egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017. 07. 12.

A Futóklubból hárman vettünk részt az elmúlt hétvégén Frankfurtban Európa legrangosabb hosszútávú triatlon versenyén, az Ironman Európa Bajnokságon, Németországban. Már csütörtökön megérkeztünk a helyszínre, vasárnap van a verseny, azt gondoltuk így lesz idő mindenre. Hát nem igazán volt. Folyamatosan pörögtünk, regisztráció, átmozgató edzések, pályabejárás, egyéb programok. Itt minden tovább tartott a normálnál, a két külön depó tovább nehezítette a helyzetet, Frankfurt belvárosában, nem lehet közlekedni, parkolni, eljutni egyik helyről a másikra, vagy egy pizzériát találni, idő, idő, sok idő. A kelleténél kicsit fáradtabban álltunk ott a vasárnap reggeli rajtnál.

franfurt1    frankfurt5  

És akkor a versenyről:

Háromezer fős mezőny, világsztárok sokasága, a címvédő Európa Bajnok, aki egyben a tavalyi világbajnokság ezüstérmese, további top tízes versenyzők, kilenc magyar, ebből három mosonmagyaróvári toporgott ott a Langener Waldsee partján. 6:30-kor rajtoltak a profik, majd 6:40 és 7:00 között folyamatos indulással a sokezres mezőny. Előbb egy 1500 méteres U alakú kört úsztunk majd ki a partra és a tó másik szegletében egy háromszög alakú 2300 méteres rész következett. A víz 24,1 fokos volt, mivel a határ 24,5 fok, így engedélyezett volt a neoprén ruha használata. Na itt kezdődött az első probléma. Ha felvesszük a neoprént, gyorsabbak vagyunk, de megfőlünk benne, vagy lassabb, de komfortosabb úszás ruha nélkül. A többiekhez hasonlóan felvettük, és elősütött grill csirkeként érkeztünk a depóba. Az idők elég jók voltak, Palkovits Ati 1:00, Kelemen Ati 1:11, Farkas Imi 1:13 alatt abszolválta a 3800 méteres úszószámot. Nagyon hosszú volt a depó, de a háromezer bringának valahol el kell férnie.

Következett a 180km kerékpár. Előbb egy bevezető 13km Frankfurtba, majd egy több mint 80km-s nagy kör kétszer. Tudtuk, hogy nehéz a bringa pálya és meg is kaptuk, amit vártunk. Hivatalosan 1000m szintkülönbség, a mi méréseink szerint 1200 volt és rengeteg kanyar. Ennyi derékszögű, szűk kanyar egész Mosonmagyaróváron nincs, mint ezen a pályán. Nem lehetett igazán tempót menni, mert vagy emelkedő jött, vagy kanyar, vagy macskakő, és egyéb nyalánkságok. A szél is kivette a részét a nehézségekből, és a második nagy körre már keményen nyomta az agyunkat a 30 fok és a tűző nap, mert árnyék az nem igazán volt. Röpködtek a büntetések a bolyozásért, a penalty boxok folyamatosan tele voltak az 5 perces büntetésüket töltő versenyzőkkel. Azért voltak szép dolgok is. Rengeteg néző, minden helység, ahol keresztül haladtunk, emberek sokasága az útvonal mellett, sok helyen zene, karneváli hangulat és hihetetlen buzdítás. Volt egy pont, amiről külön kell írni. A nagy kör utolsó emelkedője, kb. 1km hosszú, 10-11% meredekségű hegyen az ember akár a Tour de France-n is érezhette magát. Két oldalt nézők tömkelege, zene, elképesztő hangulat, a nézők sorfala olyan közel volt egymáshoz, hogy két kerékpáros alig fért el egymás mellett. Itt minden versenyzőnek megdobban a szíve, az biztos. Eléggé meggyötörve szálltunk le a bringáról. Bringás idők: Kelemen Ati: 5:12, Palkovits Ati 5:23, Farkas Imi 5:55.

És akkor fussunk. Mert az Ironman végén még egy maratoni futás dukál, 42,2 kilométer hosszan. A futópálya a Majna partján volt kijelölve, egy 10,5km hosszú kör négyszer és egy 200m hosszú célegyenes. Futottunk az egyik rakparton, majd át a hídon a másik rakpartra, és vissza. Összesen nyolc nagy Budapesti Duna hídnak megfelelő méretű híd. A rakpart ontotta a meleget, már 30 fok felett volt a hőmérő higanyszála, egy kisebb parkos részt leszámítva, rekkenő hőség volt. Sajnos Palkovits Ati egy kör futás után erősen leamortizálódva feladta a versenyt. De azért két befutó érmet begyűjtöttünk, Kelemen Ati 3:57, Farkas Imi 4:55 alatt kúszott végig a futópályán. Farkas Imi 12:18:53 alatt másodszor, Kelemen Ati 10:31:07 alatt tizedszer teljesítette az Iroman távot. Az éremről egy gondolat, ekkora érmet még sose kaptunk és nem is láttunk, 10cm átmérőjű, 5-6mm vastag és 30dkg, hihetetlen nagy.

Rengeteg élménnyel, két befutóéremmel indultunk másnap haza. Nem túl jó előzmények után, nagyon nehéz időjárási körülmények között, egy nehéz pályán egy nagyon jól szervezett versenyen vettünk részt. Örülünk, hogy itt voltunk, még sokáig fogunk emlékezni ezekre a frankfurti napokra.

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500