Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE

strucclogo

 2021.10.03.

motherson 1

   


egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

Agrowirt Logo Color

 

villapark

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

Logo greiner bioone 2c RGB

 

lajtamag 1

 

For top

 

ufmlogo2

 

chio

 

GGE RGB

 

wb jpg

  

futura 

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2016.08.11.

Takács László, a Strucc Futóklub elnöke nyerte a II. CEP Fehérvár félmaratont. Egy kis beszámoló az ő tollából:

Az áprilisban elhalasztott versenyen Domonkos Petivel ketten indultunk a Strucc Futóklubból. A versenyközpont gyönyörű környezetben, a rajtcsomag osztás gördülékeny, volt öltöző is zuhanyzási lehetőséggel.

A félmaraton mellett a 7 és 14km, illetve a váltó is egyszerre rajtolt, így szép kis tömeg gyűlt össze délután ötkor. Nem volt túl meleg, a 3x7km-es pályán a házak közt még árnyékot is kaptunk. Elég tekervényes volt az útvonal, sok kanyarral és fordítóval. A belváros sétáló utcáján is végigfutottunk, így az utca közönsége is adott inspirációt.

Meglepő módon nem jelölték a kilométereket, az első kör végéig nem is tudtam, hogy hol tartok időben. Erősebben kellett kezdeni, hogy valakivel összeállhassak, mert gyorsan szétszakadt a mezőny. A második körben így is egyedül mentem, volt is néhány meleg helyzet. Akkor még nem tudtam, hogy első helyen futok, ugyanis akik előttem voltak korábban, ők rövidebb távon indultak. Felvezetés pedig csak az első körben volt. A sok kanyar miatt néhány helyen elbizonytalanodtam az útvonalat illetően, többször kellett kérdezősködni. (Petya sajnos letért a pályáról és három kilométerrel többet futott.) A sétáló utcába is izgalmas volt egyedül befutni a kisgyerekes családok és nézelődők közé, akik nem is tudták, hogy itt most futóversenyt zajlik. Csak a szerencsén múlott, hogy egy kisgyereket nem sodortam el.

A harmadik körben már nem volt ilyen probléma, mert az utolért futók sora mutatta az utat és egyben húzóerőt is jelentett. Az erős tempót még ekkor is tudtam tartani és éreztem, hogy most belül lehetek az 1:20-as nagy terven.

A cél előtt már mondta a speaker, hogy én vagyok az első befutó félmaratonon. De ennél is nagyobb öröm volt az időeredményt hallani (1:18:31), ami messze az eddigi legjobb eredményem.

Félmaratonon 350 férfi és 162 nő ért célba.

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500