egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2020.09.08.

Az elmúlt hétvégén Farkas Imre (5:31:13) középtávon, Seiwerth Anna (2:39:26) pedig rövidtávon képviselte a Strucc színeket a podersdorfi triatlon versenyen. Farkas Imi írása:

Fast. Hard. Legendary. Ez a három szó volt a 33. Austria Triatlon szlogenje, amit a koronavírus árnyékában tartottak meg, szeptember 05-06-án Podersdorfban. Fast – gyors, bizony ez igaz, hiszen kifejezetten könnyű pályának számít, nincsenek szintek, nagyon jó időket lehet itt elérni. Hard – nehéz, ez relatív, a sekély víz az úszásnál és az erős szél a bringapályán lehet, hogy nehéz, szerintem ennek ellenére itt menni mégsem számít igazán nehéznek. Legendary – legendás, bizony ez már a 33. verseny volt itt, egyharmad évszázad telt el az első alkalom óta, hogy Podersdorfban triatlonosok lepik el a Fertő tó partját.

Szombaton korán reggel a bedepózásnál sorakoztunk maszkban, ami kötelező volt, de csak a regisztrációnál illetve a depóban. Négy hullámban kezdtük az úszást, én a második hullámban rajtoltam 10:15-kor. A rendezők egy bójasorral kialakított úszófolyosóba tereltek minket és egyesével, 5 másodpercenként rajtoltunk el. Nem volt a szokásos könyöklős, verekedős, tumultuózus rajt, kifejezetten nyugodtan indult a verseny. 21 fokos vízben, neoprénben úsztunk, zavaró tényező az volt csak, hogy rendszeresen leért a kezem a tó fenekére, még 700 méterre is a parttól, illetve az erős szél meglehetősen nagy hullámokat csapott az arcunkba. Gyors depó után máris a bringapályán találtam magam, három, 30 km-es kört kellett teljesíteni. Gurult a bicikli, bár a szél nem igazán segített, de mi itt a Kisalföldön ehhez hozzá vagyunk szokva. A szőlősorok között időnként díszlövésként hatott, amikor a seregély riasztó szerkezetek működésbe léptek, a második alkalom után már tetszett is (:

A futásnál viszont elég meleg lett, 28’C, a futópálya két körös volt, túlnyomórészt murvás, kavicsos talajon, sajnos árnyék nem volt semmi sem. Ami viszont még nehezebbé tette a futást, hogy a frissítés önkiszolgáló volt, illetve 3 frissítő pont volt mindössze a 10,5 kilométeres körön. Ez ebben a melegben, a tűző napon nekem nagyon kevés volt. Be kellett osztani az erőt, nehogy elfogyjak a végére. Az egyik ponton találtam végül egy fél literes műanyag vizespalackot, abba töltögettem aztán magamnak a vizet s végül azzal tudtam folyamatosan frissíteni. 5 óra 31 perc lett a vége, volt itt már sokkal jobb is. Azonban a felemás szezon és a sok elmaradt verseny miatt számomra mégis szép lezárása volt 2020-nak a triatlon szempontjából Podersdorf. A célban Szentesi Nándi várt, akinek külön köszönöm, hogy szakított rá időt, eljött és drukkolt nekem, nagyon jól esett!

Lábjegyzetként még csak annyit fűznék a beszámolóhoz, hogy a koronavírus fenyegetettség ellenére a verseny helyszínén rengeteg ember, fieszta hangulat, szurkolók, családtagok, kerékpáros turisták és nézelődők voltak, egymáshoz nagyon-nagyon közel. Szemmel láthatóan nem tartottak semmiféle fertőzéstől, ez a tény azért eléggé elgondolkoztató mindenféle szempontból.

pod1   pod2   pod3

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500