Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2019.05.05.

gomb

   

egyszazalek

 

varoscimer

 

rsz greiner logo

Agrowirt Logo Color

 

virpay logo

 

6 mofem logo

 

smr

 

lajtamag 1

 

For top

 

pw logo

 

ufmlogo2

 

lajtaszig honlap

 

marathon dent

  

veritas

 

global europe

 

wb jpg

 

bauexpert

 

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

chicco

14_agnitiming_logo

 

 

2018.06.25.

Kelemen Attila járt a somogyi dombokon.

Nem csak a neve extrém, a pálya is, talán még soha nem rendeztek ilyen nehéz féltávú triatlon versenyt Magyarországon, mint most Kaposváron, Péter Attila valamelyik rémálma szülte ezt az útvonalat. A kerékpár eddig is nehéz volt, 90km 1100m szint, de most hozzárakott egy 200m szintet tartalmazó félmaratoni futópályát is, vízszintessel csak a Desedában való 1900 méteres úszás során találkoztunk.

kaposvarbringa     kaposvarfut

Az elmúlt napok hűvösebb időjárása miatt lehűlt a tó, neoprénben lehetett úszni, a 192 indulónak. Egész nap nem volt meleg, a végén sem volt 22-23 foknál több, csak a szél volt elég erős, ami a kerékpár és futópályán nem könnyítette meg a dolgomat. Az útminőség elég pocsék, igazi magyar útviszonyok uralkodnak erre. Sok nehéz emelkedő, benne 10 százalékos is. A futópálya még kegyetlenebb volt. Csak rövid, 50-200m emelkedők, lejtők váltakozva, ilyen rövid fartlekeket kellett futni, és ez nagyon amortizál.

kaposvar

Kiváló edzőverseny volt ez is, végül a 15. helyen értem célba. Sokkal jobban mozogtam, mint két hete a keszthelyi féltávon, a nehezebb pálya ellenére is gyorsabb voltam. A sok legókocka, ami Keszthelyen még eléggé szét volt szórva, most sokkal rendezettebb volt, július végére, helyére fog kerülni mind.

kapos2     kapos3     kaposvar3

2018.06.20.

Takács Laci írása:

A Strucc Futóklubból minden eddiginél többen indultunk, egyéniben 11-en álltunk rajthoz, de emellett még 5 háromfős váltóban is érdkeltek voltunk. A verseny teljes létszáma a tavalyi évhez hasonlóan alakult, 186 egyéni célba érkezővel és 80 háromfős váltóval.

Ez a verseny általában komoly kihívás a futóknak, mert a félmaraton feletti részre is tartalékolni kell, másrészt pedig elég meleg szokott ilyenkor lenni. Persze a jól megválasztott tempóval és frissítéssel azért túl lehet élni. Erre próbáltam maximálisan odafigyelni, hogy akárcsak tavaly, most is jól menjen a futás elejétől a végéig. A győri versenyközpontban kifogástalan volt a szervezés, minden a helyén, és a 24 C körüli hőmérséklet is barátságosnak mondható. Ezúttal szerencsém volt, hogy már az elején összeálltam egy futóval, akivel végig egyforma tempót mentünk. Kölcsönösen odafigyeltünk egymásra, ami nagy segítség a magányos futáshoz képest.

A frissítőpontok sűrűsége elegendő volt (nekem legalábbis), a kilométerek is viszonylag gyorsan fogytak. Már az első 10 km-nél éreztem, hogy jól megy a futás (38:04) és akár PB-vel érhetek célba. Ezután is könnyedén esett, bár a Hédervár utáni 3,5 km-es utolsó szakasztól kicsit féltem. Futótársam (Németh Gábor) is jó formában volt, így továbbra is együtt mentünk. Csupán a cél előtti kb. 600m szólt a helyezés eldöntéséről, itt szakadtam le tőle. A legvégén aztán 2 mp-re csökkent az előnye, ezzel ő másodikként, én pedig harmadikként értem célba, három perccel megjavítva az eddigi legjobb eredményemet. A lipóti célban mindig nagyra értékelem a terülj asztalkámot, ahol a szervezők bőséges enni-innivalóval látják el a futókat. Tartsák meg ezt a jó szokásukat!

lipot1 lipot2 lipot3

2018.06.12.

