egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2018.07.30.

Az év leghosszabb napja, ez a verseny egyik fő szlogenje. Hát tényleg hosszú, egy ironman verseny soha sem lesz rövid és könnyű, ami a világelitnek is gyenge nyolc óráig tart. A három összetevőt külön-külön sem egyszerű teljesíteni, 3800m úszás, 180km kerékpár, 42km futás, egymásután pedig kimondottan embert próbáló teljesítmény. Ma Magyarországon kb. 3000 fős tábor mondhatja magát vasembernek.

Idén hat egyéni versenyzővel indultunk, Farkas Imre, Horváth Csaba, Horváth Levente, Kelemen Attila, Palkovits Attila és Szentesi Nándor, illetve Seiwerth Anna révén egy háromfős lány váltóban is érdekeltek voltunk. Újra Kaszón volt a táborhelyünk, innen ingáztunk mindenfelé.

Nem indult jól a reggel, dörgés, villámlás és eső ébresztett minket. Esőben depózni nem olyan nagy élmény, de akkor ez rendeltetett. A rajtnál nem esett, így 602 versenyző vetette magát a Gyékényesi bányató 24,4 fokos vizébe Vangelis zenéjére. A bringa elején újra kaptunk egykis égi áldást a nyakunkba, nem volt veszélytelen a kerékpár ezen része a vizes, sokszor sáros úton. Az első kör végére, mire Nagyatádra értünk egész jól elkezdett felszáradni az aszfalt, de ekkor még borús volt az égbolt. Aztán jött a rémálom, elkezdett sütni a nap. Meleg, párás idő nagyon amortizálta a mezőnyt. A futásra elérte a hőmérő higanyszála a 30 fokot, a Rinya patak feletti hídon megint olvadozott az aszfalt. Egy ilyen verseny mindig küzdős, mi is dacoltunk az időjárással, de alapvetően saját magunkkal, a vége felé már csak célkapu elérése tartja a lelket a versenyzőkben.

Igazán a most debütáló Horváth Csabiért szorított a csapat. Azt azért nem mernénk leírni, hogy agyon edzette magát, de készült, amennyire tudott. A péntek esti utolsó fejtágító hasznosnak bizonyult, mert másnap megvalósította a hibátlan versenyt fogalmát, tökéletesen kontrolállta az eseményeket, az odavitt edzettségi állapotból kihozta a maximumot, és ezzel a gyarapította a Strucc Futóklub ironmanjeinek, nem kicsi számát. Sajnos Nándinak nem sikerült a célba érés, de csapat többi tagja, okos versenyzéssel biztosan gyűjtötte be az újabb finisher érmét. A csajok is remekül mentek, simán behúzták 11 óra alá a váltó idejét, nagyon ügyesek voltak. Másnap az eredményhirdetés után nagy örömmel indultunk haza egy fantasztikus hétvége után.

 nagy4  

nagy1     nagy3

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500