egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2015.12.21.

Újabb terepfutó félmaraton a Bakonyban, jó kis hegymászos, 400m szinttel, félmaratonon 87, a rövidebb minimaratonon 57 célbaérkezővel. Strucc abszolút félmaraton eredmények:

4. Takács László 1:33:56

16. Kelemen Attila 1:44:43

Takács László élménybeszámolója:

A futóklubból Kelemen Attilával ketten indultunk a félmaratoni távon, nekem ez volt az első terepfutó versenyem. A hegyektől nem féltem, a sártól és a kövektől inkább. A meteorológia nem jelzett esőt a hétre, gondoltam nem lesz probléma a pályával. Aztán kicsit másképp alakult az időjárás…

Másfél órával a rajt előtt értünk Porvára, akkor még nem volt sor a nevezésnél és az öltözőben. Később már komoly tömeggé nőtte ki magát a kb. 144 induló a helyi általános iskola szerény lehetőségei között. Nem volt hideg, de a hegyoldal elég huzatos volt. A 11 órás rajthoz jelképes bemelegítés után álltunk be a falu egyik utcájában. Hiába a szöveg, hogy csak egy jót edzeni jöttem, már az első méterektől magával rántott a versenyszellem. Annak ellenére, hogy tudtuk, csak a szalagokat kell figyelni a pályán, már az első kanyarban rossz irányba fordultam az első két futót követve. Szerencsére a mögöttem lévő még időben kiabált nekünk, így csak pár méterről kellett visszafordulnom, de az első két futó beszerzett vagy száz méter hátrányt. Így sikerült az élre állnom kb. két kilométeren keresztül. A táv első felében sok volt az aszfalt és nem voltak komolyabb emelkedők. Ez persze kedvezett számomra, de nem kellett sokáig várni, hogy arcomra fagyjon a mosoly. Vagyis inkább lefolyt, mert jött a Kőris-hegy és úgy leizzadtam, mintha nem is tél lett volna. Én, akinek már 10 fokban is kesztyűt kell húzni, most sapka le, cipzár kinyit, a szél pedig olyan jólesett, mint a nyári melegben.

A hegyre fel természetesen jobban ment a terepfutóknak, de volt olyan 50-100 méteres szakasz, ahol a mellettem futó tanácsára belegyalogoltunk, mert szerinte így gyorsabb. Hallgattam rá, közel a 180-as pulzushoz nem kellett kétszer mondania. (Addigra már ketten megelőztek, úgy láttam ők is így tettek.) Az időjárásra visszatérve, az egész heti esőzés megtette hatását, hogy a sárból is bőven kijusson a futóknak. Nem mindig sikerült a dagonyákat kikerülni, egy idő után már nem is törődtem vele. Csak arra vigyáztam nagyon, hogy ne csússzak el. Egyszer még így is sikerült, mikor egy gyalogtúrást próbáltam kikerülni…

Abban szerencsém volt, hogy egy hasonló képességű, nálam tizennégy évvel fiatalabb terepfutó sráccal a táv nagy részén együtt tudtunk menni. Nekem az aszfaltos rész ment jobban, a terepen pedig ő volt inkább otthon. A végére azért rendesen elfáradtam, a lábat komolyan igénybe vette a verseny. Abszolút negyedik helyezettként értem célba, 1:33:56 idővel.

17    20  

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500