egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2018.04.09.

Farkas Imi beszámolója:

Vasárnap, április 8-án rendezték a 18. Milánó Maratont. Miután megérkeztem, már szombaton átvettem a rajtcsomagot. Remek volt a szervezők munkája, annak ellenére, hogy sok induló nevezett, gyakorlatilag nem kellett sorban állni. Jutott még idő egy kis kötelező városnézésre és nyilván klassz tésztás helyet sem volt gond találni, a szénhidrát raktárak kötelező feltöltésére.

A verseny reggelén korán keltem, mivel a rajt helyszínére csak hosszadalmas biztonsági vizsgálat után mehettek be a versenyzők. Ezt előre közölték is velünk. Bő háromnegyed órán át várakoztam, mire sikerült átjutnom a detektoros kapun és az átlátszó csomagom tüzetes vizsgálatával is végeztek. A rajt előtt egy hegyivadász zenekar eljátszotta a vidám, pattogós olasz himnuszt, majd dudaszóra, piros-fehér-zöld konfetti esőben elrajtoltunk. Mintha a magyar futókat is köszöntötték volna!

Kellemes időben az első 10 km gyorsan el is telt. Talán túlságosan is gyorsan, elragadott a lendület és a nézősereg temperamentumos buzdítása. Szokatlanul nem éreztem a tempót, csak vitt a futás magával. Elfutottunk a Scala-nál, a Dóm előtt, végig a belvárosban, s bár nézelődni nem volt idő, azért azt megtapasztaltam, hogy a városmag nagy, hepehupás kőlapokkal van borítva, rengeteg a villamossín és a járdasziget. Folyamatosan figyelni kellett, bár a legtöbb helyen szervezők álltak és irányítottak. Aztán kisütött a nap, egyre melegebb lett, talán túlságosan is, s mire kijutottunk a San Siro Stadionhoz, addigra már eléggé éreztem, hogy bizony elfutottam az elejét. 5 kilométerenként voltak a frissítőpontok, víz, izo, narancs, keksz, a szokásos frissítés, 30 km-nél gélt is lehetett venni. 

Végül visszavéve a tempóból, elég küzdelmesen, meglehetősen meleg időben, 3:49 perccel értem célba. Szép befutóérem várt, hatalmas hangulat és kedves szervezők a célkapu után. Volt már jobb eredményem maratoni távon, de rosszabb is, viszont a verseny helyszíne, a fantasztikus nézősereg, a mediterrán hangulat megadta azt az érzést, amiért elutaztam ide.

milan1      milan2     milan3

 

2018.03.28.

Bögi Attila beszámolója:

2017.03.23-án hirtelen elhatározással, tavaszi erőfelmérés céljával beneveztem a Keszthely – Szigliget közötti Spuri Öböl Félmaratonra. Tavaly is jártam itt és ez a kedvenc balatoni részem. Az előzetesen regisztrált 750 futóból végül 550-en álltunk rajthoz, valószínű a télies időjárás miatt. Kb. 5 fok volt és elég erős észak-nyugati szél, ami azt jelentette, hogy végig szembe fog fújni. A nevezéshez adott rövidujjú pólót néhány csak néhány futó vette fel, azok is csak a hosszú fölé. Tavalyról tudtam, hogy ez nem olyan sík terep, mint a Kisalföld és meg kell küzdeni a szél mellett az emelkedőkkel is, de mivel itt nem volt különösebb célom, elvárás nélkül vágtam neki a távnak. A verseny ismét a balatoni bringakörúton zajlott teljes egészében. Néhány helyen mellette kellett futni a magas belvíz miatt, de ez jól elő volt jelezve. Eltévedni nem lehetett, sok volt a segítő és elég frissítőhely állt rendelkezésre. Ahogy előre számítottam rá a szeles és emelkedős részeken lassabb tempóban tudtam haladni.

Már nem számított se a hideg se a szél, mert mindenképpen melegem volt pedig nem öltöztem túl. A vége nekem továbbra is nehéz ahol a vár alatti parkolóba kell felfutni. A legtöbben itt már sétáltak, de féltem, ha megállok, már nem tudok itt újra elindulni. A tavalyi eredményemet közel 3 perccel megjavítottam, és mint utólag kiderült az 1:57:10-es időm az M50-es kategóriában a 4. helyet jelentette. Tetszik ez a futás itt a Balatonon, szerintem jövőre megint jövök

obol

2018.03.26.

Ha terepfutás, akkor Kelemen Ati.

Vasárnap újra Vértesben futottam, ezúttal egy félmaratoni távot. A legjobb hazai terepverseny rendező idei első versenye volt, négy távon, a terepfutó mezőny színe javával együtt. Nagyon szép útvonalon, kicsit hűvös, de igazi terepfutó idő volt. Szerencsénk volt egy kicsit a hőmérséklettel, mert éjjel kicsit megfagyott a talaj és a brutál sár helyett, csak normál terepfutós sár volt. Kiváló kiszolgálás, jó frissítés, hibátlan útvonalszalagozás, remek önkéntes csapat segítette a futókat, akiket megint nagyon szép érem várt a célban. Kimondottan jól éreztem magam, nagyon tetszett a verseny, az eddigiekhez hasonlóan edzésből futottam ezt is lehet, hogy pihenten is kellene már egyet, na majd legközelebb.

vtm1     vtm3     vtm4

2018.03.23.

