egyszazalek

 

8061 MVPH Mosonmagyarovar Megerint atlatszo

 

motherson 3

 

nolato

 

Amonstone hzak log

 

pannowork uj

 

lajtaszig honlap 

teka uj

 

lajtamag 1

 

fortop kicsi

 

ufmlogo2

 

chio

mofem kicsi

 

wb jpg  

 

high5

 proba

 

superinfo

 

14_agnitiming_logo

 

 

2021.12.13.

A Budai Trailen jártunk, vagy csodaországban, nehéz megmondani. A hétközben leesett hó szerencsére nem olvadt el vasárnapra. Egy téli terepfutó versenyen nem igazán lehet jobbat elképzelni, mínusz 1-2 fok, szép napsütés, és minden fehér, a fák, a hegyek, a turistautak, minden. A rajt és a cél Telkiben, remek útvonalak, kellő mennyiségű szintkülönbséggel megtűzdelve, érintve a Budai hegység ikonikus hegyeit, Kutya hegyet, Nagy Kopaszt, Nagy Szénást. M távon (17,4km, 610m szint) Seiwerth Anna (2:02:48) futott, a leghosszabb L távon (27,2km, 910m szint) Farkas Imre (3:16:02) és Kelemen Attila (2:43:27) révén voltunk érdekeltek. Voltak szinte járhatatlan részek, de sok volt a letaposott jeges, nagyon csúszós rész, de a terepfutás már csak ilyen. De talán az a legszebb az egészben, hogy a természet milyen csodás dolgokat képes alkotni, köszönjük ezt varázslatot, szuperül éreztük magunkat, de az érmekért azért meg kellett dolgozni.

budai1   budai2   budai3   budai4

2021.11.18.

Tóth Attila írása: a múlt vasárnap nov. 14-n került megrendezésre a 2021. évi Athén Maraton, amin volt szerencsém részt vennem. A versenyre az utolsó pillanatban neveztem. Az október 10-i Spar Maratonon sajnos nem tudtam az általam kitűzött időeredménynek a közelébe kerülni. Ennek oka, hogy a vasárnapi verseny előtt 4 napig hasi problémáim voltak. A folyadék valamint elektrolit veszteség következtében eléggé legyengültem, de elindultam a versenyen. Őszi eredményeim alapján úgy éreztem, hogy bennem van egy jó maratoni időeredmény lehetősége.

athen1    athen2   athen3   athen4

Retek Zoli futótársam villantotta fel előttem próbáljam meg az Athén Maratont. Ő már 2019-ben indult ezen a versenyen. Azt mondta, hogy a pálya nem könnyű, sok benne az emelkedő (10. km-től a 32.-ig). Csúcsfutásra nem alkalmas, de nagyon szép, és hangulatos verseny. A nevezési határidő okt. 25 volt. Így maradt egy hétvégém átgondolni, hogy nevezze e.  Végül úgy döntöttem megpróbálom. Neveztem, szállást, repülőt intéztem. Ehhez jöttek az idén már megszokott coviddal kapcsolatos adminisztratív dolgok. EU oltási igazolással rendelkeztem, a Görögországba való beutazáshoz külön regisztrálni kellett.

2021.10.10.

Domonkos Petya írása:

