egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2015.08.05.

XXXII. Vértes Volán Tatai Minimaraton – 2015.08.01

Első alkalommal vettem részt ezen a versenyen, pedig ez már a sokadik kiadása a Tatai Minimaratonnak. Tartottam a melegtől, mivel nyáron a délután 4 óra általában nem az ideális időpont a futásra. Viszont a táv csak fele a két héttel ezelőtti Győr-Lipótnak.

A Strucc Futóklubból ketten neveztünk Domonkos Petivel. Én már dél körül megérkeztem a családdal, kényelmesen felvettem a rajtszámot és volt időm gyönyörködni a tó szépségében. Aztán kaptam néhány hasznos infót is az egyik szervezőtől, megtudtam, hogy csak 12,2km lesz a táv, hol lesz nagyobb emelkedő, és hogy a rajtnál nem árt előre állni a torlódás miatt. Elmondta, hogy a kilométereket autóval mérték ki. (Ezt később megtapasztalhatta mindenki, mert pontatlansága még a tavalyi Szigetköz Minimaratont is jócskán felülmúlta).

Idén rekordlétszámú, 937 egyéni nevező volt. Melegítésnél azon gondolkodtam, hogy fogunk elférni a keskeny tó körüli sétányon, hogy fogjuk kerülgetni a rengeteg sétálót. Szerencsére ez egyáltalán nem okozott problémát, mintha összebeszéltek volna az emberek, a verseny alatt mindenki lement az útról és kiváló közönségként bíztattak. A 26 °C körüli hőmérsékletre sem lehetett ráfogni, hogy hátráltatott volna. A rajt jól sikerült, az első kilométerek után vissza kellett venni kicsit, mert ahogy lenni szokott, a meglóduló tömeg magával ragadott. 3:45-ös tempót terveztem, sikerült is erre beállni. A frissítésre nagyon is odafigyeltek, az árnyékos részeken sem nélkülöztük a vizet, de a táv második, napos felében minden kilométeren volt frissítő. Nekem elég volt egy korty, a többit pedig a fejemre öntöttem, ha már így felkészültek.

Petivel együtt futottam kb. 8 km-ig, szépen daráltuk be az előttünk lévőket. Féltávnál már egyikünk sem érezte komfortosnak ezt a tempót, de igyekeztünk nem lassítani. Később kezdett visszajönni az erő és tovább lendített még a közönség. Mindig akadt egy-egy utolérhető futók is előttem. A véghajrára maradt még erőm, szinte jólesően értem célba. Elmentünk együtt levezetni a tóparton, olyan szép volt a környezet, hogy legszívesebben futottam volna még egy kört – na jó, inkább csak egy felet. Én már jövőre is beterveztem ezt a versenyt, higgyétek el, már a látványért is érdemes!

Eredmények:

Takács László             45:28               abszolút 17. hely,  kategória    1. hely

Domonkos Péter         46:02               abszolút 19. hely,  kategória  10. hely

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500