Bögi Ati írása:

2018.06.10-én rendezte meg a BSI az egyetlen nyári futását. A félmaraton mánia éremre gyűjtőknek ez az egyetlen választásuk van erre az évszakra. Így hát erre mentem el. Különösebb tervem nem volt, csak hogy egy 2 óra körüli idővel biztosan célba érjek, mivel nagy meleget jósoltak. A Városligetből az EXPO területére került a verseny, ami szerintem egy sokkal rosszabb helyszín. Itt is 7032 m-es pálya lett kijelölve, amelyen 3 kört kellett teljesíteni még több kanyarral és fordítóval, mint ami a ligetben szokott lenni. Ráadásul alig van árnyékos rész, végig süti a nap a futókat. Az egyetlen hosszú szakasz egy alattomos emelkedő kint az úttesten, igaz visszafelé ugyanennyit lejt, itt lehetett egy kicsit belehúzni.

8.30-kor rajtolt el a mezőny első fele kb. 1500 futóval, amelyből 1308-an kerültek fel az eredménylistára. Idén beiktattak egy 15.30-as délutáni futamot is. Már reggel is 23 fokos, párás volt a levegő, ami délelőtt 27-28 fokig emelkedett. Néha jött egy kis felhő, ami azért enyhítette a hőséget. Nem volt kellemes ezen a kanyargós pályán ilyen melegben körözni. Az útvonal kijelölése és a frissítés a BSI-re jellemzőn tökéletes volt. Szinte 3-4 km-ként volt frissítőpont minden szokásos itallal és falatkával.

Három, egyenletesen lassuló kört futottam. 17-18 km-nél volt egy kis holtpont az nagyon nem esett jól. Ez az idő nekem abszolút nem fekszik, de egy 2:02-es idővel kipipáltam a nyári félmaratont az éremért. Egész mezőny lassú volt, mert ez az idő az abszolút 412., korosztályomban a 24. helyet jelentette. Akivel beszéltem mindenki alulmúlta magát az idő és a pálya vonalvezetése miatt. De ahogy Kelati szokta mondani ez egy szabadtéri sport, itt bármire fel kell készülni. Ha jövőre is itt lesz a verseny nem biztos, hogy még egyszer bevállalom, abszolút nem tetszett. A Városligeti egy sokkal jobb hangulatú futóverseny volt, csak remélem, hogy az új helyszín csak ideiglenes megoldás volt az építkezések miatt!

k h

2018.06.10.

Ma Magyarországon a legjobb triatlon verseny a Keszthely Triatlon, a topnumeroegy. Mi is nagyon kedveljük, és féltávon ennek megfelelően kilencen képviseltük a Strucc színeket. Eddig sem volt könnyű a pálya, de a szervezők még tovább nehezítettek rajta, már közel 1000 méter szint van a bringapályán, vizszintes résszel nem igazán találkozni. Van egy sajátossága is a versenynek, az eső, itt mindig esik, elötte, közben, utána. 

A verseny előtti este egy nagy vihar szétbontotta a versenyközpontot, amit a szervezők éjjel újraépítettek és reggel indulhatott a buli. Reggel depózás, de volt egy kis bökkenő, másodfokú viharjelzés volt érvényben, elvileg nem szabad a Balatonba menni, úszunk, vagy duatlon lesz. Triatlonistáknak szabadott, azt mondták, azok tudnak úszni. Reggel nyolckor 980 versenyző vetette magát a habokba, a víz 25,6 fok volt, neoprén tiltva, hullám hullám hátán, volt küzdés az elemekkel. Egy módosított pályán úsztunk, közel a parthoz, 500 méternél jobban nem távolodhattunk el tőle. Jött a 90 kili bringa, domb, meg domb, meg domb. A szintrajz úgy nézett ki, mintha egy halom pupútevét sorbaállítottak volna. Közben jött az eső, mert ezen a versenyen az jár mindenkinek, nem igazán bánta senki, amikor visszaért a központba és leszállhatott a kerékpárról. Azután egy félmarcsi futrinka, borult, de nagyon párás időben, A partról fel a kastélyig, majd a fullasztó kastélyparkban egykis túra, azután vissza a partra, mindezt négyszer. A változatosság kedvéért újra jött egy nagyobb zuhé. Ennél már csak egy lehetett volna rosszabb, ha a futásra kisűt a nap, akkor ötször ennyit fordult volna a mentő. 

