egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.05.14.

Szigetköz Félmaraton 2017. május 7.- Élménybeszámoló szösszenet szubjektíven Dr. Várallyai Zoltántól

Az elmúlt hónapokban a felkészülésemet sok dolog hátráltatta, mely miatt nem tudtam magamat igazán jó formába hozni. Jelen állapotban csak egy átlagos félmaratoni idő jött volna össze.  Ugyanakkor a verseny egyik szervezőjeként tisztában voltam a szervezési feladatok jelentőségével figyelembe véve a teljesen új helyszínt, a 2+3 új távot (400m, 800m, 3km, 10km, 21.1km), mely sok plusz feladatot, figyelmet rótt ránk úgy döntöttem, és úgy alakult, hogy inkább a szervezésre koncentrálok. Menet közben derült ki hogy rekord résztvevővel kell számolni, mely még inkább megerősített abban hogy a szervezésben való segítségre koncentráljak. Ehhez kapóra jött, hogy idén iramfutókkal is segítettük a futókat, és egy laza 2 órás lufizás most igazán testhezálló feladatnak tűnt.

Már a verseny előtti napon 9-12-ig csomagoltuk a rajtcsomagokat, mely látszólag egyszerű, de koncentrációt igénylő (polóméretek, zokniméretek) munka, de a CSAPAT ezt is megoldotta. A verseny reggelén Ati és Laci vezérletével feállítottuk a versenyközpontot, kiraktuk a padokat, kilométer táblákat stb… (komoly logisztikai előkészületek, időbeosztás történt személyekre lebontva, mely alapján hangoltuk össze ezt a nagy létszámú rendezvényt).

Aztán elkezdtek jönni a főszereplők a FUTÓK!!!! Sok ismerős és új arc…gyerekektől az idősekig minden korosztály poroszkált. Az ovisfutás lelkes gyerekeit elnézve a következő években is lesz utánpótlás a hosszabb távokra. Pillanatok alatt elérkezett a félmaraton startja (9:00), és addigra felszereltük a tempólufikat (1:45: Kelemen Pisti és Csapó Andris, 2:00: Palkovics Ati és jómagam). Ez a tempó számomra kicsit lassúnak tűnt, de azért mindig lehet még lassabban futni, mint gondolnánk. Jó hangulatban haladtunk, útközben figyeltük, hogy lehetőleg egyenletes legyen a tempó. A fordítónál jó volt látni az előttünk és utánunk haladókat , hangos biztatással üdvözöltük egymást. A táv végén (20km) még pár „követőnek” kiadtuk a jelszót az utolsó rohamra, majd mi is célba érkeztünk. 1:59:56 min. lett a hivatalos időm, így a 4mp, még a hibahatáron belül van. Sikerült!

Végül megnéztük a többi táv befutóját (büszkeségemre fiam 10km-en 19. lett (43:47), korcsoportjában (1-18év) 12. évesen 4.helyezést érte el  pár másodperccel lemaradva a dobogóról, Kamilla lányom pedig a 3km távot teljesítette); találkozás családtagokkal, ismerősökkel, az eredményhirdetést követően elbúcsúztunk az idei versenytől.

Összességében tartalmas verseny volt, jó időjárással, jó hangulatú futászokkal. Megküzdöttünk a most már jelentős létszámúvá vált verseny szervezési kihívásaival, ugyanakkor számos dolog, tapasztalat csak az élőben zajló verseny alatt derült ki, de ezt a sok élményt még emészteni, értékelni kell és bízunk benne, hogy a következő évben még sikeresebb, szervezettebb formában hívhatjuk el sportbarátainkat egy élménydús futóünnepre: SZIGETKÖZ FÉLMARATON 2018!!!.

Sportbaráti üdvözlettel: Zoles

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500