egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

nolato

 

villapark

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

Logo greiner bioone 2c RGB

 

lajtamag 1

 

fortop uj

 

ufmlogo2

 

chio

 

wb jpg

  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2018.12.17.

Terepfutó versenyre indultunk, de meseországba érkeztünk. Az 5-10 centi friss hó kegyetlen nehézzé tette a futást, de az időjárás és a döbbenetesen szép táj örök emlékké tette ezt a versenyt annak, aki ott volt. Farkas Imi beszámolója:

Hárman döntöttünk úgy a klubból, hogy az évet egy terepfutó versennyel búcsúztatjuk, a Budai hegységben. A Nyúlcipő üzlet által támogatott esemény Telkiből indult, három távon nevezhettek a résztvevők. Kelemen Ati (2:40:37) a hosszú (26,9km 892m szint) pályát választotta, Seiwerth Anna (2:04:12) és én (1:49:00) pedig a középső (16,9km 601m szint) távon indultunk.

Azt hiszem, ennél kedvezőbb és szebb óévbúcsúztató versenyt nem is választhattunk volna. Profi volt a szervezés, a körülmények pedig túlzás nélkül gyönyörűek. Mivel a hideg és a délről megérkezett mediterrán ciklon együttes erővel vastag fehér hótakaróval lepte be a tájat szombaton, majd a verseny reggelén kisütött a nap, igazán emlékezetes lett ez a verseny számunkra. Kék ég, vakítóan fehér hólepel, egyenesen Holle anyó birodalmába léptünk rögtön a rajt után.

Az első mintegy két és fél kilométer erősen emelkedett, ahogy elhagytuk Telkit. Hozzávetőlegesen 10%-os emelkedőn futottunk. Mire beértünk az erdőbe, már szépen libasorban meneteltünk felfelé. Kialakult egy futókból álló, tekergő kígyó, ahol nagyon nehéz volt előre jutni, mivel aki kilépett a letaposott csapásból, az rögtön mély hóban találta magát. Aztán szép lassan szétszakadozott a mezőny, s egyre inkább társak nélkül, magunkban élvezhettük a táj és a futás szépségét. Felváltva követték egymást lejtők, kaptatók, bizony elkelt a terepfutó cipő tartása, talpának a megfelelő kialakítása, mert csúszós volt a pálya helyenként. Az én távomon 601 méter szintkülönbség volt, ami azért már szokatlan egy olyan futónak, aki a Kisalföldön él. Össze is szedtem egy perecet útközben, meg egy vérömlenyt a bal térdemen, de ez ilyen műfaj, így az igazi az élmény. Számomra a 17 kilométer gyorsan eltelt, kicsit talán bántam is a vége felé, hogy nem a hosszabb távra neveztem. 

Ritka, hogy ennyire tökéletes napon van alkalmam futni. A célban a szervezők meleg gulyáslevessel vártak minket, senkit sem kellet biztatni, hogy kóstolja meg! Összefoglalva, nagyon profin szervezett, szép tájon át vezetett, emlékezetes versenyünk volt, minden Strucc tagnak csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki egyszer!

 budai1   budai2   budai3   budai4

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500