egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2015.08.17.

A Tatai Minimaraton után ez a verseny is először került fel idén nyáron a versenynaptáramba. Meleg, emelkedők, csupa olyan kihívás, ami jól jöhet az őszi félmaraton felkészüléséhez. Ahogy beértünk Sokorópátkára, már látszott a szervezők igyekezete, útbaigazították az autósokat a versenyközpont felé, szinte minden kereszteződéshez odaállítottak valakit. A parkolás sem volt egyszerű a szűk főutcában, de ezt is ügyesen, dugók nélkül levezényelték. A rajtszám felvétel gyorsan ment, de az öltözést, WC-t, csomagmegőrzést mindenki úgy oldotta meg, ahogy tudta.

Először a 300m-es gyerekfutam rajtolt, kicsit hasonlított ez a versenyszám a Szigetköz Minimaratonon megszokotthoz. Hatéves Fanni lányom személyében ezen a távon is képviseltük a Strucc Futóklubot. Ők is kaptak motoros felvezetést és egy jókora emelkedőt a célkapuig tartó futamhoz, de az ajándékcsomagért megérte a fáradtság.

sokoro002     sokoro013     sokoro016

Tíz órakor indult a félmaraton, majd tíz perccel később a 4 és 8 km-es verseny. Ekkorra már jó meleg volt, de meglepetést nem okozott, mint ahogy a faluból kiérve az egymás utáni emelkedők sem, mivel a rutinosabb versenyzőktől tudtam, mire lehet itt számítani. Csak azzal nem kalkuláltam, hogy a rajtnál buktam egy hatalmasat, az éles aszfalt végigszántotta a térdeimet, könyökömet, tenyeremet. Első gondolatom az volt, hányan fognak rám lépni, és fel tudok-e állni a mögöttem meginduló tömegben. Nagyobb baj szerencsére nem lett, de már az első méterektől vérző spártai harcosként vettem fel a küzdelmet. Néhány kilométer után beállt a tempó, Kiss Zsanettel együtt futottam a teljes távot. Ez így nagyon jó volt, mert egyedül menni nem szeretek és ahhoz kevesen voltunk, hogy megfelelő bolyhoz lehessen csatlakozni. Szép volt az erdőben vezető útvonal, helyenként még árnyékot is kaptunk. A kilométer kijelölés pontos volt és a három kilométerenkénti vizes frissítőt is jól be lehetett osztani. 10,5 km után jött a fordító és ugyanazon az útvonalon vissza. Gondoltam, a második szakasz sokkal könnyebb lesz a lejtők miatt, de azért erre is jutottak emelkedők, amik egyre nehezebben mentek.Visszafelé már elég nagy volt a távolság az előttem és mögöttem futóhoz egyaránt, hogy a sorrenden bármi is változzon. Végigküzdve a cél előtti 500 m-es emelkedőt, Zsanettel egymás mellett értünk be, ami számára a második helyezést jelentette.

A három távon egyébként 415-en értek célba, ebből 153-an félmaratonon. Az esés következményeitől eltekintve élveztem a versenyt, nagyon jól be tudtam osztani az erőmet. Volt egyfajta hangulata az egész rendezésnek, amiért érdemes volt eljönni. A Strucc Futóklubból öten versenyeztünk Sokorópátkán. Korosztályos értékelés nem volt, de Kiss Anikó a nők 4 km-es versenyének második helyezettjeként állhatott fel a dobogóra. Abszolút nemenkénti eredmények:

4km

Kiss Anikó      17:13   (2. hely)

Félmaraton:

Takács László             1:26:36              (4. hely)

Domonkos Péter         1:29:02              (6. hely)

Domonkos Róbet       1:34:46            (15. hely)

Dr. Tóth Attila           2:08:14            (88. hely)

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500