egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2018.09.20.

A világ talán leggyorsabb pályája, idén is három Strucc indulóval. Takács Laci elképesztő időt futott 2:42:59, Printz Ákos hozta a kötelezőt 3:27:03, és Vincze Csabi sikeresen debütált maratoni távon 3:58:34. Most következzen két résztvevő beszámolója:

Takács László:

Tavaly voltam először Berlinben, de már a verseny napján eldöntöttem, hogy jövőre megint itt szeretnék lenni és kicsit még faragni az eredményen. Komolyan vettem a felkészülést, az edzések alapján pedig úgy éreztem, a 2:45 elérhető lesz. 40.000 induló, gyors pálya, rengeteg szurkoló, kilométerenként zenei pontok, tökéletes német szervezés. Ez teszi számomra és valószínűleg a többi futónak is vonzóvá ezt a versenyt. A 9:15-ös rajtnál még kellemesen hűvös volt az idő, de aztán szépen kezdett melegedni. A rajtzónákat itt tényleg komolyan veszik, így már az elejétől torlódás nélkül sikerült felvenni az utazósebességet. A tervezettnél gyorsabban kezdtem, de mivel könnyedén ment, nem vettem vissza. Első alkalommal próbáltam ki a gél frissítést versenyen 22 és 34 km-nél. Viszont majdnem elrontottam az egészet azzal, hogy előtte nem vettem magamhoz ISO-t, csak vizet. Az 1:20:34 féltávnak nagyon örültem, de kicsit féltem is attól, nehogy baj legyen ebből 30 után. Tény, hogy 25-től már nehezebb volt tartani a sebességet, jobban kezdtem fáradni, mint tavaly. Legalább ennyire küzdelmesek voltak a 30 feletti kilométerek is. Sokat segített, hogy itt már tömegesen szurkoltak a nézők, sűrűsödtek a frissítők. A végét ekkor már nagyon vártam. A Brandenburgi kaput meglátva összeszedtem maradék erőmet, az utolsó kilométert megfutva két perccel terven belül, 2:42:59 idővel értem célba.  A tavalyi versennyel ellentétben most úgy érzem, ezen az eredményen már nem fogok tudni javítani.

Printz Ákos:

A mi kis csapatunk nem is a világcsúcsért érkezett, inkább mindenki a saját legjobbját kívánta megfutni. A körülmények ideálisak voltak a csúcsok megdöntéséhez, hiszen a rajtnál nem volt túl meleg és a befutó tervezett időpontjában sem számítottunk kánikulára. A rajtot a szervezők szakaszos indítással oldották meg, hiszen közel 45.000 ember elindítása nem egyszerű feladat. Csabi és én előzetes eredményeink alapján az E blokkból indultunk neki a 42 km-es távnak, a leggyorsabb Strucc, Laci a B blokkból. A versenyem az általam előre eltervezett koreográfia alapján zajlott a 30 km-ig, eddig tudtam tartani a 4:42/km-es tempót, hiszen az álmom előzetesen az volt, hogy lefutom a maratont 3 óra 20 alatt. A szokásos fal azért elért engem is, szerencsére nem olyan mértékben, mint amitől tartottam, de a pulzusom el kezdett szaladni felfelé. A táv további felében koncentráltam arra, hogy számomra elfogadható eredménnyel zárjam a napot. A Bradenburgi kapu látványa leírhatatlan volt, nem csak azért, mert egy építészeti remekmű, hanem azért mert azon átfutva az ember már látja cél vonalat. Fáradtan, de nagyon jó érzésekkel futottam le a maratont, egy nagyon jó csapattal. Külön köszönöm az összes támogatómnak, hogy segítettek a célom elérésében, illetve külön gratulálok Csabinak az első maratonjához és persze a leggyorsabb mosonmagyaróvári futónak Lacinak, aki fantasztikus volt. Külön említem és köszönettel tartozom Balázsnak Győrből az együtt futásért és hogy tartotta bennem a lelket, illetve edzőmnek Szabó Csabinak (Ensport), aki végig hitt bennem és támogatott.

berlin1     berlin2    berlin3

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500