egyszazalek

 

varoscimer

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2015.12.21.

Újabb terepfutó félmaraton a Bakonyban, jó kis hegymászos, 400m szinttel, félmaratonon 87, a rövidebb minimaratonon 57 célbaérkezővel. Strucc abszolút félmaraton eredmények:

4. Takács László 1:33:56

16. Kelemen Attila 1:44:43

Takács László élménybeszámolója:

A futóklubból Kelemen Attilával ketten indultunk a félmaratoni távon, nekem ez volt az első terepfutó versenyem. A hegyektől nem féltem, a sártól és a kövektől inkább. A meteorológia nem jelzett esőt a hétre, gondoltam nem lesz probléma a pályával. Aztán kicsit másképp alakult az időjárás…

Másfél órával a rajt előtt értünk Porvára, akkor még nem volt sor a nevezésnél és az öltözőben. Később már komoly tömeggé nőtte ki magát a kb. 144 induló a helyi általános iskola szerény lehetőségei között. Nem volt hideg, de a hegyoldal elég huzatos volt. A 11 órás rajthoz jelképes bemelegítés után álltunk be a falu egyik utcájában. Hiába a szöveg, hogy csak egy jót edzeni jöttem, már az első méterektől magával rántott a versenyszellem. Annak ellenére, hogy tudtuk, csak a szalagokat kell figyelni a pályán, már az első kanyarban rossz irányba fordultam az első két futót követve. Szerencsére a mögöttem lévő még időben kiabált nekünk, így csak pár méterről kellett visszafordulnom, de az első két futó beszerzett vagy száz méter hátrányt. Így sikerült az élre állnom kb. két kilométeren keresztül. A táv első felében sok volt az aszfalt és nem voltak komolyabb emelkedők. Ez persze kedvezett számomra, de nem kellett sokáig várni, hogy arcomra fagyjon a mosoly. Vagyis inkább lefolyt, mert jött a Kőris-hegy és úgy leizzadtam, mintha nem is tél lett volna. Én, akinek már 10 fokban is kesztyűt kell húzni, most sapka le, cipzár kinyit, a szél pedig olyan jólesett, mint a nyári melegben.

A hegyre fel természetesen jobban ment a terepfutóknak, de volt olyan 50-100 méteres szakasz, ahol a mellettem futó tanácsára belegyalogoltunk, mert szerinte így gyorsabb. Hallgattam rá, közel a 180-as pulzushoz nem kellett kétszer mondania. (Addigra már ketten megelőztek, úgy láttam ők is így tettek.) Az időjárásra visszatérve, az egész heti esőzés megtette hatását, hogy a sárból is bőven kijusson a futóknak. Nem mindig sikerült a dagonyákat kikerülni, egy idő után már nem is törődtem vele. Csak arra vigyáztam nagyon, hogy ne csússzak el. Egyszer még így is sikerült, mikor egy gyalogtúrást próbáltam kikerülni…

Abban szerencsém volt, hogy egy hasonló képességű, nálam tizennégy évvel fiatalabb terepfutó sráccal a táv nagy részén együtt tudtunk menni. Nekem az aszfaltos rész ment jobban, a terepen pedig ő volt inkább otthon. A végére azért rendesen elfáradtam, a lábat komolyan igénybe vette a verseny. Abszolút negyedik helyezettként értem célba, 1:33:56 idővel.

17    20  

2015.11.17.

12. K&H mozdulj! Balaton Maraton és Félmaraton

Csapó Andris beszámolója.

Hogy miért is vonzó számomra ez a verseny?

Talán az ideális futóidő? A jól futható, sík terep és kevés fordítóval tarkított pálya? Az őszi falevelektől hangulatos Balaton, ami teljesen más arcát mutatja ilyenkor, mint a nyári nyüzsgésben? Vagy a sok ismerős futó? Valószínűleg ez így együtt teszi komplett egésszé a versenyt. Ezen a hétvégén minden a futásról és a futókról szólt a siófoki Aranyparton. Már szombaton elkezdődött a hagyományos novemberi szezonzáró esemény, ahol összességében 5600 nevezőt számláltak. A versenyközpont a télen kiüresedett Balaton partján egy 160 szobás hotelban van, ami most is zsúfolásig megtelt.

