egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2018.10.10.

A Strucc csapat különféle motivációkkal indult a versenyen. Tóth Attila egyéni csúcsért ment, Gyula élményfutást tervezett, Andris a Bátor Táborért futott, Bögi Attila a 30 kilométeres távval készült a jövőbeli maratonjára.

Magyarország legnagyobb szabású sporteseménye ez a fesztivál, a két napos versenysorozaton 33.500 nevezőt regisztráltak. Közel 7000 egyéni maratoni futó startolt el a Pázmány Péter sétányon felállított rajtvonalon. Szokatlan volt a helyszín, változott az útvonal és a rajtközpont is, mert a Városliget éppen felújítás alatt áll. A körülményekhez képest jól sikerült kiválasztani az új helyszínt, ami az ELTE Lágymányosi Campusa lett. De remélhetőleg jövőre visszaköltözünk az eredeti helyre, mert nekem hiányzott a hangulatos Andrássy út, a Hősök tere és a híres-hírhedt Nyugati téri felüljáró... :) Volt helyette rakpart, ami már nekem is túlzás volt, pedig bírom a monotonitást. Technikás pályát jelöltek ki: megmásztunk egy vasúti felüljárót, egy csomó hidat (Lánchíd, Szabadság-híd 2x, Árpád híd, Margit híd) és még macskakövön is kellett lavíroznunk. Az élmezőny itt tudja eldönteni a verseny végkimenetét, de nekünk hobbi futóknak minden emelkedő és fordító nagy kihívás és meríti a tartalékokat. Ezt persze mindenki tudja, aki Budapestet választja, mert a fővárosi versenyen nem tudnak és nem is akarnak gyors nyomvonalat kijelölni, tehát aki egyéni csúcsot akar futni, az ne ide nevezzen. Helyette egy gyönyörű pályán futhatunk, műemlékek és látnivalók sokasága kárpótol minden nehézségért. (Gellért-hegy, Lánchíd, Várkert Bazár, Budai Vár, Parlament) Az idei eseményre a megszokottnál kisebb csapat utazott a futóklubból, többen más helyszínen mérettek meg. (Berlin, Kassa)

Korán reggel indultunk, mert az utóbbi évekhez hasonlóan 9 órakor volt a rajt. Ez egy jó döntés, mert délben már 25°C-ra kúszott a hőmérséklet, ami október első hétvégéjén szerintem nem normális dolog, de sajnos ehhez hozzá kell szoknunk. Annyi szerencsénk mégis volt, hogy a táv elején felhős idő volt, utána viszont nemcsak a kilométerekkel kellett megküzdenünk, hanem a napsütéssel is. A fotósok viszont nem panaszkodtak az új helyszín és napsütés miatt, mert így teljesen más szemszögből és irányból tudtak képeket készíteni. A szervezés és a körülmények most is hozták a magas színvonalat, ezért megéri Budapestre utazni. A zenei pontok, a frissítők és a szurkolók mind-mind hozzátettek a különböző távon induló futók sikeréhez.

maraton2      maraton1

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500