egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2019.03.11.

Farkas Imi beszámolója: idén első alkalommal vettünk részt az Ensport terepmaraton futóversenyen. Ketten Palkovits Atival képviseltük a Struccokat az eseményen. Tatabányától nem messze, a Vértesben futottunk, a rajt és a cél is Szár községben volt.
Több távon lehetett indulni, mi a félmaratont (20,5km, 360m szint) vállaltuk Atival. Nem teljesen egészségesen, de annál lelkesebben rajtoltunk el 10 órakor, a helyi sportcsarnok parkolójából. Az első két kilométer enyhe emelkedővel indult, majd amint elhagytuk a falut s beértünk az erdőbe, egyre meredekebb lett a pálya. A negyedik kilométertől már erős emelkedővel kellett megküzdenünk, sok futó itt már gyalogolni kezdett. Ezt a szakaszt elhagyva a táj  jól futhatóvá vált, ugyan kisebb-nagyobb szintkülönbségek voltak, de ez innen a továbbiakban nem jelentett különösebb nehézséget. Esőt nem kaptunk, a talaj nem volt felázva, itt-ott voltak mélyebb gödrök, pocsolyák ugyan, esetenként kisebb sziklás szakaszok is, de összességében nem lehetett okunk panaszra.
Két helyen volt frissítés, ahol megtölthettük kiürült kulacsainkat, s mivel kötelezően mindenkinek kellett vinni magával fél liter folyadékot, ezért ennyi frissítés szerintem elég is volt a tíz fokban. A verseny utolsó szakaszán már szinte csak lefelé kellett futnunk, azért ez nem esett rosszul. Végül célba érve, nyakunkba akasztották a szép befutóérmet, s elfogyasztottuk a jól megérdemelt és kivételesen jól sikerült gulyáslevest. Szép, szerintem viszonylag könnyen futható távja volt ez a versenynek, aki unja már az aszfaltos, utcai versenyeket, annak ajánlom, próbálja ki egyszer a terepfutást, akár itt, jövőre.
Eredmények:
Palkovits Attila 1:53:59
Farkas Imre 1:57:46

vertes1    vertes2    vertes3

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500