Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2017.05.07.

gomb

  

egyszazalek

viragzo varos evszamnelkul logo

 

rsz greiner logo

Agrowirt Logo Color

 

6 mofem logo

 

virpay logo

otproba

 

For top

 

smr

 

pw logo

 

ufmlogo2

 

high5

 

lajtaszig honlap

 

marathon dent

  

 

wb jpg

 

superinfo

 

chiccologo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2017.05.09.

A sorban a 14. volt az idei, de mégis egy teljesen új verseny. A februárban átadott UFM Aréna lett a versenyközpont és ez mindent megváltoztatott. Az eddigi rutinokból alig használhattunk valamit, szinte mindent elölről kezdtünk. Új helyszín, új útvonalak, a 2 mért versenytáv helyett három. Ebben az évben több időt töltöttünk a rendőrségen az útvonal biztosítással, illetve az útvonalak egyeztetésével, mint az elmúlt 6-8 évben összesen. Igyekeztünk emelni a lécet minél több szolgáltatással, ebben sokat segített maga a sportcsarnok a saját infrastruktúrájával. Nem sikerült minden tökéletesen, ezt mi pontosan tudjuk. Ebből voltak olyan dolgok, amit a futók is érzékeltek, és voltak olyanok, amit csak a mi sas szemünk szúrt ki, de nem volt zavaró jelenség. Tavaly 924 regisztrált versenyzőnk volt, idén átléptük a bűvös 1000-t és 1194 volt a végállomás.

Nagy köszönet Mosonmagyaróvár Önkormányzatának, külön kiemelnénk Dr. Iváncsics János alpolgármestert, akit idén már a résztvevők között is köszönthettünk. Köszönjük az összes támogatónak a segítséget, itt is megemlítenénk a két legnagyobbat, a névadó Greiner Bio-One Hungary Kft-t és az Agrowirt 2003 Kft-t. De ami mindennél a fontosabb, köszönjük Nektek, KEDVES FUTÓK, hogy eljöttetek és megtiszteltetek a bizalmatokkal bennünket. Mi igyekszünk ezzel élni és nem visszaélni. Várunk Titeket jövőre is, mert verseny lesz 2018-ban is Mosonmagyaróváron, következik a XV. Szigetköz Félmaraton.

2018

2017.05.08.

XIV. Greiner Szigetköz Félmaraton

ONLINE EREDMÉNYEK

14 agnitiming logo

 

2017.04.17.

Újra Olimpiai Ötpróba. A most indult négyéves ciklus legjobbjai a Tokiói Olimpián szurkolhatnak majd személyesen a magyar csapatnak. Ebben az évben hat sportág, 52 eseményén lehet majd pontokat gyűjtögetni. 17 futóverseny szerepel a programban, 8 budapesti és 9 vidéki helyszínnel. Az a megtiszteltetés érte a mi kis futóversenyünket (talán már nem is olyan kicsi), hogy részesei lehetünk a sorozatnak. A XIV. Greiner Szigetköz Félmaraton az egyetlen észak-dunántúli futóversenye az Ötpróbának! Nálunk két távon kaphatnak pontot a résztvevők, félmaratonon 4, 10 kilométeren 2 pont jár a teljesítésért. Az Ötpróbával kapcsolatos regisztrációról és részvétellel kapcsolatban az Ötpróba honlapján találhattok információkat, amit a logóra kattintva érhettek el.

otproba

2017.04.12.

A várható nagy létszám miatt egy nagyon kis mértékben módosítottuk a Szigetköz Félmaraton 3 kilométeres útvonalát, hogy még biztonságosabban futhassatok.

3km 0411

2017.04.11.

A tavasz legnagyobb magyarországi félmaratoni futóversenyét rendezték Budapesten az elmúlt hétvégén, a Vivicittát. Három Strucc volt jelen az eseményen, ami a fiúktól két top 100-s eredményt hozott a több mint 8000 nevezőből, Seiwerth Anna pedig remek egyéni csúcsot futott. Eredmények:

vivicitta eredmenyek

Takács Laci beszámolója: A tavaszi félmaratonok nyitányaként évek óta indulok ezen a versenyen. Az utolsó héten meglepetésként ért, hogy idén nem a Margitszigeten, hanem a Városligetben lesz a rajt a szokásos 9 helyett 10 órakor. Egyik változásnak sem örültem. Parkolóhelyet csak jóval messzebb találtam, pedig időben érkeztem. Mindössze négyen neveztünk a Strucc Futóklubból, végül Printz Ákos előző napi sérülése miatt csak hárman álltunk rajthoz. Ennél azért nagyobb érdeklődést érdemel ez a verseny, melyen több mint 80 országból 6864 egyéni induló ért célba. Hiba nélküli, profi rendezés volt minden szinten. Sorban állás sehol, minden a helyén volt, még az időjárás is. 
A rajtnál nem kellett tolongani, a tervezett iramra hamar ráálltam. Inkább óvatosan, mert a tavaszi gyorsító pályaedzések elmaradtak és tudtam, hogy nem vagyok olyan felkészült, mint tavaly ilyenkor. A táv első felében gyorsan peregtek a kilométerek, viszonylag könnyedén ment. A budapesti közönség egyre nagyobb létszámmal biztatta a futókat, emellett sok zenei pont is volt. Az útvonalat sem mondanám nehéznek, a két hídon és két fordítón kívül a szokásos Nyugati téri felüljáró keményített be. A táv második részében már nehezebb volt tartani a felvett egyenletes tempót, és a végén ott volt az a fáradtság, aminek nem kellett volna jönnie. Így a hajrá csak arra volt elég, hogy ne lassuljak le. Nem számítottam komoly eredményre, így ennek az időnek is örültem.

vivicitta2017

2017.04.05.