IV. Gátőr futáson Farkas Imi járt.

A víz világnapja alkalmából rendeztek futóversenyt Győrben, ahol az óvári struccokat idén én képviseltem. A Széchenyi Egyetem mellett, a Bahnhof étteremtől indulva tettünk meg két kört, végig a töltéseken futva. A futás célja az volt, hogy felhívják a szervezők a figyelmet a gátak és az azokat létrehozó, karbantartó emberek fontos és áldozatos munkájára.
A verseny kétharmadát terepen teljesítettük, a maradékot aszfaltborítású töltéskoronán, a táv 10 km volt. Szeles, viszonylag hűvös időben 46: 49 perc alatt teljesítettem az órám szerint mintegy 9,76 km-t. A szervezők babgulyással kedveskedtek minden célba érőknek, ezen az ingyenes, családias, viszonylag kis futóeseményen.
Minden struccnak csak ajánlani tudom jövőre a részvételt!

gat1     gat2

2018.02.12.

Kelemen Ati a szombati versenyről:

Az alapozó időszak ötödik terepfutó versenye volt és a harmadik korosztályos dobogót sikerült begyűjteni, a Téli Margita terep félmaratonon. A januári drasztikus Szombathelyi sárdagasztáshoz hasonló terepre számítottam, de szerencsére csak az útvonal fele volt nagyon sáros, voltak egész tűrhető szakaszok is. A terepfutó specialisták szerint az nem is terepfutó verseny, ahol aszfaltos futócipőben végig lehet menni.1:54:35-ig élvezhettem a tájat Gödöllő és Domonyvölgy térségében, a 400m szintet tartalmazó 21,2km hosszú útvonalon. Nagyon szép tájakon, erdőkben futottunk, lankásabb, meredekebb lejtőkön, emelkedőkön és a gyengébb szalagozás ellenére sikerült eltévedés nélkül végigmenni. Folytatás márciusban két újabb terepfutival.

margita

2018.01.21.

Megnyitottuk a 2018. április 29-n megrendezésre kerülő  XV. Greiner Szigetköz Félmaraton online nevezési felületét. A versenyközpont helyszíne az UFM Aréna!

Három mért versenytávon várunk Titeket, Geriner 21km, Agrowirt 10km és a Virpay 3km. Ez mellett a tavalyihoz hasonlóan a kicsiknek lesz lehetősége 400m illetve 800m távon versenyezni.

A kedvezményes időszak március 18-ig tart, utána emelt áron április 21-ig van lehetőség a nevezés leadására.

Szeretettel várunk minden futni vágyót április 29-n Mosonmagyaróváron.

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

nevezes 2018 1

 

 

2018.01.03.

A XV. Greiner Szigetköz Félmaraton versenykiírása felkerült honlapunkra. A verseny időpontja: 2018. április 29.
Az idei évben is három versenytáv közül lehet majd választani: 21km, 10km, és 3km.
Nagy köszönettel tartozunk támogatóinknak, hogy lehetővé teszik, hogy a nevezési díjakat a 2017-s árakon tudjuk tartani.
Az on-line nevezési felületünket január 22-n fogjuk megnyitni.

A versenyt rendező Strucc Futóklub közhasznú fokozattal rendelkező sportegyesület. Ha teheted, ajánld fel személyi jövedelemadód 1%-át egyesületünknek (adószám: 18982112-1-08) amit non-profit szervezetként versenyünk minél magasabb színvonalon történő megrendezésére fordítunk. Köszönjük!

Jó felkészülést kíván a:

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub Sportegyesület

versenykiiras 2018

2019.12.25.

Folytatva a hagyományokat idén is futással búcsúztatjuk az évet. Szeretettel várunk minden futni vágyót az év utolsó napján délelőtt 10:30-kor. Ahogy tavaly is a Szilveszteri Futás helyszíne az UFM Aréna. Továbbra sem verseny, hanem egy kis beszélgetős örömfutás. Tempó nem számít, mindenki olyan sebességgel fut és annyit, amennyit akar. Az útvonalról készítettünk egy térképet, ami 2,5 km oda, majd vissza ugyanannyi, de lehet többet és kevesebbet is futni. A futás végén mindenki pogácsára és meleg teára a vendégünk.

szilveszter1

2019.11.19.

A hétvége másik Strucc eseményén hárman jártak, Csapó Andris értékelése:

Egy előre nem tervezett versenyen jártunk vasárnap. Domonkos Petya, Szentesi Nándi és jómagam úgy gondoltuk, hogy próbára tesszük magunkat Bécsben az Ernst Happel Stadion szomszédságában. Egy bécsi futóklub az esemény főszervezője, akik évente 10 futóversenyt rendeznek mindenféle távon a maratonig bezárólag. A pálya adja magát, mert a Práter forgalomtól elzárt tradicionális 7 kilométeres aszfaltcsíkján szállhatunk harcba önmagunkkal és az áhított célidővel.

leo1   leo2   leo3

Az idei fő futóeseménynek legtöbben az október végi Ljubljana Maratont választottuk a futóklubból, ami nekem életem legnehezebb versenye lett. Akkor úgy éreztem magam, mintha beigazolódna Churchill jóslata, miszerint "Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket!". Nem értettem, hogy miért nem megy és nem esik jól a futás, pedig a legjobb formában érkeztem a szlovén fővárosba. 15 fokkal melegebb volt, mint ami számomra ideális, de ez sem indokolta a magas pulzust és enerváltságot. Azt gondoltam, hogy egyszerűen csak felfalt a meleg és a nap. De attól még egy lassabb tempóban lehetett volna haladni a cél felé… Viszont féltáv után már nem is nevezném futásnak a produkciómat, mert 21 km-en keresztül csak vonszoltam magam és nem lendültem át a holtponton, futás-séta kombinációban teljesítettem a maradék félmaratont.

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500