Hát megközdöttünk mindennel, a pályával, az időjárással, a körülményekkel. A tavalyi győztes idő 15 perccel volt jobb, hatan mentek négy órán belül, idén senki. A triatlon egy szabadtéri sportág, most ezt kaptuk, versenyeztünk már ennél jobb és rosszabb körülmények között is. Kilenc befutóérem a nyakunkban, este már csak röhögtünk, igazából saját magunkon. Ez így volt jó, ahogy volt, ettől csak erősebbek lettünk. Jövőre újra jövünk.

keszthely1    keszthely2

2018.06.06.

Takács Laci ezúttal a Kékes Csúcsfutáson brillírozott:

Két éve vettem részt először a versenyen, akkori ígértemhez híven most ismét rajthoz álltam. Azért korántsem indult simán, mert néhány nappal a verseny előtt bekaptam egy komolyabb megfázást. Szerdán még lázas voltam, de bíztam benne, hogy szombatra valahogy rendbe jövök. Első alkalommal még igencsak tartottam a 11,6 km-re jutó 671 m-es emelkedőtől. Most viszont már teljes nyugalommal vártam a rajtot, gondolatban felidézve a pálya szakaszait. Ennek a nyugalomnak sajnos volt egy másik oka is, ugyanis nem sikerült teljesen kilábalni a légúti betegségből, így nem számítottam nagy eredményre.

A borult idő 22 C° körüli hőmérséklettel nekem ideális volt. Az első 8 km emelkedése még enyhének mondható, de azért itt is figyelni kellett a tempó megválasztására. Az igazán kemény szakasz innentől – vagyis Mátraházától – kezdődött, ugyanis az utolsó 3,6 km annyit emelkedett, mint az előző 8 km. A levegővétel most sokkal nehezebben ment az előző versenyhez képest, de a 10 km-es részidő ennek ellenére egészen jól alakult (46:25). Bevallom, itt már vártam a végét… Aztán jött a sípálya utolsó száz métere (fotó), ahol már többet kellett felfelé menni, mint előre. Az 55:20-as eredménnyel teljesen elégedett voltam, mely az abszolút 14. helyet jelentette a kb. 1800 fős mezőnyben. Tulajdonképpen még javítottam is 2 mp-et a 2016-os időmön.

Idén is megtoldottam kétnapos családi programmal a versenyt. Szokás szerint még két reggelt azzal nyitottam, hogy Mátraházától felfutottam Kékestetőre. Hatalmas élmény volt reggel 6-kor egyedül lenni az ország legmagasabb pontján!

kekes2018

2018.06.01.

Az Ötpróba idei legnagyobb eseménye a június 16-i Mozgás Éjszakája lesz, Budapesten, a Műegyetem rakparton. A szervezők nagy szeretettel várnak minden mozogni vágyót. 

ME banner 1200x628

2018.05.29.

Indul a triatlon szezon a Struccok számára, mindjárt egy rangos Európai versennyel. Printz Ákos első féltávú (1900m úszás, 90km bringa, 21km futás) triatlon versenyét teljesítette Ausztriában.

Tavaly amikor belekóstoltam a triatlonozás világába elhatároztam, hogy egy komoly versenyen el fogok indulni. A helyszínválasztás az ausztriai St.Pöltenre esett, hiszen a rokonságom egyik fele a közelben él, így az ő segítségükre biztosan számíthattam. Az ember úgy gondolná, hogy ez egy egyéni sport, hát a versenyre való felkészülés során megtapasztaltam, hogy ez nem így van. Sok apró dolog kell hozzá, hogy sikerüljön leküzdeni ezt az extrém kihívást. Külön szeretném megköszönni Nándinak, hogy biztosította számomra a neoprén ruhát, továbbá Attilának, hogy sikerült az úszásban fejlődnöm, illetve Kelemen Attilának és Annának, hogy hasznos tanácsokkal láttak el.