Ragyogó, szép napos, az évszaknak megfelelő időjárásnál jóval melegebb idő volt a hétvégén nagyon sokak örömére. De aki szlovák főváros aszfaltját koptatta vasárnap, annak drasztikusan más volt a véleménye a napsütésről. A Strucc Futóklub három versenyzője is indult a Pozsony Maratonon és ők nem lelkendeztek az irreális maratonfutó miatt. A meleg, szeles versenyen elég küzdelmes lett a versenytáv leküzdése, de mindhárman sikeresen megoldották a feladatot, sőt Farkas Imi egy szép egyéni csúccsal is megajándékozta magát. Strucc eredmények:

341. Retek Zoltán 3:40:30
408. Dr. Farkas Imre 3:45:08
464. Palkovits Attila 3:49:06

 

pozsony2017

2017.03.26.

Ha egy mondatban kellene összefoglalni: Első verseny tökéletes szervezéssel.
Olyan színvonalas rendezést kaptunk ezen az ingyenes nevezésű versenyen, amin igencsak meglepődtünk. 10:30-kor volt a 13 km-es táv rajtja, ekkorra már a nap is szépen kisütött. Jánossomorját elhagyva az útvonal terepre váltott, az egyenetlen földúton a gödrök kerülgetése nem volt könnyű. Viszont a kilométereket pontosan kijelölték és féltávnál frissítőről is gondoskodtak. Az egyértelmű útvonal kijelölés mellé kerékpáros felvezetőt is kaptunk. Na és az elmaradhatatlan szelet visszafelé. Célba érkezés után is bőven jutott még a frissítőből, kulturált öltözési és zuhanyozási lehetőséget biztosítottak a szervezők. Köszönjük Bognár Lászlónak és csapatának!

A Strucc Futóklub kivette részét a 185 indulóból és az eredményeket illetően sem kellett szégyenkeznünk:

 

Név idő abszolút kategória
Takács László 48:55 2 1
Domonkos Péter 49:29 3 2
Domonkos Róbert 53:12 7 4
Vincze Csaba 55:19 11 3
Printz Ákos 55:25 12 8
Csapó András 55:38 13 9
Ősze Gábor 56:25 15 4
Dr. Várallyay Zoltán 56:41 16 11
Retek Zoltán 59:02 22 2
Dovánczki Imre 59:24 24 4
Dr. Tóth Attila 1:05:03 49 24
Seiwerth Anna 1:06:04 6 4
Dr. Farkas Imre 1:06:04 54 6

 

A 18 év alatti korosztályában első helyezést ért el a mindössze 12 éves Várallyay Barnabás 1:02:37 idővel. Gratulálunk ehhez a fantasztikus eredményhez!

 

hansag02

2017.03.13.

Amikor egy új versenyre megyünk, mindig van egy kis fenntartásunk, biztos olyan lesz, aminek leírták? A megérkezésünk után ezek az aggodalmak gyorsan elszálltak. A helyszín Budakeszi, egy helyi gimnáziumban volt a versenyközpont. Kiváló körülmények, minden a helyén, megfelelő kiszolgálás. Hárman a Struccból terepfutni jöttünk ide, a három versenytávból a legizmosabb 31,2km-t választottuk, ami mellesleg még 900m szintkülönbséget is tartalmazott. Ennek a versenynek a rendezési színvonala egy lépcsővel feljebb van, mint amiken eddig voltunk, többnyire a Bakonyban. A leghosszabb táv rajtolt legelőször, fél tízkor, és pár száz méter után már a Budai hegyekben futottunk. János-hegy, Libegő, Üttörő vasút, Erzsébet kilátó, nagyon szép környék, Majd az útvonal Budaörs felé vezetett, fel lépcsőztünk a Kő-hegyre, vicsorogtunk a 16 %-os emelkedőnek. Kimondottan jól futható volt az terep, szinte sárral nem is találkoztunk, de a nagy szintkülönbség azért nagyon megterhelte a szervezetünket. Szép környék, remek szervezés, hibátlan útvonal kijelölés, biztosan jövünk ennek a csapatnak erre, vagy más versenyeire. Eredmények:

17 Palkovits Attila 3:06:06
53 Kelemen Attila 3:44:22
55 Dr. Farkas Imre 3:45:19

 

wadkanzkeszi

 

2017.02.14.

Jánossomorjai futóbarátainktól kedves meghívót kaptunk. Március 25-n rendezik meg futóversenyüket, a Hanságfutást. Szeretettel várnak minden futni vágyót. A képre kattintva elérhető a versenykiírás, nevezési díj nincs, de nevezni szükséges a versenyre. Minden résztvevőnek jó futást kívánunk.

hansagfutas

2017.02.12

Közzétettük az első rajtlistákat, amiket minden hétvégén frissíteni fogunk.

Rajtlista 21,1 km

Rajtlista 10 km

Rajtlista 3 km

2017.02.10.

Kedves Versenyzők!

Szeretnénk felhívni a hölgyek figyelmét, hogy az idei évtől részükre női fazonú, női szabású pólót adunk minden versenytávon a rajtcsomagban. Légy szíves vegyétek figyelembe ezt a nevezéskor, a pólóméret választásnál. Aki már leadta a nevezését, és úgy érzi, hogy rossz méretet adott meg, írjon nekünk egy email a jó pólómérettel a struccfutoklub@gmail címre, és mi javítjuk az adatbázisban. A rajtcsomag átvételkor nem lesz cserére lehetőség. Mellékeltünk egy mérettáblázatot a választáshoz.

polo meretezes

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500