Szombaton délelőtt 14 km, délután 7 km a táv illetve egy tavaly bevezetett újdonságként a félmaratont szombaton és vasárnap is le lehetett futni. Ebben az évben a 21,1 kilométerre neveztem, amit már hatodszor futottam Siófokon. Bár az útvonalon mindig változtatnak egy kicsit, de most is két kört kellett abszolválni: első kör a város platán soros utcáin, második a vízpart közelében. Szombaton szeles időjárás volt, ami vasárnapra már jóval barátságosabb légmozgásra szelídült, a 11 órai rajtnál 11 fokot mutatott a hőmérő. A megfelelő hely- és versenyismerettel álltam be a rajtzónába, bízva abban, hogy tudok javítani az őszi félmaraton eredményemen.

Októberben Kassán futottam maratont, ami értelemszerűen lassítja a tempót. Ráadásul nehéz kitolni a versenyszezont egészen novemberig, mert ez már a következő év alapozó időszaka. Ennek ellenére próbáltam motivált maradni és fenntartani a nyáron megszerzett tempót. Az edzésmennyiségben voltak elmaradásaim, viszont a kevesebb futás minősége jól sikerült. Az időjárás és a pálya nyomvonala is segített a tervezett sebesség elérésében, így a vége 1:32:47 lett. A táv első fele 46:50, a második 45:56 és egy nagy hajrával 4:10-es ezreket sikerült futni az utolsó két kilométeren. Fél perces javulás a szeptemberi eredményemhez képest. Bevált a taktikám (egyenletes tempó, kis gyorsulással), amit az 5 kilométeres idők is igazolnak: 22:05, 22:11, 22:10, 21:59. A versenyre hárman utaztunk, eredmények:

60. Csapó András 1:32:47 PB Strucc Futóklub
312. Dr. Tóth Attila 1:49:51   Strucc Futóklub
433. Bögi Attila 1:57:23 első félmaraton Mosonmagyaróvár

Amiért Siófokra mentünk, azt elértük, most jöhet a pihenés és az alapozás a jövő évi versenyszezonra.

IMG 20151115 101314   IMG 20151115 103953

2015.11.09.

Terepfutás, ez nekünk egy új fogalom, egy új elem a palettán. Eddig alapvetően az aszfaltot koptattuk futva, rengeteg félmaratonit és maratonit magunk mögött hagyva, illetve fél és egész távú ironman versenyeken is az aszfalt az úr. Tettünk egy kis kitérőt az egyik legszebb útvonalon haladó terep félmaratonra. Irány a Bakony, a Cuha völgy. Tudtuk, hogy csodaszép környékre jövünk, de amikor szembesül az ember a valósággal, nagyon jó érzések kerítik hatalmába. Remek, napos időjárás, 18-20 fok, az őszi erdő csak fokozta az élményt.

Na de menjünk sorjában. 11-kot elrajtolt a mezőny Zircről, kb. 200-n lehettünk. Egy kilométer után már az erdőben futottunk, az útvonal Porva-Cseszneki állomás felé vezetett, majd tovább Vinyére és Csesznekre. A Cuha völgy fenomenális volt, rengeteg kirándulóval találkoztunk. A Vinyéig tartó Cuha völgyben 11-12 alkalommal kellett átkelni a patakon, először megpróbáltunk a köveken, fadarabokon átkelni, túl óvatosak voltunk. Na de aztán később megszűnt az óvatoskodás, úgy átvágtattunk a 10-15 centis vízen, hogy néha egy méter magasra fröccsent a víz mellettünk. Vinyéig nem sok szint volt a pályában, de utána megkaptuk a hegymászást is, a Zörög tetőre lehetett markánsan kapaszkodni, majd egy kis lejtmenet, viszont az utolsó kilométer egy újabb komoly emelkedőt tartalmazott a célig, ha még maradt az emberben egy kis energia, az garantáltan zéró szintre fogyott. Strucc eredmények:

11. Kelemen Attila 1:37:11

57. Dr. Farkas Imre 1:47:28

62. Szabó Endre 1:50:19

Ez nekünk egy új műfaj, van még mit tanulni a terepfutóktól, ha ilyen versenyeken is akarunk indulni. Legfontosabb, hogy ilyen versenyekre terepfutó cipő kell, az aszfalt cipők itt nem igazán működnek. De ettől függetlenül mi nagyon jól éreztük magunkat, ilyen időjárás mellett az erdőben sportolni szuper. Igazából most kezdtük az alapozást a jövő évre, fizikailag messze nem voltunk optimális állapotban, de nem is azért mentünk, hogy top időket alkossunk. Egy jó futóélményért utaztunk, viszont sokkal többet kaptunk belőle, mint amire számítottunk. Nem tudjuk mikor lesz, de a Bakony Félmaraton már most be van vésve a jövő évi futónaptárunkba. 

202     204     209

2015.10.12.