A verseny az Ironman brand égisze alatt került megrendezésre, ez tapasztalatom alapján mondhatom, hogy tökéletes és abszolút professzionális. A regisztráció a depozás és a verseny alatti frissítés is maximálisan világklasszis volt. A verseny napjára közel 30 fokot jósoltak, ez reggel még a tóba való beleugrás során nem érződött, maximum az izgalomtól izzadtam egy kicsit, hiszen a közel 2000 fős mezőny látványa engem is sokkolt. Az úszástól féltem a legjobban, hiszen mondhatni az egy lukas számom, de utólag elmondható ezt élveztem a legjobban. A kicsit több mint 40 perces fürdőzés után, jöhetett a bringa. Gondoltam ezzel nem lesz gond, de ez nem bringa verseny hanem triatlon és itt nincs szélárnyék, itt nem lehet pihenni. A hőség és dimbes-dombos táj tartogatott meglepetéseket számomra és az általam megálmodott 3 órás időt nem is tudtam tartani és pár percet a otthagytam. A futás a legerősebb számom, hiszen a Strucc Futóklubbal és egyéniben is számos versenyen jó eredményeket értem el. A képlet sajnos megdőlt, hiszen közel 4 órás sportolást követően egy 1 óra 30 perces félmaraton elérhetetlennek tűnt. A nagy meleg és a nem megfelelő frissítés miatt egy szolid futást követően közel 6 órás küzdelem után sikerült célba érnem. Összességében elmondható, hogy elsőre összejött, amit megálmodtam.

akos01     akos2     akos3

Nem felejtem el ezt a versenyt, hiszen rengeteg pozitív élményt adott, előrevetítette jövőbeli céljaimat és még jobban meggyőzött arról, hogy igen is van keresnivalóm a triatlon világában. Köszönöm mindenkinek, aki bízott bennem és támogat utamon. Folyt köv…

2018.05.20.

A háromfős váltókban is érdekeltek voltunk, a Zártosztály Racing Team csapatát a futóklubból a Domonkos tesók erősítették, Petya így értékelte a versenyt:

Úgy kezdeném, hogy a tavalyi 6-12 fős ultrabalaton erős mezőnyben sikerült a Strucc futóklubnak egy kiélezett versenyben a parádés 3. helyezést elérni. Már akkor felmerült bennem, hogy jó lenne elindulni egy még nagyobb kihívással járó küzdelemben, ami 3 fős csapatban valósult meg. Mivel a strucc futóklubból ketten voltunk a csapatban és a harmadik társunk  nem klubtag, ezért egy másik jól bevált csapat névvel vágtunk neki a 221 km-es távnak (Zártosztály RacingTeam). A rajtunk 9 óra 8 perckor indult Domonkos Robi vezetésével egy laza 23,5 km-es távval, sunyi emelkedőkkel, 25-27 fokos melegben. Azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy Robi és jómagam hosszabb távokat vállalunk és négy alkalomnál többször nem nagyon szeretnénk futó cipőt húzni, Palsa Feri barátunk pedig rövidebb szakaszokat preferálta (kb 8-10 km), és a tervben az is benne volt, hogy olyan 4:50 körüli kilométerekkel fogjuk végigcsinálni a versenyt, ami kb olyan 17 óra 50 percre jött volna ki. Nem nagyon mertünk jobb időt tervezni mivel még egyikünk sem futott 42-45 km-nél többet 1 nap leforgása alatt. Nagyon jól ment a csapatnak a váltás és a futás, mindenki brutálisan jól csinálta dolgát, annak ellenére, hogy a hőmérő higanyszála azért néhol 30 fok fölé kúszót. A frissítő pontok igen jól szervezettek voltak és mivel 3 fővel indultunk ugyan abból a frissítésből kaphattunk, mint az egyéni indulók. Ami komoly segítségnek számított, az az 5 meleg étel pont, ahol be tudtunk tankolni krumplis és sajtos tésztából, húslevesből. Ezek mind nagyon jól estek miután elhagytuk a 120. kilométert és már nem kívántuk a szendvicset, a banánt sós vízzel, úgy hogy még mindig volt hátra 100 km. A tempónk folyamatosan a 4:30-4:40 tartományban mozgott, a tervnél jóval gyorsabbak voltunk, az sem számított, hogy már 40-50 km volt a lábunkba és még a késő délutáni órákban is 25 fok körül volt. Egyszer csak elértük a 160.kilométert, amikor megszólított futás közben egy versenytárs és azt mondta, hogy valószínűleg velünk versenyeznek. Beszélgettünk egy-két kilométert, aztán váltottak és jött a csapattársa. Vele is volt még egy kis beszélgetés, de mikor megtudtam, hogy a 2. helyért versenyzünk már nem volt kérdés, hogy én inkább a második szeretnék lenni a csapatommal. Felvettem a nyúlcipőt és azt gondoltam, hogy a verseny csak most kezdődik. Kicsit átvariáltuk a szakaszokat, hogy Robinak ne kelljen negyedik alkalomra egy 18 km-es távot futnia. Onnantól kezdve mindenki rövidebbeket és gyorsabbakat futott, pedig a lábaink már ólom nehezek voltak,  de mindig elindultunk valahogy, aztán megint elkaptuk a fonalat újra és újra, míg meg nem láttuk a célvonalat és végül 17 óra 2 perccel teljesítettük a 221km távot. Azt még meg kell említenem, hogy a versenyre 20 órás időt adtunk meg és a szabályzat úgy szólt, hogy ha ettől 30%-kal jobbat futunk, akkor kizárnak a versenyből. Ez azt jelentette, hogy ennél a nagyon jó időnél is tudtunk volna jobbat, de a második hely így is nagyon szépen összejött. A rivális csapatot 30 perccel magunk mögé tudtuk utasítani. Ezúton szeretném megköszöni az egész csapatnak a nagyon sikeres szereplést és szeretném megemlíteni, hogy ez a sikeres szereplés nem jött volna össze a biciklis kísérőink fáradhatatlan munkája nélkül, akik egyben az autós pilótáink is voltak. Név szerint: Sastin Róbert, Kovács Péter és Szenthe Kálmán.