Elérkezett a 15. Ultrabalaton, a májusi verseny kiírást a covid miatt elhalasztották október elsejére. Ismét 2 fővel indultunk (Palsa Feri barátommal) már jól bevált Zártosztály Racing Team csapat név alatt. Két éve a második helyen végeztünk 19:17:27 idővel. Cél a 18 órás időeredmény lett volna és ezzel a dobogó első helye. Az egyéni és a 2-3 fős csapatok pénteken indultak Balatonfüredről. Csütörtökön kora esti órákban érkezett meg a csapat  Füredre, a verseny központba. Gyors rajt csomag átvétel és tészta party. Jól fel is töltöttük a szénhidrát raktárokat, volt eszem iszom dinom-dánom. Aztán korai fekvés. Reggel 7:45 kor volt a rajt a 2 fős csapatoknak. Egyszerre indult a 120 csapat első tagja. A terv 5 perc körüli tempó  a kiírás szerinti 216 kilin, ami a végére csak 220 lett. Az UB szervezői jól felosztották  a szakaszokat, úgy hogy nekünk ezen gondolkodnunk sem kellett (9kilitől -14 kiliig). Az már az első szakaszokon kiderült, hogy nagyon erős lesz a mezőny. Komoly 4:30 kilikkel indult a távnak nagyon sok csapat. Nekem le is görbült a szám, hogy hogyan lesz ebből dobogó. A frissítő pontok nagyon szuperek voltak, kaptunk mindent, amit csak szerettünk volna (5 ponton meleg étel várt minket). Róttuk a kilométereket rendületlenül, 130 kilométernél még mindig csak a 9 helyen voltunk. Tartottuk a megbeszélt tempót, közben Feri egy-egy szakaszt  már meg megnyomott olyan 4:30-4:40 kilire. Érezte, hogy nincs gond sem a hasával sem a lábával, úgy hogy had menjen alapon tolta a maga előtt a kiliket. Az időjárás tökéletes volt egész nap. Nekem azért 50 kilitől elkezdett durván fájni a bal lábam, sosem éreztem még ilyet, próbáltam fájdalomcsillapítóval ezt kezelni, több-kevesebb sikerrel. Faragtuk le a hátrányunkat az első csapatokhoz képest, akiknél kezdte megbosszulni magát a gyors kezdés, (mert tudjátok nem a táv öl, hanem a tempó). Az esti magányos futásainkat, néha-néha, egy-egy egyéni induló, és egy-egy csapat leelőzése törte meg. Azért nem volt olyan hangulat, mint 2 éve mikor 1300 csapat indult 1 napon. Elérkeztünk a 200. kilihez, ahol egyszer csak arra eszméletünk, hogy a 3. helytől 1-2  percre  voltunk lemaradva. Felvettük a nyúlcipőt és egy nagy hajrával felfutottunk a dobogó 3. helyére, már csak 6 perccel lemaradva a 2. helytől. Nagyon komoly 17:16 perccel, kb. 2 órát lefaragva a 2019-es időnkből (19:17:27). Nagy gratula a csapatnak, nagyon szuperül mentünk, és természetesen nagyon szépen köszönjük a rengeteg segítséget a kísérőinkének (Palkovics Attila, Lajtos Ibolya, Palsa-Sós Luca, Szücs Nikoletta), akik rengeteget tettek hozzá a csapat sikeréhez. És köszönjük a sok bíztatást az otthoniaktól. 

ub1   ub2   ub3   ub4

09.30.

A hétvégén a IV. Hanságfutáson jártunk Jánossomorján, ahol öt klubtagunk vett részt a versenyen. Az évszakhoz képest kicsit meleg napos idő és élénk szél fogadott minket, ahol a megszokott távokat ( 13km, 3km, gyerekeknek 800m és 400m) rendezték meg. Köszönet a szervezőknek a barátságos hangulatú és jól szervezett versenyért, jövőre újra jövünk.

hans5

hans1   hans2   hans3   hans4

2021.09.23. 

A leghosszabb nap - il giorno piú lungo!

Két év kihagyás után, idén szeptemberben újra teljes Ironman távon a Struccok (Farkas Imre, Szentesi Nándor, Kelemen Attila). Farkas Imi így látta ezt a mesés utazást Olaszországban:

Három nappal a verseny előtt, elgémberedve, de izgatottan szálltunk ki az autóból, több mint 850 kilométeres utazás után, az Adria partján. Cervia tipikus nyaralótelepülés, homokos tengerparttal, nem messze Riminitől. Évek óta itt rendezik az Ironman Italy-t. A helyszín, a körülmények ideálisak, egy kifogástalan versenyhez. A helyiek szemmel láthatóan nagyon büszkék az eseményre, szinte minden boltban, étteremben ki volt téve az Ironman sorozat zászlaja.

cervia5

cervia1  cervia2  cervia3  cervia4

Az első napon túlestünk a regisztráción - a covid helyzet miatt előzetesen regisztrált időpontra kellett mennünk - majd ismerkedtünk a helyszínnel. Úsztunk egyet, a víz - eltekintve a rengeteg ártalmatlan medúzától - kellemes volt, a bringapálya minősége pedig közepesnek tűnt. Sok hupli, repedés, mint itthon. Volt elég időnk ahhoz is, hogy egy kis városnézést is csináljunk Ravennában, megtekintve a világhírű bizánci mozaikokat. Verseny előtti nap elhelyeztük a bringákat a depóban, majd kupaktanácsot tartottunk, ahol minden részletében átbeszéltük a másnapi frissítésünket a versenyre. A boszorkánykonyhában elkészült a gél/szelet/sótabi/iso kombó, majd egy kellemes pizza után korán nyugovóra tértünk. Másnap, még sötétben egy utolsó ellenőrzést tartottunk a depóban, majd 8 órakor immár neoprénben, izgatottan, de boldogan a tengerparton álltunk a résztvevők között.

2021.09.21.

Takács Laci járt Keszthelyen: sok jót hallottam erről a versenyről, ezért is esett a választásom Keszthelyre, az elmaradt Wachau Marathon helyett kárpótlásul beneveztem itt egy félmaratonra. Meglepődtem, mikor nem sokkal a verseny előtt kiderült, hogy módosítják az útvonalat. Négy körös lesz a pálya és a teljes táv megrövidül. Így már nem volt annyira vonzó, kicsit csalódottan indultam vasárnap reggel útnak. Teljes egészében a Balaton part sétányaira került át a verseny. Komolyan aggódtam, mikor melegítés alatt sem volt már könnyű bevenni a szűk kanyarokat.