Tegnap 30. jubileumát ünnepelte Magyarország legnagyobb futóversenye, a Budapest Maraton. Az összes távon, több mint 27 ezren futottak Budapest utcáin ezen a hétvégén, több mint hétezren a 42,2 kilométeres távon. A szervezők a pálya kijelölésnél továbbra is a látványosságot tartják a legfontosabbnak, bekerült idén az alagút is, további emelkedővel gyarapítva az amúgy is nehéz pályát. Sikerült az eddigi legrosszabbul futható Budapest Maraton útvonalat megalkotni, szép-szép, de lassú. A szervezés továbbra is kiváló, az időjárás kicsit belepiszkított az ünnepbe, de messze nem lett olyan rossz idő, mint amit az előző napi híradások előrevetítették. 

A Strucc Futóklub 8 egyéni maratonistával indult a versenyen, négy egyéni csúcs született, a triatlonista szekció a remek triatlon szezon után itt is remekelt. Illetve klubtagjaink közül első nőként Virág Dorina sikerrel teljesítette első maratoniját, szuper debütálás az 5601 célbaérkezőt jegyző viadalon. Strucc eredmények:

333 Kelemen Attila 3:16:27 PB
1212 Szabó Endre 3:45:04 PB
1360 Dr. Farkas Imre 3:47:53 PB
1470 Dr. Várallyai Zoltán 3:50:23  
1646 Retek Zoltán 3:53:51  
2513 Varga Gyula 4:11:28  
2595 Dr. Tóth Attila 4:22:15 PB
840 Virág Dorina 4:35:51 PB

 

bpmar2015

2015. 10.05.

46. Takács László 2:56:10 PB
59. Domonkos Péter 2:58:53  
208. Kelemen István 3:21:18 PB
289. Csapó András 3:29:16 PB

 

kassa106

Beszámolók:

Takács Laci klubelnök beszámolója:

Európa legnagyobb múltú maratoniján idén négyen indultunk a Strucc Futóklubból. Tavaly ketten már teszteltük a versenyt, akkor nagy élmény volt. Bíztam benne, hogy idén sem lesz másképp! Utólag megerősítem, hogy másodszorra is jól döntöttünk! Szombaton este érkeztünk, rajtcsomagfelvétel, tésztaparti, alig kellett várakozni. A szállás egyszerű volt, de olcsó, a célnak megfelelő.

Vasárnap a reggeli menetrendhez igazodva összekészülődtünk, tudtuk hol lehet a versenyhez közel parkolni úgy, hogy az útlezárások miatt ki is lehessen jönni. Reggelre nem hűlt le a levegő, bejött a kb. 14 C°-os előrejelzés napsütéssel a 9 órás rajt időpontjára. Tartottunk tőle, hogy az időjárás melegebb lesz az optimálisnál. A szűk rajthely ellenére könnyen be lehetett sorolni az „A” zónába, egészen a mezőny elejéig. Így közelről is láttuk a 8-10 kenyai futót (sajnos csak a rajtig).

2015.10.04.

Az idei triatlon szezonzáron egy ötfős csapat képviselte a Strucc színeket Győrben. Az időjárás is tudott valamit, mert ebben az időszakban nem jellező, remek triatlonos idővel ajándékozta meg a résztvevőket. Ez egy nagyon speciális triatlon verseny, speciális távokkal, talán a legnagyobb érdekesség a lebonyolítás fordított sorrendje. 3 kilométer futással kezdődik a Mosoni-Duna töltésen, majd 15,6 kilis kerékpározás három körben, azután futás az uszodába a zárószámra, 13 hossz a 25-s medencében, 325 métert teljesítve úszva. Gyors, pörgős verseny, jó szervezés, igazi buli verseny. A legjobb eredményt Palkovits Attila érte el, a kb. 150 fős mezőnyben az abszolút 5. helyen végzett, de a teljes csapat a mezőny első részében végzett.

szeniorgyor

2015.09.15.

Megkezdődött az őszi futószezon. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy csapattal vettünk részt a jubileumi, 30. Wizz Air Budapest Félmaratonon. Minden eddigi nevezési, illetve részvételi rekord megdőlt Magyarország legnagyobb félmaratoni futóversenyén. Több, mint kilencezer célbaérkező örülhetett a befutóérmének, a remek időjárási körülmények között, a BSI-től megszokott, profi szinten megrendezett versenyen. A Struccok is kitettek magukért, öten futottak másfél órán belül, hatan életük legjobb eredményét érték el. Eredmények:

85 Takács László 1:20:59 PB
100 Domonkos Péter 1:22:55 PB
174 Kelemen István 1:27:06 PB
203 Domonkos Róbert 1:28:03 PB
259 Vincze Csaba 1:29:26 PB
324 Ősze Gábor 1:31:22  
401 Csapó András 1:33:19 PB
2171 Tóth Attila 1:51:30  
3035 Varga Gyula 1:58:05  

 

wizzair2015

Takács Laci élménybeszámolója:

2015.09.06.

