Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2020.04.19.

motherson 1

   


egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

Agrowirt Logo Color

 

virpay logo

pw logo

 

greiner logo 

ujmofemlogo

 

lajtamag 1

 

For top

 

ufmlogo2

 

lajtaszig honlap

 

global europe

 

wb jpg

 

bauexpert

 

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2019.04.16.

A múlt héten Pozsonyban megkezdett remek sorozatot folytatta a Strucc csapat, most a Vivicittá volt soron. Printz Ákos írása:

5:15 vasárnap reggel Takács Laci megérkezik és indulás. Hát jelen esetben is azt jelenti, hogy ebből futás lesz. Szezon nyitó futásra indultunk el a Strucc Futóklubból ketten a Vivicitta Félmaratonra. Amikor a 2019-es versenynaptáramat összeállítottam előzetesen a terveimben nem szerepelt ez a félmaratoni verseny, de sajnos egy erős megfázás miatt az egy héttel ezelőtti Bécsi Maratont ki kellett hagynom, így szükségem volt egy „B tervre”. A körülmények miatt volt bennem hiányérzet, illetve bizonyítási vágy, hogy a felkészülésem jó utón halad Nagyatádi „Ironman” versenyre. Az előzetes nevezési számok alapján a Margitszigeten közel 8.000 résztvevő gondolta, hogy idén is abszolválja a 21 km-es távot. A szervezésre idén sem lehetet panasz, minden kifogástalanul, flottul működött, illetve az időjárás is kegyes volt a futókhoz eső nélkül kezdtük meg az első kilométereket. Lacival előzetesen megbeszélt taktika szerint indultam neki a versenynek, követtem az „1:30-as” iramfutókat, hiszen a terv idén is az volt, hogy maximum 90 percet kívánok a pályán tölteni. Az első kilométereken éreztem, hogy ez én napom lesz mivel könnyedén sikerült tartani a lépést az iramfutókkal és futni a 4:15 perc/kilométeres tempót. A szokásos rakparti visszafordítónál, 11 kilométernél megkaptuk a szelet, mely kellemetlenné tehette volna az előzetesen szőtt álmokat, de a mai napon ez sem befolyásolt. Laci jó tanácsa 17 km-nél, hogy próbáljak meg ellépni az iramfutóktól, „eszembe jutott” és rákapcsoltam. Az órámra pillantottam és gondoltam, lehet ebből csúcs döntés, és a következő mérföldkő az 1 óra 29 percen belüli futás is meg lehet. Az utolsó kilométerek már nagyon fájtak, de amikor megláttam az eredményemet a kijelzőn, tudtam, hogy érdemes volt eljönni. Lacival és Vincze Csabival, aki várakozott a délutáni 10 km-es futásra átbeszéltük a nap eseményeit, és megállapítottuk, hogy ez egy tökéletes nap volt. Laci is hozta a „kötelezőt”, hiszen ismét 1 óra 20 percen belül ért a célba. Megerősítve, hogy jelenleg a 50+ korosztályban jelenleg Magyarországon nincs nála gyorsabb. Folytatás következik hazai pályán az SMR Félmaratonon. Eredmények:

Félmaraton: Takács László, 1:29:29, Printz Ákos 1:28:51

10km: Vincze Csaba: 40:46

vivicitta2019

2019.04.09.

Kelemen Pisti beszámolója:
A hétvégén megrendezett 14. Pozsony Maratonon jártunk, András félmaratont én a teljes távot választottam. Negyedszer futottam itt, bár utoljára 6 évvel ezelőtt. Azóta a pálya nyomvonala kicsit nehezebb lett, több szinttel és visszafordítóval, de még mindig nagyon jól futható. A verseny honlapja nem igazán felhasználóbarát, de a szervezés hibátlan.Sok parkoló a bevásárlóközpont mélygarázsában, ahol fedett szélvédett helyen lehet átöltözni, sok tiszta WC, gördülékeny rajtcsomag átvétel. Minden frissítőállomáson palackos víz, és ez mindez 2,5 kilométerenként. 
Ahhoz képest hogy egy fővárosi verseny, nem mondható nagy létszámúnak ezer körül maratoni és több mint háromezer félmaratoni indulóval. Bár felkészülési versenynek szántuk, mindketten egész jó időt futottunk, elégedetten utaztunk haza. Ez egy jó kis verseny, nem drága és nagyon közel van. Eredmények:
Félmaraton:   Csapó András     1:30:09
Maraton:        Kelemen István   3:14:40
pozyony1   pozsony2

2019.03.11.