Csapattagok: Domonkos Péter, Domonkos Róbert, Palsa Ferenc

ub4     ub5     ub6

2018.05.16.

A hétvégén rendezték az egyik legnépesebb hazai futóversenyt XII. Ultrabalatont. Az egyéni teljesítőkön kívül 1292 csapat vágott neki a Balaton körbefutásának. A Strucc Futóklub tizedszer indult ezen a versenyen. Az útvonal szokás szerint a Club Aligából indul körbe a Balaton körül, az északi parton a Káli medence dombjait követve, így a táv 221km, 1400m szintkülönbséggel.

A szabályok szerint a csapat létszám 2-től 12-ig választható. Idén új kihívást keresve öten vágtunk neki a távnak. A csapattagok: Dr. Várallyay Zoltán, Kelemen István, Printz Ákos, Takács László, Vincze Csaba. A futók reggel 4-től délután 4-ig folyamatosan rajtolva elárasztották el az egész Balaton partot. Mi 11-kor rajtolva, hajnal 3-kor értünk célba 16 óra 11 perces idővel, ami az abszolút 11-ik helyet, az ötfős csapatok között pedig a dobogó 3-ik fokát jelentette.

Szép májusi nyárban, gyönyörű tájakon, nagyon jó hangulatban töltöttük el a hétvégét. Élményekkel tele, lelkileg feltöltődve, és persze fáradtan tértünk haza. Ide biztosan jövünk jövőre is.

ub1     ub2     ub3

2018.05.07.

Printz Ákos írása:

A hétvégén került megrendezésre a hagyományos Sri Chnimoy futó fesztivál Győrben. A lelkes résztvevők a „terep” futáson 4 különböző távon mérhették össze erejüket. A futás a mondhatni szokásos útvonalón haladt, a távtól függően kellet körözni a győri Püspökerdőben. A nagy futóversenyek hangulatához képest idén is egy családias futóközösség gyűlt össze és a verseny névadójának szellemiséghez igazodó hangulat fogadta a résztvevőket. A Strucc Futóklubot idén a félmaratoni távon Dovánczki Imi és jó magam képviseltük, Retek Zoli a király kategóriában az 50 km futásban mérte össze erejét. Előzetesen a korábbi hétvége futó eredményeihez hasonló teljesítményt vártam el magamtól, melyhez a 4:15/km lett volna szükség. A körözés során a győri Altrichter testvérekkel próbáltam tartani a tempót, de be kellett látni, hogy ez egy „terep” verseny, így a körülmények nem ugyanazok, mint egy klasszikus utcai félmaratoni versenyen. Az utolsó kilométereken próbáltam hajrázni, hogy az ezüst érem meg legyen, de 12 másodperccel így a dobogó legalsó fokára „szorultam”. Külön gratulálok Iminek aki kategóriájában az első helyet szerezte meg, természetesen kutyusa társaságban. 

gyor01     gyor02

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500