egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2019.08.14.

Nagyatádon 2019.08.10-én került megrendezésre a Jubileumi 30. „Ironman” hosszútávú triatlon verseny, mely egyben országos bajnokság is immáron 29. alkalommal Printz Ákos részvételével.

Mikor megálmodtam, hogy egyszer én is szeretnék „Ironman” lenni nem tudtam, hogy ez egy embert próbáló feladat. A triatlon világába 2016-ban kóstoltam bele, és mondhatom egyből magával ragadott az érzés, ami a különböző távok és versenyszámok teljesítése során ért. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy Mosonmagyaróváron egy jó kis triatlonos közösség befogadott és hasznos tanácsokkal láttak el az „utam” során a frissítéstől a helyes úszó technika elsajátításig, mely kellett, hogy „legyőzzem” a 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást és természetesen a maratoni távot.

A verseny a csodaszép Gyékényesi-tóban kezdődött, ahol az adrenalint szinte már „érzeni” lehetett, hiszen a szervezők mindent megtettek azért, hogy fantasztikus hangulatot teremtsenek a közel 700 sportolónak és az őket elkísérő szurkolóknak. Az ágyú dörrenését követően próbáltam egy jó kis bolyt megtalálni, ahol képességeimhez megfelelő úszókkal próbáltam teljesíteni a két kört. Azt gondolom, hogy amit Palkovits Attila klubtársam/edzőm próbált velem megtanítani a kedd edzések során azt hoztam, sajnos kis pályatévesztés és a szervezők által hosszabbra mért pálya miatt az időeredményem egy picit rosszabb lett, amit vártam magamtól. A „fürdőzést” követően jöhetett a bringázás, ami könnyűnek nem volt mondható, hiszen Somogy megye dimbes-dombos tájain kellett a közel 35 fokos melegben lenyomni a közel 180 kilométert. A kálváriám már a kerékpározás során jelentkezett, hiszen az egész nap jelentkező gyomor problémák már az első kilométerek teljesítéstől nehézzé tették a versenyemet. Nehezen tudtam felvenni azt a pozíciót, amit edzéseken begyakoroltam, ezért nagyon vártam, hogy vége legyen. Pedig a frissítés előre meghatározott koreográfia alapján zajlott, de ami Walchseeben működött, itt valahogy nem. Gondoltam, majd a futás során helyére kerülnek a dolgok, de „pokol” csak ott kezdődött el. A közel 6 órás bringázás után jöhetett a 8 körös futás a maratoni 42 km-es táv. Edzőm Szabó Csabi biztatott, hogy minden rendben lesz és a frissítéseivel „életben” tartott. Az első két kör leküzdése után a következő 30 km már nagyon fájt, minden eljött, ami megtörténhet egy sportolóval, rosszullétek tömkelege. Tudtam, hogy feladni nem szabad, hiszen azért jöttem el Nagyatádra, hogy én is „Ironman” legyek. Az utolsó kilométereknél tudtam, hogy bármennyire is rosszul vagyok ezt meg fogom csinálni. Szerencsére mikor megláttam a cél előtt kisfiam mosolyát, aki büszkén nyújtott a kezét, hogy együtt fussunk be a célba éreztem, hogy ez a pillant minden szenvedést megért. Ironman lettem egy fél napos kihívás után.

Hálát adok a Jó Istennek, hogy segített utamon, családomnak, hogy végig kitartottak mellettem és támogattak. Külön köszönöm az Ensport stábjának különösen Szabó Csabi edzőmnek, akik végig hitt bennem. Hálával tartozok Zsigovits Angelika dietetikusomnak, aki próbált a legjobb formába hozni. Minden szponzoromnak köszönöm a támogatást, külön köszönet az SMR pénzügyi csapatának. Természetesen klubtársaimnak is hálával tartozom, akik tapasztalataikkal segítették felkészülésemet. Köszönöm Kutács családnak a biztató szavakat és a profi frissítést.

Folytatás következik, azt hiszem 2020.augusztus 8 ismét egy fontos dátum lesz….

atad1     atad2     atad3

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500