Farkas Imi beszámolója: idén első alkalommal vettünk részt az Ensport terepmaraton futóversenyen. Ketten Palkovits Atival képviseltük a Struccokat az eseményen. Tatabányától nem messze, a Vértesben futottunk, a rajt és a cél is Szár községben volt.
Több távon lehetett indulni, mi a félmaratont (20,5km, 360m szint) vállaltuk Atival. Nem teljesen egészségesen, de annál lelkesebben rajtoltunk el 10 órakor, a helyi sportcsarnok parkolójából. Az első két kilométer enyhe emelkedővel indult, majd amint elhagytuk a falut s beértünk az erdőbe, egyre meredekebb lett a pálya. A negyedik kilométertől már erős emelkedővel kellett megküzdenünk, sok futó itt már gyalogolni kezdett. Ezt a szakaszt elhagyva a táj  jól futhatóvá vált, ugyan kisebb-nagyobb szintkülönbségek voltak, de ez innen a továbbiakban nem jelentett különösebb nehézséget. Esőt nem kaptunk, a talaj nem volt felázva, itt-ott voltak mélyebb gödrök, pocsolyák ugyan, esetenként kisebb sziklás szakaszok is, de összességében nem lehetett okunk panaszra.
Két helyen volt frissítés, ahol megtölthettük kiürült kulacsainkat, s mivel kötelezően mindenkinek kellett vinni magával fél liter folyadékot, ezért ennyi frissítés szerintem elég is volt a tíz fokban. A verseny utolsó szakaszán már szinte csak lefelé kellett futnunk, azért ez nem esett rosszul. Végül célba érve, nyakunkba akasztották a szép befutóérmet, s elfogyasztottuk a jól megérdemelt és kivételesen jól sikerült gulyáslevest. Szép, szerintem viszonylag könnyen futható távja volt ez a versenynek, aki unja már az aszfaltos, utcai versenyeket, annak ajánlom, próbálja ki egyszer a terepfutást, akár itt, jövőre.
Eredmények:
Palkovits Attila 1:53:59
Farkas Imre 1:57:46

vertes1    vertes2    vertes3

2019.03.03

Böngészhetőek a rajtlisták, amiket minden hétvégén frissíteni fogunk. Neveztél már, rajta vagy?

 

Rajtlista, SMR 21,1 km

 

Rajtlista, Agrowirt 10 km

 

Rajtlista, Virpay 3 km

2019.02.21.

Megnyitottuk a XVI. SMR Szigetköz Félmaraton online nevezését.

Légy szíves olvassátok el a nevezés előtt az erről írt cikkünket. Sajnos az új nevezési felület fejlesztése kicsit elhúzódott. Köszönjük a megértéseteket és türelmeteket, használjátok egészséggel. Az első rajtlistát február 24-n közöljük. 

 

nevezesnyitva

2019.02.06.

Új nevezési rendszert készítettünk. Úgy éreztük a régi már elavult, megérett a cserére. Egy-két fontos gondolat róla, olvassátok végig figyelmesen. 