Együtt rajtolt a 21km és 42km mezőnye egyéniben és a váltókkal. A néhány száz futó jócskán elmaradt a korábbi évek létszámától, így azért nem volt akkora tolongás induláskor. Az első körben még nagyon oda kellett figyelni a jól kijelölt pálya ellenére is, hogy melyik kanyarban hogyan kell optimálisan futni. Aztán a második körtől a lassabb futók kikerülése vált a legizgalmasabb feladattá úgy, hogy a járdán szembeforgalom is volt. Valahogyan sikerült mindezt megoldanom a lendület megtörése nélkül. De nézzük az előnyöket is! Nagyon jó volt a közönség, két helyen a kihangosítás, és előttem a futók kígyózó sora. Ez hangulatossá, inger gazdaggá tette a versenyt. Gyorsan peregtek az öt kilométeres körök és még a kilométertáblák hiánya sem jelentett problémát. Élmény volt számomra a verseny, kellemes volt az idő, jól ment a futás.

A végeredmény harmadik helyezést hozott 1:16:16 idővel, de az órák többnyire csak 20,2 km-t mértek a pálya teljes hosszára. Sajnálom, hogy a késői eredményhirdetést nem tudtam megvárni, mivel aznapra még a családdal beterveztünk egy hévízi fürdőzést. A fotón az első és második helyezettel, Németh Gáborral és Murányi Gáborral a képzeletbeli dobogón.

keszthelykilo

2021.09.21.

Nagy ákos beszámolója:
A Kenesei megmérettetés volt nekem az év utolsó triatlon versenye. Nagyon készültem erre a napra! Egy nappal a verseny előtt érkeztünk Kenesére, így nyugisan át tudtuk venni a rajtcsomagot, bejártuk kocsival a kerékpár pályát és a gyerekekkel tudtunk egyet csobbani a Balatonban(megjegyzem, 20°C volt a víz, de ők élvezték! 😂) Este még visszasétáltunk a tésztapartyra, ahol feltöltöttük másnapra a szénhidrátkészletet. Miért is írok többes számban? Ugyanis Fücsek Roland barátommal és családjával bandáztunk a hétvégén. Rolandról gyors annyit, hogy ő is ugyanabban a cipőben jár mint én. Van egy kis súlyfeleslegünk, de a kitartásunk töretlen! 😁 Jó párszor edzettünk már együtt.
kenese2   kenese1   kenese3
Másnap 5kor keltem, hogy még elvégezhessem a verseny előtti kis rituálémat: hengerezés, stb. Mivel közel volt a depó a szálláshoz, így csak elsétáltunk a kerékpárral és a többi cuccal együtt. Gyorsan sikerült is bedepózni. Majd egy párszor be is jártam a depót, hogy merről jövünk be az úszásnál és merre megyünk ki a kerékpárral és merre induljak a futásnál. Megvan! - gondoltam - Rögzítettem fejben!

2021.09.19
 
Szeptember 12.-én rendezték meg idén a Cerbona Fehérvár Félmaraton futóversenyt, mely egyben a profiknak Országos Bajnokság volt. A futófesztiválon 7, 14 és 21 km-es távon lehetett indulni egyéniben, valamint 3x7km-es váltóban. Egy óvári baráti társaságból 9 fő indult a versenyen, melyben 4 struccos is jelen volt, teljesítve a 21km-t. 
Az összes induló egyszerre rajtolt, így gyönyörű napsütésben egy nagyon látványos és hangulatos startban lehetett részünk. A távot három 7 km-es körben tudtuk le Fehérvár belvárosában, így  a látványra sem panaszkodhattunk. A 9 órai rajtot még kellemes időben lőtték el, de az utolsó körre ahogy emelkedett a hőmérséklet úgy fogytak az árnyékos méterek. Minden körben két 180 fokos visszafordítóval is meg kellett birkózni, így a a végére mindenki kellemesen elfáradva futott át a célvonalon. Miután kifújtuk magunkat, izgatottan böngésztük az eredménylistát, nem is hiába, hiszen két korcsoportos győzelemmel tettük emlékezetessé a Strucc Futóklub hétvégéjét. Eredmények:
4. Domonkos Péter 1:24:10
7. Balassa László 1:32:33 
20. Palkovits Attila 1:41:09
22. Ambrusch Tamás 1:43:13
 
feher1   feher2

09.01.