A hétvégén újra Ausztriában jártunk triatlonozni a Fertő tó partján, Podersdorfban. Felemás hétvége volt, kiváló eredmény mellett fekete leves is jutott nekünk. 

Iron táv. Palkovits Attila képviselte a klubbot, remekül versenyzett számára ez év fő versenyén, 12 percet javítva az eddigi legjobbján, 10 órán belül ért célba a klasszikus távon. A kétkörös úszáson engedélyezett volt a neoprén használata a 20 fokos vizben. A bringapálya érdekessége a hat 30 kilis kör mellett, hogy sok helyen a szőlők között vezet az út, ami itt messze jobb minőségű mint az átlag magyar utak. A futás egy kicsit kanyargós, néha kicsit káoszos útvonal volt, itt 10,5km kört kellett négyszer abszolválni. Attila nagyon jól versenyzett a neki ideális időjárási körülmények között, reggel az uszásnál eső, 15 fok, majd elállt az eső és végig felhős hűvös időben, gyenge szél mellett tudta teljesíteni a távot. 

    Úszás Depó 1. Kerékpár Depó 2. Futás Összesen
    3800m   180km   42,2km  
64. Palkovits Attila 0:59:32 1:43 5:04:51 2:05 3:48:04 9:56:17

Középtáv. Az igazi fekete leves itt jött, az egyik versenyzőnk a határon lévő migráns őrület miatt lekéste a rajtot, de ketten azért maradtunk, Kelemen Attila és Retek Zoltán. Papírforma alapján 1 kör úszás, 3 kör bringa és 2 kör futás lett volna a penzum, de itt olyat csináltak a szervezők, amivel még triatlon versenyen nem találkoztunk. Az első bringás kör elején beiktattak egy plusz 5 kilis rész, semmiféle versenykiirásban ilyen nem szerepelt, ezzel 95-re növelve a versenytávot, teljesen értelmetlen volt az egész. De a hülyeséget lehetett még fokozni, az eredménylista összidejéből egységesen levontak minden versenyzőtől 9 percet, a leggyorsabbtól és a leglassúbbtól egyaránt, valami kompenzációt alkalmazva. Ha már így alakult, miért nem hagyták a pályán elért eredményt a hosszabb távval, érthetetlen. Mi azért végig poroszkáltunk a távon az év utolsó triatlon versenyén. Hivatalosan idő ennél kilenc perccel jobb.

    Úszás Depó 1. Kerékpár Depó 2. Futás Összesen
    1900m   95km   21,1km  
168. Kelemen Attila 0:37:59 4:35 2:48:14 4:12 1:36:23 5:11:23
260. Retek Zoltán 0:35:54 3:58 2:57:26 3:51 1:48:19 5:29:29

Olimpiai táv. A szombati versenyek után vasárnapra is maradt egy érdekeltségünk, Soós Béla élete első olimpiai távját teljesítette sikerrel.

    Úszás Depó 1. Kerékpár Depó 2. Futás Összesen
    1500m   40km   10km  
325. Soós Béla 0:27:39 4:41 1:15:51 2:13 1:07:50 2:58:16

2015.08.22.

Kropkó Péter és csapata folytatta a tavaly elkezdett munkát és egy újabb remek féltávú ironman versenyt varázsolt Budapestre, a Kopaszi gáthoz. Kiváló szervezés, színvonalas verseny, szuper triatlonos időjárás fogadta a versenyzőket. Az elmúlt évhez hasonlóan, a Strucc Futóklub most is képviseltette magát, ezúttal két versenyzővel. Ha már ott voltak nagyon jó versenyzést produkáltak, két versenyző, Dr. Farkas Imre és Horváth Csaba, két egyéni csúcs volt a mai termés. Sokan javítottak az eddigi legjobbjukon, a férfi és női versenyben is pályacsúcs született. A tegnapi olimpiai távú, 5i50 versenyen érdekelve voltunk, Dr. Tóth Attila élete első triatlon versenyét teljesítette. Sikeres hétvége volt, folytatás két hét múlva Podersdorfban.

