egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.10.05.

Négyfős csapat képviselte a Struccokat a Kassa Maratonon, ahol mind a négyen a félmaratoni távon indultak. A 3000 indulóból Takács Laci az abszolút 14. helyen végzett, a valaha futott legjobb Strucc eredményt elérve. Egy rövid beszámoló a résztvevőktől:

A Strucc Futóklubtól már harmadik éve indulunk ezen a versenyen, ezúttal négyen neveztünk félmaratonra. Viszonylag gyors pálya, nagyszerű közönséggel, remek lehetőség egyéni csúcsot futni. Szombaton délben indultunk neki az ötórás autóútnak, majd rutinosan beálltunk Kassán a szokott parkolóhelyre. Rajtcsomag felvétel és tésztaparti után még egy sétával hangolódtunk a versenyre, majd megkerestük a szálláshelyünket. Idén máshová tudtunk foglalni, de ezúttal is megmaradtunk a minimalista egyéjszakás kategóriánál. Az alváshoz ez is bőven megfelelt.

Másnap reggel már az eltervezett forgatókönyv szerint kezdtük a napot. Kényelmesen odaértünk a városi uszoda öltözőjébe és a közös bemelegítésre is bőven hagytunk időt. A rajthely nagyon szűkös, így komolyan vettük a figyelmeztetést, hogy 20 perccel előtte már be kell állni a rajtzónába. De még így is tolongtunk az első százmétereken. Az optimálisnál kicsit melegebb volt a 9 órás rajtnál, a napsütés még fokozta is a hőérzetet.

A frissítést öt kilométerenként írták, de a pálya második részén ennél sűrűbben volt. Jó dolog, hogy nem csak pohárból, hanem kisebb flakonokból is adnak frissítőt. A kilométerek kijelölése precíz, még az optimális pályaívet is hosszú kék csíkokkal felfestették az útra. A verseny úgy néz ki, hogy együtt rajtol a félmaraton és a maraton mezőnye, egy ill. két kört kell megtenni ugyanazon az útvonalon. Az első körben még sokan vannak a pályán, ilyenkor könnyebb bojt találni vagy felfutni az előttünk futóra.

Az első kilométer a belváros sétálóutcáján vezetett végig, kétoldalt a közönség sorfala között. Itt nehéz megállni, hogy az ember már az elején ne szaladja el magát, de ugyanezen az útvonalon van a célegyenes is, ami kifejezetten motiválja még a futókat egy utolsó hajrára. De nem csak itt volt nagyszerű közönség, hanem a pálya többi részén is. Gyerekektől a nagymamáig a város nagy része kint van az utcákon és kitartóan buzdítják az egész mezőnyt. A gyors pálya mellett ezért is járunk vissza Európa legrégebbi futóversenyére. Eredmények:

  14. Takács László 1:17:29
149. Csapó András 1:32:39
272. Printz Ákos 1:38:18
882. Tóth Attila 1:50:59

 

kassa1     kassa2

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500