, de szerencsére csak az útvonal fele volt nagyon sáros, voltak egész tűrhető szakaszok is. A terepfutó specialisták szerint az nem is terepfutó verseny, ahol aszfaltos futócipőben végig lehet menni.1:54:35-ig élvezhettem a tájat Gödöllő és Domonyvölgy térségében, a 400m szintet tartalmazó 21,2km hosszú útvonalon. Nagyon szép tájakon, erdőkben futottunk, lankásabb, meredekebb lejtőkön, emelkedőkön és a gyengébb szalagozás ellenére sikerült eltévedés nélkül végigmenni. Folytatás márciusban két újabb terepfutival.

margita

2018.01.27

Közzétettük az első rajtlistákat, amiket minden hétvégén frissíteni fogunk.

Rajtlista, Greiner 21,1 km

Rajtlista, Agrowirt 10 km

Rajtlista, Virpay 3 km

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500