A hétvége másik Struccos eseménye a Challenge sorozat féltávú világbajnoksága volt a Szlovákiai Somorján. Szombaton egy meghívásos verseny, a Collins Cup keretében a világ legjobbjai vetélkedtek. Soha nem volt még ilyen szintű rendezvény, a világ 18 legjobb férfi és női triatlonistája vetélkedett három csapatban egymással, Európa, USA, és az International csapat, egy speciális 100km-s távon (2km úszás, 80km bringa, 18km futás). Másfél millió euró összdíjazás horror pénznek számít triatlonban, és szombat délután az Eurosport élőben több, mint 7 órán keresztül triatlont közvetít, ez eddig elképzelhetetlen volt. A csatát a Team Európa nyerte az USA előtt.

De magunkról is, mi (Dr. Farkas Imre és Kelemen Attila) vasárnap a klasszikus féltávú versenyen versenyeztünk, a két évvel ezelőtthöz hasonlóan az idei verseny is tartogatott meglepetéseket és nehézségeket. Triatlonban már megszokott rolling start volt, 5 másodpercenként 3 versenyző vetette magát a Dunába. Nem holtágban volt az úszás, hanem a főmederben, ahol a hajók is járnak, nehogy már könnyű legyen. A rajt után először parttal párhuzamosan felfelé az árral szemben belül a sodrásban, majd vissza közvetlenül a part mellett. A nagy szél és az általa keltett erős hullámzás nagyon megnehezítette az úszást a 17,3 fokos vízben. Nem vagyunk gyorsak, de elég vízbiztosak, és simán hoztuk az úszást, de ez megint nagyon emlékezetes úszás marad. Majd bringára fel a fényévnyi hosszú depó után, egy 2x2 sávos gyorsforgalmú úton, oda vissza az erős szélben, szélvédett rész nulla. Sajnos a bringa másról lett emlékezetes. Előbb egy száguldó rendőrautó az egészségügyi kocsival, majd két perc múlva a mentőhelikopter zaja riasztott meg minket, mindenki tudta ez sok jót nem jelent. Egy sporttársunk a pálya testeket elválasztó beton szegélynek ütközött, egy időre leállították a versenyt a bringapályán, hogy a mentőhelikopter le tudjon szállni, Kelemen Ati is várakozók csapatát gyarapította. Miután leszállt a helikopter, elengedték a mezőnyt, sajnos nekünk oda és vissza el kellett haladnunk a helyszín mellett, sokkoló volt. Majd egy újabb extra depó, és egy kellemes futás a lovas centerben. Kellemes hőfok volt, bár a szél nem gyengült, futottunk szinte mindenhol, az ügetőn, a lovas karámok között, aszfalton, füvön, térkövön, rekortán szerű lapokon, minden volt csak nem unalmas. Gyorsan lepörgött, és mar kaptuk is a nagyon szép érmet a nyakunkba a célban. Jó verseny volt, remekül szolgálta a felkészülést a 3 hét múlva esedékes teljes távra.

samorin1

samorin2  samorin3  samorin4  samorin5

2021.08.30.

A Strucc Futóklub idén két versenyzővel képviseltette magát az ország legnagyobb félmaratonján. Bár a nevezések érezhetően elmaradtak a korábbi évektől, így is háromezren indultak az egyéni versenyszámban, Takács Laci beszámolója:
Ideális futóidő, tökéletes szervezés, és most talán a pálya is kicsit gyorsabb lett. Az útvonal csak a budai oldalt és a Margitszigetet érintette. Az Árpád-hidat azért meg kellett mászni, de a többi emelkedő és a fordítók nem tűntek veszélyesnek. Az első rajtzónában nem kellett tolongani, jól lehetett haladni már az indulás után is. Ekkor még sűrűn változott az előttem lévő mezőny, de néhány kilométer után egy stabil csapat állt össze, ahol a futás élményét Kácser Zita olimpikon emelte. Egyenletes volt a tempó, a Margitszigetet átszelve még kicsit poénkodtunk is egymással. Szóval tényleg jólesett a futás, 10km után már azon matekoztam, hogy egészen jó eredmény is lehet ebből. Az Árpád-hidat leküzdve szinte egyenes út vezetett Lágymányosig, kis hátszéllel az alsó rakparton. Azért 16km-nél már éreztem, hogy fogy az erő, de komolyabb lassulás szerencsére nem volt ezután sem. Az utolsó kilométeren pedig szokás szerint beleadtam a maradékot. Nemcsak nekem volt szép ez a verseny, de Tóth Attilának is, aki egyéni csúcsot javított félmaratonon.

14. Takács László 1:18:14 M50/1
273. Dr. Tóth Attila 1:38:48 M45/53

wizzair1

 

 

futonaptar BSI mozdulj velunk exterememan keszthely triatlon  kartyalogo

Spuri futobolt logo 500x500