Eredmények:

 Ironman 70.3 Úszás Depó 1. Kerékpár Depó 2. Futás Összesen
  1900m   90km   21,1km  
Dr. Farkas Imre 0:34:45 5:06 2:49:35 3:11 1:54:18 5:26:53
Horváth Csaba 0:38:33 5:05 2:49:48 4:12 1:49:37 5:27:13
 Ironman 5i50 Úszás Depó 1. Kerékpár Depó 2. Futás Összesen
  1500m   40km   10km  
Dr. Tóth Attila 0:36:24 9:15 1:26:54 7:12 0:58:36 3:18:18

2015.08.17.

A Tatai Minimaraton után ez a verseny is először került fel idén nyáron a versenynaptáramba. Meleg, emelkedők, csupa olyan kihívás, ami jól jöhet az őszi félmaraton felkészüléséhez. Ahogy beértünk Sokorópátkára, már látszott a szervezők igyekezete, útbaigazították az autósokat a versenyközpont felé, szinte minden kereszteződéshez odaállítottak valakit. A parkolás sem volt egyszerű a szűk főutcában, de ezt is ügyesen, dugók nélkül levezényelték. A rajtszám felvétel gyorsan ment, de az öltözést, WC-t, csomagmegőrzést mindenki úgy oldotta meg, ahogy tudta.

Először a 300m-es gyerekfutam rajtolt, kicsit hasonlított ez a versenyszám a Szigetköz Minimaratonon megszokotthoz. Hatéves Fanni lányom személyében ezen a távon is képviseltük a Strucc Futóklubot. Ők is kaptak motoros felvezetést és egy jókora emelkedőt a célkapuig tartó futamhoz, de az ajándékcsomagért megérte a fáradtság.

sokoro002     sokoro013     sokoro016

2015.08.05.

XXXII. Vértes Volán Tatai Minimaraton – 2015.08.01

Első alkalommal vettem részt ezen a versenyen, pedig ez már a sokadik kiadása a Tatai Minimaratonnak. Tartottam a melegtől, mivel nyáron a délután 4 óra általában nem az ideális időpont a futásra. Viszont a táv csak fele a két héttel ezelőtti Győr-Lipótnak.

A Strucc Futóklubból ketten neveztünk Domonkos Petivel. Én már dél körül megérkeztem a családdal, kényelmesen felvettem a rajtszámot és volt időm gyönyörködni a tó szépségében. Aztán kaptam néhány hasznos infót is az egyik szervezőtől, megtudtam, hogy csak 12,2km lesz a táv, hol lesz nagyobb emelkedő, és hogy a rajtnál nem árt előre állni a torlódás miatt. Elmondta, hogy a kilométereket autóval mérték ki. (Ezt később megtapasztalhatta mindenki, mert pontatlansága még a tavalyi Szigetköz Minimaratont is jócskán felülmúlta).

Idén rekordlétszámú, 937 egyéni nevező volt. Melegítésnél azon gondolkodtam, hogy fogunk elférni a keskeny tó körüli sétányon, hogy fogjuk kerülgetni a rengeteg sétálót. Szerencsére ez egyáltalán nem okozott problémát, mintha összebeszéltek volna az emberek, a verseny alatt mindenki lement az útról és kiváló közönségként bíztattak. A 26 °C körüli hőmérsékletre sem lehetett ráfogni, hogy hátráltatott volna. A rajt jól sikerült, az első kilométerek után vissza kellett venni kicsit, mert ahogy lenni szokott, a meglóduló tömeg magával ragadott. 3:45-ös tempót terveztem, sikerült is erre beállni. A frissítésre nagyon is odafigyeltek, az árnyékos részeken sem nélkülöztük a vizet, de a táv második, napos felében minden kilométeren volt frissítő. Nekem elég volt egy korty, a többit pedig a fejemre öntöttem, ha már így felkészültek.

Petivel együtt futottam kb. 8 km-ig, szépen daráltuk be az előttünk lévőket. Féltávnál már egyikünk sem érezte komfortosnak ezt a tempót, de igyekeztünk nem lassítani. Később kezdett visszajönni az erő és tovább lendített még a közönség. Mindig akadt egy-egy utolérhető futók is előttem. A véghajrára maradt még erőm, szinte jólesően értem célba. Elmentünk együtt levezetni a tóparton, olyan szép volt a környezet, hogy legszívesebben futottam volna még egy kört – na jó, inkább csak egy felet. Én már jövőre is beterveztem ezt a versenyt, higgyétek el, már a látványért is érdemes!

Eredmények:

Takács László             45:28               abszolút 17. hely,  kategória    1. hely

Domonkos Péter         46:02               abszolút 19. hely,  kategória  10. hely

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500