A nevezés folyamata változatlan, kiválasztjátok a versenytávot, kitöltitek a nevezéshez szükséges adatokat, majd bankkártyával kifizetitek a nevezési díjat. A nevezés akkor sikeres, ha megtörténik bankkártyás tranzakció. A sikeres nevezésről visszaigazoló emailt kaptok az általatok megadott email címre. A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező. A mobil telefonszám kitöltése továbbra is opcionális, de csak akkor tudunk az eredményetekről SMS üzenetet küldeni a célba érkezéseteket követően, ha megadjátok. A rajtlistákat hetente fogjuk frissíteni az eddig megszokott módon, a nevezési folyamat végén senki nem kerül fel automatikusan a listára.

Fontos változás, lehetőség van több nevezést egy bankkártyás tranzakcióval kiegyenlíteni. Lecseréltük a már elavult régi OTP-s panelt, a jóval korszerűbb szintén OTP-s SimplePay szolgáltatásra. További újdonság, hogy nem csak az OTP felületén tudtok majd fizetni, hanem az egyik főtámogatónk, a Virpay banki felületén is, bármelyiket használhatjátok, a végeredmény ugyanaz. 

A csoportos nevezésről. A régi excel tábla megszűnt. A csoportos nevezéseket is az online nevezési rendszerben kell leadni. Racionalizáltuk az eddigi kedvezmény rendszert, már 5 nevezés esetén is csökken a fizetendő összeg. 5-9 fő nevezésekor 5%, 10-14 fő esetén 10%, 15-19 főnél 15%, 20 vagy több fő nevezése esetén 20% a kedvezmény mértéke. A nevezések számát a rendszer figyeli, a kedvezményt automatikusan érvényesíti. A kedvezmény csak az egy fizetési tranzakcióhoz tartozó nevezések esetén vehető igénybe. Ha megtörténik a fizetés, utólag további nevezés nem kapcsolható a csomaghoz.

Lehetőséget biztosítunk azoknak a céges csapatoknak, illetve sportegyesületnek utalásos fizetésre, akik nem rendelkeznek bankkártyával. Csak 10, vagy több egyidejű nevezés esetén lehet az utalást választani, a nevezési felület automatikusan fel fogja kínálni a bankkártyás fizetés mellett az utalás lehetőséget, ha megvan a 10 nevezés egyben. Ha végigment az utalásos nevezés, utólag további nevezések itt sem kapcsolhatók a csomaghoz. Utalás esetén a kapcsolattartó külön email kap az utalási paraméterekről, a nevezési díjat két munkanapon belül át kell utalni, különben a rendszer automatikusan törli a nevezéseket.

A nevezés folyamat közben tudtok számlát igényelni. Mielőtt fizetnétek, bejelölitek a számlaigény kis négyzetét, és kitöltitek a számlázási adatokat. Az általatok kiválasztott módon, postai úton vagy emailen küldjük a számlát. Fontos, a kiállított számla az egy fizetési tranzakcióhoz tartozó összes nevezés díját magában foglalja. A nevezési folyamat után utólagos számlaigényt nem tudunk fogadni. 

Mindkét banki szolgáltatónál az utolsó jóváhagyásra várunk, amint megkapjuk, azonnal indítjuk a nevezési felületet. Még egy kis türelmet kérnénk. Reméljük az új rendszer elnyeri majd a tetszéseteket.

Addig is további sikeres felkészülést kívánunk!

nevezes

 

2019.01.21.

A XVI. SMR Szigetköz Félmaraton versenykiírása felkerült honlapunkra. A verseny időpontja: 2019. május 05.
Az idei évben is három versenytáv közül lehet majd választani: 21km, 10km, és 3km.
Új nevezési rendszerünk lesz, működéséről a nevezés kezdete előtt informálunk mindenkit. 
Az on-line nevezési felületünket februárban fogjuk megnyitni.

A versenyt rendező Strucc Futóklub közhasznú fokozattal rendelkező sportegyesület. Ha teheted, ajánld fel személyi jövedelemadód 1%-át egyesületünknek (adószám: 18982112-1-08) amit non-profit szervezetként versenyünk minél magasabb színvonalon történő megrendezésére fordítunk. Köszönjük!

Jó felkészülést kíván a:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub Sportegyesület

versenykiiras

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500